Július 9,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kézenfogva, még ezer évig

Boldog hosszú hétvége végét kívánok, meg hétfőt, meg júniust, meg minden földi jót! Ha esetleg hiányozna valami, akkor vigaszként ott a világszínvonalú magyar labdarúgás a mindenható akaratából. Kérem, senki ne zavartassa magát a felébredéssel, nem sietünk sehova. Sőtpláne remélem, hogy Edgar kolléga is az igazat álmát alussza ez idő tájt, igazán megérdemelné. Annak ellenére is, hogy tegnap reggel elfelejtett megemlékezni a Magyar Hősök Napjáról, szégyellje magát.

Értsük ezt úgy is, hogy a sötét és magányos kis Napóleon a megkérdőjelezhetetlenül legeslegnagyobb magyar hős éppen pont tegnap lett 57 éves. Sajnos most nincs kedvem dicshimnuszokba foglalni, mekkora nagy szerencse mindenkinek, hogy ő lett a mindenható. Egyenesen isteni szerencse, valamiféle gondviselés lehet. Amit elég sokan nem kértek, de így is a nyakukba zuhant, és az érintett foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy ott is maradjon. Amennyire a tudatom képes volt átfogni a napos oldal kínálatát, nem szántak külön bálványimádó posztokat, műsorszámokat a Mindenható születése napjának, de nem is kellett, mert a legszervilisebb pártkatonái és a hívei egyáltalán nem felejtették el a piros betűs ünnepnapot. Pista szerint például „nemzeti ünnepnek kellene nyilvánítani ezt a napot! Az országtól ez lenne a minimum azért a sok jóért, amit tett érte-értünk a Miniszterelnök Úr!” Krisztián pedig azt írja: „Isten éltesse sokáig, Miniszterelnök Úr! Szűz Mária vezesse Önt kézenfogva még 1000 évig a Magyarság élén!” A sor végtelen, meg sem próbáltam a végére érni. Gyanítom, hogy az ilyen és hasonló emocionális kirohanásokat csak komolyan lehet gondolni, mert viccnek túlságosan ütős lenne. Úgyhogy vegyünk mély levegőt, lesz ez még durvább is.

Ami engem illet, másokkal ellentétben nem jártam az űrben a hétvégén történelmet írandó, nem simogattam, de még csak nem is etettem szurikátát propagandaügyileg, 12 fős kísérettel a nyomomban, gyermeknap alkalmából, és – csatlakozva a szégyenkezésben a kollégához – nem posztoltam se szép pünkösdös, se egri várvédős tartalmakat. Cserébe összelapátoltam az összelapátolnivalót az új hét és az új hónap tiszteletére.

Tegnap derült ki például, hogy 1,2 millió forintos szabálysértési bírságot kapott egy 71 éves nyugdíjas, amiért a kormány válságkezelési módszerei ellen tiltakozott. Értsd: az autójában ülve, a járványügyileg előírt társadalmi távolságot betartva dudált. Ez nem minden, mivel van ellene két további feljelentés, ezért elképzelhető, hogy további bírságokat fog kapni. Mert ezeknek minden tetves rendkívüli intézkedésük a céllal tökéletesen arányos és nem, nem, soha nem élnének vissza a helyzetükkel. Arra pláne nem vetemednének, hogy politikai pórázon rángassák a Pintér-kommandót. Az a módfelett undorító ebben, hogy ha mondjuk tömött sorokban vonult volna többszáz vagy többezer másik emberrel és hörögve cigánybűnözőzik, akkor mindez nem fordulhatott volna elő. A magyarázat távolról sem ördögtől való, viszont legalább vérlázító: ha a kormány ellen tiltakozol, szabályt sértesz, ha kegyeleti megemlékezés címszó alatt, hát persze hogy kizárólag kegyeleti okokból, a kollektív bűnösség zászlaja alatt menetelve uszítasz egy komplett kisebbség ellen, ívesen szarva a társadalmi távolságra különleges jogrend idején, akkor nincs semmi probléma, csak így tovább. Ennyire átlátszóan telibeszarni a jogállam utolsó maradványait is, a teljhatalom birtokában ennyire nem tűrni semmiféle ellenvéleményt, igazán történelmi dicsőség. Méltó azoknak az emlékéhez, akik életük árán is megvédték a magyar szabadságot. Érdemes volt. Ezek már a szabadság szó jelentését sem ismerik. Akkor sem, ha azzal öblögetnek kétharmadtól kétharmadig.

Apró zárójel, nem tartom viccesnek, de akkor is. Az egyutcás zsákfaluban is bármikor látványosan eltévedni képes TEK Szombathelyen volt bevetésen tegnap este, ahol első információk szerint egy ember másodmagával zárkózott be a lakásba, késsel fenyegette a rendőröket és azzal riogatott, hogy felgyújtja a gázbojlert. Tökölödtek egy darabig hatóságilag, már majdnem az ablakon másztak volna be, de aztán mégis inkább rátörték az ajtót. Az akció végén kiderült, hogy lakásban nem volt másik ember, így nem volt szó túszejtésről. Jajó. Akkor vagy az lehetett, hoy a gázbojler telefonált, hogy veszélyben az élete, vagy lehet, hogy a szomszédba sikerült betörni? Nem tudom, de biztos minden rendben van. Biztonságban vagyunk.

A legszebb ideje volt intézkedni arról, hogy a rendőrség egész nyáron indoklás nélkül igazoltathathasson és vizsgálhasson bárkit. Az indoklás szerint a fokozott ellenőrzés a közrend és a közbiztonság fenntartását, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzését, felderítését, illetve megszakítását célozza. Hogy konkrétan erre mi szükség van, azt nem tudjuk, hiszen 2015 ősze óta gyakorlatilag megszakítás nélküli különleges álsághelyzetben vagyunk, amikor is semmilyen indoklás nem szükséges ahhoz, hogy a rendőrség bárkit, bárhol, bármikor előállítson. Akkor meg? Mindegy, a fontos az, hogy csakafidesz megvéd.

Ezért aztán már csak az maradt hátra, hogy Dúró Dóra gyöngyöspatai turnéja keretében követelje az iskolai szegregáció törvényesítését. Vagyis az állampárt nem volt képes felszámolni a szegregációt, talán meg sem próbálták, úgyhogy akkor majd jól beleírják a törvénybe, hogy a szegregáció rendben van, a cigányokat el kell különíteni, és minden probléma megoldódik. Dúró nagysága nagyon büszke magára, amiért elment a cigánysorra és forgatott egy liberálisoknak kötelező videót. Jár a jutalomfalat és a buksisimi, ez kétségtelen. A Fidesz szárnyai alól megkésett visszhangként ugyanazt szajkózni, amit amazok már ezerszer elmondtak, de még a liberálisokon való leplezetlen gúnyolódás tekintetében is az állampártot majmolni, nem túl eredeti. Majd az egészet megfejelni  azzal, hogy a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely az oktatásban szegregálna is, indokolatlan nagypofára vall. Az lesz, hogy a Fidesz jól törvénybe iktatja az iskolai szegregációt (már nem kell ehhez konzultálni se a néppel), mintha a saját ötletük lett volna, legfeljebb más csomagolásba pakolják a trágyát. Bevallottan szélsőségesék meg a hajukra kenhetik az ellenzéki törekvéseiket. Ennél már az is tökösebb lenne, ha egyenesen belépnének a Fideszbe, ott igazán hitelesen ki tudnák bontakoztatni a szociális érzéketlenségüket, dilettantizmusukat, amit ócska rendészeti álmegoldási javaslatokkal kompenzálhatnak.

Egyéb vonatkozásokban minden rendben van, meg lehet nyugodni. Az igaz, hogy a tényleges munkanélküliség jóval magasabb lehet Magyarországon, mint azt most sejtjük, viszont amellett, hogy a magyar futball majd jól megvigasztal, jövőre majd dől a zseton a katonaságra. Majd mindenki katona lesz, nem ügy. Aki nem, az meg közmunkás. A jövő évi költségvetés tervezetéből tudjuk, hogy közben az oktatás súlya nem változik, az egészségügyé pedig csak minimálisan nő. Akkor tehát ezek szerint mégiscsak lehet működő egészségügyet gyorséttermi órabérekre építeni. Attól tartok, a MOK elnöke hiába tiltakozik ez ellen, a prioritások itt tíz éve kicsit nagyon mások, és egy pandémia is kevés volt ahhoz, hogy ez a korrupt feudális stadionizmus szemlélet változzon. Úgyhogy mit nekünk egészségügy, amikor annyi jót tett értünk a Miniszterelnök Úr! Minimum még ezer évet neki a Magyarság élén!

Köszönöm a figyelmet, egyelőre maradjunk ennyiben. Nemsokára később lesz, jövünk vissza!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.