Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kérjük meg a mestert

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,695,723 forint, még hiányzik 1,304,277 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már megint mi küzdünk egész Európáért. A baj csak az, hogy kicsit drága mulatság ez nekünk. Nem csak azért, mert a hírből ez nem világlik ki, de nem kell totál új vasúti pályát építeni, ugyanis eddig is volt ott vasút, csak szar állapotú (ahogy az egész országban), azt újítja fel Mészáros Lőrinc cége. Mert természetesen ehhez is ő ért a legjobban az országban. Volt persze tender, de mit ad isten, Mészáros V-Híd Zrt.-je tette a legjobb ajánlatot a 13 km hosszú szakaszra: 44,8 milliárd forintért dobják össze. Pontosabban ez volt a győztes ajánlat, én meg nem tudom mondani, mennyi lesz a vége.

Még ha ezen a 13 kilométeren lehet is 120 km/h-val száguldozni – bár amennyire én tudom, a vonatok nem versenyautók, igen hosszan gyorsulnak, és igen sokáig kell fékezni is -, mi van a többi vasúti szakasszal? Ott is lehet? Vagy megbízzuk a mangalicaszerelőt, hogy szíveskedjen kilométerenként 3,5 milliárd forintból felújítani, hogy ne gyökkettővel vánszorogjanak rajta a vonatok? Ha már szerel a mester, kellene neki szólni, hogy fundáljon ki valamit arra az anomáliára is, hogy nyáron a meleg, télen a hó miatt vannak folyamatos fennakadások a vasúti közlekedésben. Annak én tényleg végtelenül nagyon örülök, hogy amint elkészül a beruházás, akár 30 perc alatt is el lehet jutni Szegedről Szabadkára (44 km), ameddig országon belül kétszer annyi idő megtenni ekkora távolságot. Azt is jó esetben, ha nem késik és nem rohad le a vonat. Praktikusan: ha valaki Salgótarjánból (igen, ott is emberek élnek) szeretne eljutni Szabadkára, akkor az neki 6,5 óra. Ebből  Salgótarján-Szeged (270 km) 6 óra, Szeged-Szabadka (44 km) 30 perc. Pöpec.

Európa kiemelt céljának kell lennie, hogy integrálja a Nyugat-Balkánt az európai vasúti hálózatba és az Európai Unióba; ezeket a törekvéseket Magyarország mindig is támogatta – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára vasárnap Röszkén.

Vitézy Dávid hangsúlyozta: Magyarország elemi érdeke, hogy az áru-, illetve személyszállításban a szomszédos országokkal sokkal jobb kapcsolata legyen, és a Kína vagy Törökország felől érkező árucikkek – fenntartható, környezetbarát módon – vasúton érkezzenek Magyarországra, és menjenek tovább az Európai Unió többi tagállamába.
    Kiemelte: a magyar kormány 45 milliárd forintot költ hazai költségvetési forrásból arra, hogy Szeged és a röszkei határ között egyvágányú, villamosított, óránként 120 kilométeres sebességre alkalmas új vasúti pálya épüljön. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!