Június 6,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kérdésnek helye nincs

Az operett-törzs ma is sajtót tájékoztatott, és kiderült, hogy a portyázás olyan sikeres volt, hogy 82 kijelölt kórházba jutott megfelelő védőeszköz, amelyeket ma ki is osztottak. Ezeket a védőeszközöket elsődlegesen az egészségügyi dolgozók kapják, noha nem tudni, ide értik-e a háziorovosokat is, vagy sem. A kórházak élére kijelölt kórházparancsnokok pedig azt is megállapították, hogy nem csak az ott dolgozó egészségügyi szakembereknek, de a betegeknek is van védőfelszerelésük.

Hogy ez mennyiben fedi a valóságot, az persze nem fog kiderülni, mivel a sajtó nem érdeklődhet sem az ott dolgozó orvosoktól, sem pedig az egyes kórházak igazgatóitól. Ha a kórházparancsnok azt mondja, hogy van felszerelés, akkor van és kész.

Nyolcvankét kijelölt kórházba szállították a Kínából érkezett egyéni védőeszközöket – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa kedden online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, az operatív törzsnek ebben segítségére volt a Waberer’s logisztikai vállalat. A szállítások kedden is folytatódnak. Az egyéni védőeszközöket elsődlegesen az egészségügyi dolgozók kapják – közölte, hangsúlyozva: a kórházparancsnokok jelentése alapján az operatív törzs megállapította, hogy az egészségügyi dolgozók és a betegek részére minden egyéni védőfelszerelés teljeskörűen rendelkezésre áll. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.