Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kell a fenének az uniós pénz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt hittem, csak nekem vannak teljesen naiv elképzeléseim alkalmanként, de Ujhelyi István előtt megemelem a kalapomat. Micsoda ötlet részéről, hogy a kormány pénzt kérjen az Európai Uniótól – amúgy is követelni szoktak, nem kérni -, amit aztán oda kell adniuk mindenféle embereknek? Mert az sehogy nem kivitelezhető, hogy valamelyik elvtársuk legyen az összes elbocsátott munkavállaló, tehát azok vadidegen, tökéletesen érdektelen emberek. Kaptak támogatást azok, akik a járvány miatt elveszítették a megélhetésüket? Naná, hogy nem. Ellenben multik és pláne Mészáros Lőrinc kapott támogatást, elméletileg a munkahelyek megtartása céljából? Simán. Úgyhogy a nagyszerű iparos nem is rúgott ki senkit. Vagy igen, de ez senkit nem érdekel, mert ő legalább nem viszi ki az országból a pénzt. Akkor is, ha de. És kapott támogatást akár csak egyetlen egy család is, amelyik bajba került?

Na, akkor most miért kezdene el jófejkedni a kormányzó úr? Nem elég, hogy a pénzt nem lehetne odaadni a nemzeti gázszerelőnek, hogy vegyen valami szépet, de még hozzá is kellene tenni némi önrészt. Már csak az hiányozna, hogy rákapjanak a magyar jobbágyok arra, hogy ha baj van, számíthatnak a kormányra. Az kellene még! Aki nem dolgozik, ne is egyék! Ott a közmunka is, nem a segélyre kell ácsingózni. De akár az elbocsátott dolgozók nekifoghatnak gyereket szülni, akkor lesz csok, babaváró hitel, amit csak akarnak. Egyszóval kell a fenének az uniós pénz.

A magyar kormány igényelhetne európai uniós forrást az elbocsátott Tungsram-dolgozók támogatására – hívta fel a figyelmet az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán.

A szocialista Ujhelyi István a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány tétlenül nézi, hogy 1800 embert fognak elbocsátani a Tungsram magyarországi gyáraiból, csak Újpesten újabb kétszáz ember elküldéséről érkeztek hírek a napokban.

Elmondta, az EU ilyen esetekben az elbocsátott munkavállalók támogatását szolgáló Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alapból (EGAA) tud támogatást nyújtani.

Hozzátette: az alapból az elbocsátott munkavállalók átképzésére, bérkiegészítésére, vagy akár önálló vállalkozásuk elindítására igényelhető forrás, ehhez azonban az érintett tagállam kormányának kell kérvényt benyújtania és mintegy tizenöt százalékos önrészt vállalnia.

Kitért arra, hogy az alapból a francia kormány az AirFrance csoportos leépítése során elküldött munkavállalóinak megsegítésére igényelt húszmillió eurót, a görög kormány pedig kétmillió eurót kért, hogy egy villamosipari gyár kirúgott több mint kétszáz dolgozójának átmeneti támogatást tudjon biztosítani.

Ujhelyi István szerint a magyar kormány “alibizik és elbábozza” az egyeztetést a Tungsrammal, valamint a szakszervezetekkel, de valós segítséget nem nyújt.

Elmondta, a kormánynak úgy látszik, fontosabb a ner körüli oligarchák megrendeléshez juttatása és a plusz adók alóli mentessége, mintsem a magyar emberek létbiztonságának és egészségének biztosítása. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!