Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kár, hogy csak ők nem látják azt, amihez asszisztáltak éveken keresztül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,212,165 forint, még hiányzik 1,787,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Parlamentben tarották a Parlamenti Hírzerzési-Biztonsági Fórumot, ahol is elmondta többek között Simicskó István, a KDNP képviselője, hogy ma egy olyan világban élünk, ahol nagyon komoly veszélyek, fenyegetések vesznek minket körbe. Szerveztt bűnözői körök, gazdasági érdekcsoportok, adott esetben irreguláris államok hasznot remélnek ezektől a folyamatoktól. Nem tudom itt kire gondolhatott, de nekem valahogy a NER jutott eszembe, amelynek egyébként Simicskó is a tagja, tehát pontosan tisztában lehet azzal, hogy hogyan is működnek ezek az érdekcsoportok. A Fidesz valóban egy olyan problémát jelent erre az országra, mint kevés más bűnszervezet a korábbiakban. Orbánék elrabolták a demokráciát és céljuk az ország kifosztása, bármi áron. Kár, hogy nem erről beszéltek a találkozón.

A 21. század a kihívások évszázada – jelentette ki Simicskó István, a Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum budapesti ülésének levezető elnöke hétfőn az MTI-nek.

A KDNP-s képviselő, korábbi honvédelmi miniszter azt mondta, “hihetetlenül felgyorsult világban élünk”, és ha bizonyos folyamatokat nem sikerül megfelelő jogszabályi keretek között tartani, az nagyon komoly veszélyeket, fenyegetéseket vonhat maga után. Szervezett bűnözői körök, gazdasági érdekcsoportok, adott esetben “irreguláris államok” is hasznot remélhetnek ezekből a folyamatokból, és kihasználhatják a védtelenebb embereket, közösségeket, államokat – figyelmeztetett. A globális térben zajló folyamatokkal szemben csak összefogással lehet fellépni – jelentette ki Simicskó István, hangsúlyozva: ha a világ több országának szakemberei, döntéshozói, parlamenti törvényhozói összefognak, akkor eredményesen tudnak védekezni, és ily módon az állampolgárok számára nagyobb biztonságot tudnak garantálni.

A KDNP frakcióvezetője örömét fejezte ki, hogy a 19. alkalommal megrendezett fórumot Budapesten, az Országházban tartják. Mint elmondta: a rendezvényre sok országból – köztük az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából – érkeztek parlamenti képviselők, szakértők, nemzetközileg elismert szakemberek.  A nap folyamán neves előadók tartottak előadásokat a 21. század gyors technikai változásai következtében fellépő kihívásokról, a napjainkat érintő legfontosabb fenyegetésekről, köztük a mesterséges intelligencia, az 5G hálózatok, a kibertér, az emberkereskedelem veszélyeiről. Az ilyen típusú kihívásokkal, fenyegetésekkel szemben az ország biztonságát szolgáló jogalkotásról, jogszabályokról, a parlamenti együttműködésről Simicskó István is előadást tartott a fórumon.

A KDNP-s képviselő kiemelte: a parlamenti döntéshozóknak nagy felelőssége van abban, hogy milyen jogszabályokat alkotnak, módosítanak a kor kihívásainak megfelelően. Ezek a fórumok pedig segítenek abban, hogy a nemzetközi, valamint a magyar parlamenti döntéshozatalban is hatékonyabban reagáljanak a különböző biztonsági kihívásokra – mondta Simicskó István, a 19. Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum levezető elnöke. Robert Pittenger, a Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum elnöke is kiemelte, hogy rendkívül gyorsan fejlődik a technológia. Ehhez kapcsolódóan hangsúlyosan kell foglalkozni azzal, hogy milyen hatása van az 5G-nek, milyen veszélyei vannak a kettős felhasználású mesterséges intelligenciának, miként lehet csökkenteni a biológiai hadviselés kockázatát.

“Az ellenfeleink a legfejlettebb technológiákat használják, mi sem maradhatunk le mögöttük” – fogalmazott. Az Egyesült Államok egykori kongresszusi képviselője azt hangsúlyozta: az eredményes globális együttműködéshez kritikus fontosságú, hogy az országok parlamenti képviselői mélyebben ismerjék és értsék a biztonsági kihívásokat, amelyekbe beletartoznak az 5G, a kiberbiztonság, a kereskedelmi alapú pénzmosás, a kvantumszámítástechnika, a mesterséges intelligencia, a tiltott kereskedelem és a tiltott finanszírozás. Robert Pittenger elmondta: a Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórumon nemcsak parlamenti képviselők vesznek részt, hanem a világ különböző részeiről érkeztek szakértők is, akik segítenek abban, hogy az említett kérdéseket tisztázzák, és a biztonsági kihívások elleni hatékony fellépéshez segítség a tisztánlátást. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!