Február 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ismét kisegítettük a kormány által milliárdossá tett oligarchákat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,711,144 forint, még hiányzik 1,288,856 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány erősen dolgozik azon, hogy megmentse a magyar gazdaságot a koronavírus-járvány miatt kialakult válságtól. Ezt úgy teszi meg, hogy kedvenc oligarcháit kitömi milliárdokkal, amellett, hogy nyilván van azért olyan nem kormánypárti cég is, amely kap segítséget. A gond csak az, hogy az arányok nem túl kedvezőek, hiszen ameddig Orbán kedvencei további milliárdokkal gazdagodtak, addig olyan cégek mentek csődbe, amelyek bőven megmenthetőek lettek volna. A NER oligarcháinak nem lett volna szüksége semmiféle mentőcsomagra, hiszen dúskálnak az uniós és hazai forrásokban, mégis fontosnak érezték az ő kisegítésüket.

A 24.hu megírta, hogy a volt fejlesztési miniszter érdekeltsége másfél milliárd forintot, a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság pedig közel 1 milliárdot. Ezek természetesen vissza nem térítendő támogatások, tehát ajándéknak is vehető. Nyilván törvényileg megtehették ezt, de ez mit is számít akkor, amikor ők írják a törvényeket? 

Újabb milliárdokat kaptak a turizmusban tevékenykedő fideszes oligarchák

A 24.hu írta meg, hogy újabb milliárdokat osztott szét a kormány a turizmusban tevékenykedő fideszes oligarchák között. Másfél milliárdot kapott Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter érdekeltsége, közel egy milliárdot a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság, de jutott pénz egy Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter üzleti körébe tartozó vállalkozónak is. Ezek vissza nem térítendő támogatások, amelyeket a fideszes oligarchák rendre úgy kapnak meg a járvány kezdete óta, hogy nem kizáró ok, ha közben akár több száz munkavállalójukat is elbocsátják. Így tett Mészáros Lőrinc is már a járvány kezdetén, hiába kapott milliárdokat a kormánytól. Ez nem válságkezelés, ez egyszerű oligarchamentés, a magyarok pénzének nyílt szétlopása.

A Demokratikus Koalíció szerint nem oligarchamentésre, hanem válságkezelésre; a magyar vállalkozások, a dolgozók, az elbocsájtottak, a családok és az idősek támogatására kellene költeni az adóforintokat. A DK EP-képviselőjeként és a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság oligarchastruktúrák elleni harc jelentéstevőjeként arra fogok javaslatot tenni, hogy alaposan vizsgáljanak ki minden ilyen költést. Az EU nem az oligarcháknak és a milliárdos fideszes elitnek küldi a támogatásokat, hanem a tisztességes, becsületes magyar polgároknak.

Rónai Sándor
A DK EP-képviselője, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának tagja (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!