Szeptember 15,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Irgalmatlanul rozsdásodik a propaganda gépezete

Valaki igazán megolajozhatná az elfáradt, nyikorgó NER-fogaskerekeket, mert már nekünk is kínos, hogy nem csak a miniszterek elnöke nem alszik 28 éve, majd a fáradtság okán (a lerúgott veséről ne is beszéljünk) beszéli a baromságokat, de a közpénz szolgái is egyre szánalmasabban vergődnek a zsoldjukért.

Ma délelőtt 11 óra körül végigfutottam a csilliárdos csúsztatás-, elhallgatás-, maszatolás- és hazudozásügyi fideszes médiagyár legfontosabb felületeit, de a párizsi apokalipszis és a bukott Merkel anyázása olyan szinten elborította a pártállam központjából távirányított dolgozók agyát, hogy nem találták szóra érdemesnek beszámolni arról, hogy bár hétvége is van, szar idő is van, de Budapesten sem kolbászból van a szellemi csirkeháló. Azaz utcán vannak Soros emberei a szakszervezetek a túlóratörvény elleni tiltakozás miatt.

Jó, megértem, hogyne érteném:  a CDU új elnökének személye (értsd: a béna kacsa, bukott Merkel embere), a barikádok mögött rettegő francia kormány (értsd: Párizs szó szerint elbarikádozta magát a francia kormány igazságtalan szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényes mozgalom szombatra meghirdetett újabb tiltakozónapja előtt) vagy az, hogy immár a a vakok és gyengénlátok is kitölthetik a családvédelmi nemzeti álkonzultációt sokkal fontosabb, mint az, hogy a német multinacionális nagytőke felcsúti ügynöke, Orbán elvtárs derűsen és kedvére hasít szíjat a magyar munkavállalók hátából. Mert az olyan kurva igazságos, hogy kollektív szerződés nélkül is elrendelhető az  évi 400 óra rendkívüli munkavégzés (értsd: önként vállalt túlmunka).

Szóval a tömény csendbe és lábszagba (Frissítés – 11:50-re az MTI ingerküszöbe is leereszkedett a Jászai Mari teret a Kossuth térrel összekötő szakaszra) csak az alábbi orgánum rondított bele az alábbi kurtafarkú, cinikus hírrel:

Azon kívül, hogy a tüntetés rövid ü, ameddig Orbán másképp nem rendelkezik (erről is), felhívnám a figyelmet: tegnap óta lehet tudni, hogy egy közepesen ismeretlen lengyel haver kiemelt biztonságára való tekintettel Orbán zenekara a rendőrség lezárta a Kossuth teret. Ami azért is fölöttébb álságos és legalja, mert egyrészt a salakmédia mocsara (és az általuk hergelt hívek szerint) 30 ember nem tömeg, pár kretén libsi kelti a feszültséget, de majd elfáradnak és hazamennek, ahogy szoktak. Másfelől arra egyébként sincs semmi magyarázat, hogy a kétharmaddal a háromharmadért éjt nappallá tévő kormány a munkavállalók sanyargatása elleni tiltakozást ilyen ócska, átlátszó indokra hivatkozva próbálja megakadályozni.

Amint a fenti ábra is mutatja, a propagandisták favágás közben eszméltek, de a nyomokat már késő lett volna eltüntetni, úgyhogy hagyták a francba az egészet. Átírták a Kossuth teret Belvárosra, és viszonlátás. Majdnem becsülendő lenne, hogy ezúttal valamiért nem akartak egy ordasat hazudni, de a munkásságukra való tekintettel semmi kedvem jól szórakozni ezen a mutatványon. Szóljon valaki nekik (köszi), hogy erőltessék már meg magukat, mert ez a slendriánság még saját magukhoz képest is szánalmas.

Addig is helyesen – akár harmincan tüntettek, akár több ezren – így hangzott volna a hírecske:

Szombaton 10 órától kezdődik a szakszervezeti tüntetés a Jászai Mari téren a túlóratörvény ellen, onnan vonulnának át a tüntetők a Kossuth térre, amit a drága nemzetifideszes kormány sunyi módon lezárt, bár ők soha semmi ilyesmire nem vetemednének. Arra főleg nem, hogy a hatóságot bevetve akadályozza meg a gyülekezési szabadság gyakorlását. 

Szívesen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS