Október 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igen, ez politika. És akkor mi van?

Szép estét, jó pihenést mindenkinek! Akkora kő esett le a szívemről, hogy még a lábamat is majdnem eltörte! Dzsudzsák Balázs leszerződött a Debrecenhez. Hivatalos! Tényleg már csak arra lennék kíváncsi, ki a francot érdekel ez? Mármint a focirajongókat talán, de húsz ember miatt ezt vezető cikknek betenni, szerintem barokkos túlzás. Namindegy.

A másik senkit nem érdeklő hír: Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn. Na és akkor mi van? Amúgy meg miért nem? A haver nem adta kölcsön a repülőt? Amivel húsz évvel ezelőtt és húsz év múlva is meccsre jár. Nem tud ott lenni, őrület. Egy csomó ember meg hónapok óta nem tudja átölelni a gyerekét, unokáját a rohadék járvány miatt. Főleg, ha az a gyerek, unoka nem ebben az országban élvezi az illiberális antidemokrácia vívmányait. Bármelyikük lelki gyötrelme sokkal jobban nyomaszt, mint a miniszterek elnökének problémája.

Hoppáhoppá! Elhalasztják az uniós csúcsot, mert karanténba került az Európai Tanács elnöke. Így most  Orbán Viktor mégis részt vehet a Puskás Arénában megtartandó emberkísérletben. Úgy izgulok, hogy elmegy-e végül. Lehet, aludni sem tudok az éjjel. Ja, nem. Mégis tudok, legalábbis ettől egészen biztosan.

Namármeg:

Ismét bebizonyosodott, hogy politikai nyomásgyakorlásról van szó az európai uniós alapértékek sérülésének veszélye miatt Magyarországgal szemben megindított, hetes cikkely szerinti jogállamisági eljárás esetében – közölte az igazságügyi miniszter kedden Brüsszelben, a tagországok európai ügyekkel foglalkozó szakminisztereinek tanácsülését követően.

Varga Judit magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy egyes országcsoportoknak nem célja az egyértelműen politikai eljárást lezáró szavazás megtartása. Céljuk az elhúzódó állapot fenntartása, mivel belpolitikai népszerűséget lehet szerezni azzal, ha egyes közép-európai államok kritikája politikai napirenden marad. A Magyarországgal szembeni eljárás emellett elvonja a figyelmet bizonyos tagállamok belpolitikai problémáiról is.
    A jogi érveknek vége szakadt, Magyarország az eljárás mihamarabbi lezárását javasolja – mondta. (MTI)

Sajnálom, ha Varga Judit tőlem fogja megtudni, de az Európai Unió egy érdek- és értékszövetség. Ebben benne van a politika is. Az politika, hogy elvárják a jogállamiság meglétét a tagállamok részéről. Nem újkeletű a dolog, a belépéskor vállalni kellett. Nincs a szerződésnek olyan pontja, mely lehetővé tenné a tagországok számára a diktatúra bármely formájának kiépítését. Ez politika. A nyomásgyakorlás is természetes, hiszen valahogy rá kell venni az elkószáló tagállamokat a szerződésben vállaltak teljesítésére. Ilyen alapon nyomásgyakorlás az is, ha én elkövetek valami olyasmit, ami szembe megy a törvényekkel, ezért bíróság elé kerülök. Ez rendben van? Perszehogy rendben. Ez a normális. Szóval nem értem ezt a folyamatos vinnyogást.

Menjünk aludni, hátha közben megokosodunk. Vagy a kormány esze jön meg. Jó, ez az, ami teljesen kizárt. Szép álmokat! Holnap ugyanitt találkozunk.

Mai cikkeink:

Torka szakadtából ordít, mert retteg

Győr után Izsák is megmutatta, hogy jelenleg mi a valóság

Langyos ősz

Kövér úr ilyen sokat járt kocsmába?

Szijjártó Péter felszólítja a nemzetközi intézményeket

A művész úr tényleg a legalját vette célba

Ha csak egy gyökér is beleszakad

A Mese meghalt

Járványügyi kisokos

Társak a tahóságban

Kommentek:

Tegnap merő kíváncsiságból nemzetközi sajtószemlét tartottam, merre mit szűrtek le épkézláb emberek ebből a hadoválásból. A többség aggasztónak találta a háborús retorikát, megemlékezett a grafikont felülről kiütő korrupcióról, a szabadjára engedett járványról, sőt volt olyan is, aki helyettünk aggódik a Nagy Futballmeccs miatt és a rendezvény hanyagolására szólította fel az esetleg utazni szándékozó drukkereket…
A hordó alakot öltött tudatrepedésnek pedig legalább most nyomokban felelős kormányzást tartalmazó tevékenységet kellene folytatnia, mert per pillanat olyanok vagyunk, mint a fék nélkül szakadék felé száguldó kocsi, amiben a részeg sofőr (aki hátra ült) full hangerőn bömbölteti a zenét… (Madárlátta)

Nincs mit hozzátenni. Így igaz. Esetleg annyi, hogy a normális világban egy ember nem csak liberális, nem csak konzervatív, nem csak kereszténység, annál is inkább, mivel a kereszténység nem egy politikai irányzat, hanem minden emberben van szocdem, liberális, konzervatív, attól függ milyen témáról van szó. Az USA egy liberális állam, közben mélyen vallásos. Az emberek orbáni politikai felosztása hazugság és uszítás. (Van Der Gullen Félix)

Na végre! Már ideje volt, hogy az Unió tegyen valamit és ne hagyja, hogy orbán az asztaluk közepébe szarjon. Meg persze a lengyelek sem. Egy ilyen országot mint a mienk már be sem vennének az Unióba, ha most jelentkeznénk. orbán meg had nyüszítsen, ahogy eddig szidta Brüsszelt, annál jobban már úgy sem tudja. Uniós pénzek nélkül, vagy sokkal kevesebb pénzből már nem nagyon tudja a hatalmát fenntartani. Igaz, hogy nekünk is rosszabb lesz egy darabig, de megéri kivárni. Akiknek nem fog tudni osztogatni, azok hagyják ott először. Talán rájön a bandája, hogy már döglött lovon ülnek. (Transzporter)

Amikor ismételten megválasztanak valakit a településélére ,akkor vagy azért teszik,mert tisztelik,elismerik a munkáját…vagy azért mert várnak tőle valamit:pl.munkát,kölcsönt,netán 1 kis lehetőséget bizonyos dolgokra….aztán…ugye nem baj az,ha a közösből valamit “megszerzett”…ügyes ember…csak az enyémet ne vigye…ez a szemlélet megmaradt abból az időből,amikor a T.Sz.-ben dolgoztak…onnan is de sok mindent “megmentettek”maguknak. (Marcsi)

Nagyjából több éve mondom e témában ugyanazt.

NEM kell meggyőzni a Fidesz-KDNP szavazóit semmiről! Nekik ez a norma.
A Világból ennyi jutott el hozzájuk (semmi!). Akármennyi blődséget olvashatsz velük kapcsolatban,
újra és újra meg fognak lepni, hogy annál is hülyébbek, vagy ami még rosszabb: haszonlesőbbek.

Példa volt valóban Győr, és most ez itt. De voltak és lesznek is még.

Szóval hagyni kell ezt a szavazóbázist. Nincs rá szükség.

A bizonytalanokat, a nem szavazókat kell megszólítani, mert ők tudják és látják mi folyik
itt, csak egy kis bíztatásra várnak. És higgyük már el: sokkal többen vagyunk! Nagyon sokkal!!! (Békakirály)

A nap kommentje Gábortól:

Ha van libernyák, akkor kell lenni illibernyáknak is, nem?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!