Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Húsvéti rettegés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Simicskó István elítélte a vasárnapi indonéziai öngyilkos merényleteket és arra emlékeztetett, hogy a keresztények üldözése, meghurcolása a hitük miatt élő probléma, amely ellen küzdeni kell. A támadásban a két merénylő veszítette életét, rajtuk kívül pedig 19 ember sebesült meg. Abban egyetértek, hogy minden ehhez hasonló támadást el kell ítélni, de nem igazán értem, hogy miért épp ez a támadás került Simicskó figyelmének középpontjába? A támadás ténye valóban szomorú, de jól láthatóan egy elszigetelt esetről van szó, nem pedig arról, hogy bárki is támadást indított volna a keresztények ellen. Európában egyes elszigetelt eseteket kivéve nem igazán van annak nyoma, hogy bármiféle veszély is fenyegetné a húsvétot. Pont ezért tűnik kissé érthetetlennek Simicskó megszólalása, amely számomra azt az érzést kelti, hogy rettegnünk kell egy esetleges támadástól. 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint az indonéziai katolikus templomnál történt öngyilkos merénylet ismét emlékeztet arra, hogy a keresztények üldözése, meghurcolása a hitük miatt élő probléma, amely ellen küzdeni kell.

Simicskó István hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a KDNP elutasít mindenféle erőszakot, a szabad vallásgyakorlás alapvető emberi jog, mint ahogy az is, hogy az ünnepeket békében, méltósággal megülhessék. A magyar kormány egyik kiemelt feladata az üldözött keresztények megsegítése – folytatta -, ez nemcsak a hívő emberek mindennapjainak jobbá tételét jelenti, hanem a békés egymás mellett élés megteremtését is.

“Bízunk benne, hogy a Hungary Helps programmal példát mutatunk más országok és vallások képviselőinek is, hogy belássák, a konfliktusokat megoldani nem erővel, hanem figyelemmel, segítséggel, emberbaráti szeretettel lehet” – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Vasárnap két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az indonéziai Celebesz (Szulavézi) déli részén található Makassar egyik katolikus templománál, a helyi rendőrség szerint 19-en megsebesültek. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!