Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hülye kirohanás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az nem kérdés, hogy a kormányoldal annyiszor fogja lecsapni a legújabb magas labdát, ahányszor csak nem szégyelli. És kétsége ne legyen senkinek, nem lesz olyan pont, amikor szégyenkezni kezdene. Azok a fránya szavak. Igaz ugyan, hogy a kőolajvezeték felrobbantása nem terv volt, hanem egy dühös kirohanás (már ha elhangzott egyáltalán, és így hangzott el), de a kormány összes szerve és nyúlványa ezen fog lovagolni a következő hetekben. Talán már készülnek az óriásplakátok is, semmit nem lehet kizárni. Nem vitatom, meggondolatlan, hülye kirohanás volt. Olyan, amilyenből Orbán Viktor is előadott már nem egyet és nem kettőt, de azt valahogy mindig sikerült elsikálni. Eddig. Nem óhajtom felmenteni Zelenszkijt, ilyet egyetlen kormányfő sem engedhet meg magának, de örömmel belehallgatnék Orbán valamelyik dührohamába, amikor neki nem tetsző módon alakulnak a dolgok. És akkor még messze nem arról van szó, hogy a miniszterek elnöke az ország létéért küzd, hogy háborúban áll az ország. Nálunk csak a kormány áll háborúban, leginkább a valóság és a józan ész ellen küzdenek.  (link kommentben)

Elgondolkodtató, hogy még egyik fél sem cáfolta a Barátság-kőolajvezeték felrobbantásának tervét – mondta Palóc André, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

   Volodomir Zelenszkij fel akarta robbantani a Barátság-kőolajvezetéket, hogy csapást mérjen Magyarországra – írta a The Washington Post a Pentagonból kiszivárgott titkos hírszerzési iratok alapján – hangzott el a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
    Az ügyről kérdezték Palóc Andrét, aki az M1-en és a Kossuth rádióban is kiemelte, még egyik fél sem cáfolta a Washington Post értesülését, ami titkosszolgálati anyagokra épült.
    Úgy vélte, adódik a felvetés, hogy valóban megfontolt politikai lépés és vezetés e az, ahol ilyen típusú döntéseket próbálnak meg előkészíteni.
    Ráadásul az is fontos, hogy Magyarország mint szomszédos ország a háború kitörése pillanatától kezdődően nyújtott segítséget, és azonnal menekülteket fogadott be Ukrajna területéről, kérés nélkül – mondta.
    “Ha az egész képet így összerakjuk, és ehhez képest az derül ki, hogy elhangozhattak olyan típusú ötletelések ukrán részről, hogy érje a Barátság-vezetéket ilyen típusú támadás, az mindenképpen elgondolkodtató, hiszen stratégiai jelentőségű infrastrukturális vezetékről van szó, amely lényegében biztosítja hazánk kőolajellátását” – fogalmazott a tudásközpont vezető elemzője.
    A szakértő a Kossuth rádióban elmondta, információk szerint arra készült Ukrajna, hogy egy NATO országnak ártson. Az az Ukrajna, amelynek az egyik legfőbb zászlajára tűzött ügye, hogy belépjen a NATO-ba, “szóval, ha a kettőt összerakjuk, nehéz úgy egy szövetségi rendszert értelmezni” – vélte Palóc André.
    Arra is rámutatott, nemcsak az orosz fél jár jól, amikor vásárol tőle bárki vezetéken keresztül nyersanyagot, hanem mint tranzit ország, Ukrajna is. Az ukrán háborús cselekményeket jelentős részben úgy tudták tavaly finanszírozni, hogy a tranzit díjakból jelentős bevételekre tettek szert. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!