Június 18,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hol az a láng?

Szép jó estét mindenkinek, ezen a hűvös vasárnapon! Lássuk a mai nap kiemelt kommentjeit:

A cikk pont annyi örömet okoz, mint amennyi elkeseredést. Távol kerültünk Európától és megállíthatatlanul távolodunk napról napra, óráról órára, törvényről törvényre, intézkedéstől intézkedésre. Választott némaságból a megfélemlítettek némaságá felé. (Rita)

És ez a NER igazi pusztítása, hogy ezt a gondolkodást, a szolga mentalitást akarja átörökíttetni. Én ettől jobban félek, mint 20 évnyi Orbán-uralomtól. Mert Orbán meghal egyszer, de a szelleme – mint Leniné vagy Kádáré – itt marad a fejekben. Azt a rombolást semmilyen kormányváltás nem hozza helyre.(Csaba)

Fellobbant láng, amely hamar kialudt. Hiányzott a belső fortyogó láva, amely a kitörés után nem tud megállni, csak ömlik… és ömlik… végeláthatatlanul. Vagy még nincs meg ez a tűz, vagy már elfogyott. Úgy tűnik a magyar nép, igába hajtja inkább a fejét vállalva a rabszolgasorsot, amelyet saját vezetői kényszerítenek rá. Fájdalmas volt olvasni a történtekről.(Emma)

Amíg a fiatalság nem érzi, hogy itt bármiért tüntetnek az értük van, amíg a középkorúak nem érzik,hogy a fiatalok baja és az idősek baja is közös gond,amíg részekre lehet bontani, szétszálazni a problémát , addig ezek a tüntetéskék csak játékok maradnak. Kis erőlevezetés! Talán csak annyi az értelme, hogy a rendőrök elgondolkodjanak!(Ágnes)

a háború utolsó hónapjai amikor az iskolából vitték frontra a diákokat.Nézem a rendőröket csupa tejfelesszájú,félelemmel a szemükben,miközben az emberek vérén hìzott kormánytagok épp a vasárnapi húslevest kanalazzák.(Olga)

Úgy tűnik a tegnapi tüntetés kudarca nem tántorított el sokakat attól, hogy ma is utcára vonuljanak. Noha a tegnapi napon még körülbelül 10 ezer ember ment ki a rabszolgatörvény elleni tiltakozásra, addig a mai MTVA székháza elé szervezett megmozdulásra csak pár százan voltak kíváncsiak. Nem biztos, hogy sok értelme van a hasonló, túlszervezett vonulásoknak, ugyanis az emberek kezdik unni, hogy minden egyes tüntetés eredménytelenül zárul. Azzal ugyanis, hogy a szónoklatok befejeztével jóformán hazazavarják őket, sokat kezdeni nem lehet. Értem én, hogy felelősség meg egyebek, de már régen véget ért az az időszak, amikor csendes vonulgatásokkal még el lehetett érni valamit.

Noha a rabszolgatörvényt napokon belül megszavazhatja – és fogja is – a parlament, az utcák sajnos továbbra is konganak az ürességtől. Holnap azonban a tervek szerint országos szintű sztrájk veszi kezdetét, ahol francia mintára utak lezárására készülnek a törvénymódosítás ellen tiltakozók. Erről az akcióról sokat egyelőre nem tudni, ez azonban talán egy jó jel, ugyanis egy esetlegesen túlszervezett, előre bejelentett tüntetést a hatalom akkor fojt el idő előtt, amikor csak kedve támad.

A mai napon ennél sokkal több nem történt, így hát ezennel el is köszönnék. Holnaptól kezdve borús, igazi szutykos, téli időre kell felkészülni, ezért vigyázzon mindenki magára az utakon.

Lássuk a mai termést:

A gyűlölet és a félelem között vergődő, kiskorúsított tömegek országa

Visszafoglalva

Van, ahol még nem túl késő

Van egy ember, akiről beszélnünk kellene

Szakítottunk

Joguk van, lehetőségük nincs

A nap kommentje Ágnestől:

Amíg a fiatalság nem érzi, hogy itt bármiért tüntetnek az értük van, amíg a középkorúak nem érzik,hogy a fiatalok baja és az idősek baja is közös gond,amíg részekre lehet bontani, szétszálazni a problémát , addig ezek a tüntetéskék csak játékok maradnak. Kis erőlevezetés! Talán csak annyi az értelme, hogy a rendőrök elgondolkodjanak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS