December 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy nem sül le a pofájáról a bőr annak, aki képes ilyet nyilatkozni

A mai napnak is vége van, így hát lássuk mi is történ ezen a hűvös hétfőn. A Honvéd kórház és annak sürgősségi osztálya ismét világszínvonalon teljesített, amikor is egy súlyos, anafilaxiás sokkban lévő asszonyt nem sikerült ellátniuk 9 óra várakozás után sem. Az amúgy jó egészségnek örvendő asszony az eltelt órák alatt egyre rosszabbul lett, majd egy másik kórház sürgősségi osztályán életét vesztette. Ez az asszony egyébként a sokak által szeretett Lázár Ervin felesége, Vathy Zsuzsa írónő volt. A Lázár Ervin verseiben csak Vacskamati néven szereplő nő méltatlan körülmények között kellett, hogy eltávozzon.

Az eset egy évvel ezelőtt történt, a rendőrségi vizsgálat azonban nemrégen zárult le, mely megállapította, sem az egészségügyi intézmények, sem az  orvosok részéről nem történt mulasztás. Az tehát, hogy emberek tucatjai, több órás várakozás után, kínok közepette halnak meg egy kórház sürgősségi osztályán, teljes mértékben normális, a protokollnak megfelelő. Hogy nem sül le a pofájáról a bőr annak, aki képes ilyet nyilatkozni.

Ha jól emlékszem, a Fidesz a családok évének kiáltotta ki az idei évet, melyet azonnal be is bizonyított. A mai nap sem a Fidesz-frakció, sem a fideszes házelnök nem támogatta, hogy az Országgyűlés még a téli kilakoltatási moratórium vége előtt megtárgyalhassa A Város Mindenkié (AVM) törvényjavaslatát, ami véget vetett volna a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának. És nem elég, hoy nem támogatták, még pofájuk sem volt megindokolni, hogy vajon miért is teszik utcára gyermekes családok tucatjait. Ez már a családok védelmezését jelenti a Fidesz értelmezésében? Vagy az csak később történik majd meg?

De itt még messze nem volt vége a napnak, ugyanis Matolcsy György is szót kért, méghozzá a magánnyugdíjak elhárdálása kapcsán. Noha az MNB által kiadott adatok szerint 2823.1 milliárd forinttal tartozik az állam a magánnyugdíjpénztári tagoknak, azonban Matolcsy szerint ez mindössze egy megnevezés, egy statisztikai kategória csupán.

Tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége ennek az összegnek – Matolcsy György a HVG-nek

Nincs jelentősége? Gyuri! Mondd ezt, kérlek annak a több tízezer embernek is a szemébe, akiknek élete megtakarítását herdáltátok el. Meglátjuk, megváltozik-e a véleményed.

Aztán volt nekünk Szijjártó Péterünk is, aki a luxemburgi külügyminiszter kijelentésére – miszerint Orbán Viktor diktátorként viselkedik – reagált a következőképpen:

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter gyűlöli Magyarországot, egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

Tényleg áldott szerencse, hogy van nekünk egy Szijjártó Péterünk, aki mindig megvédi a haza becsületét. Ezúton is köszönjük, Peti!

Ez a nap sem múlt el újabb Elios részletek nélkül. Ezúttal az derült ki, hogy Orbán Viktor veje nem csak az unió, de a magyar állampolgárok pénzét is gond nélkül ellopta. Nem is akármennyit, közel 1 milliárd forint közpénz vesztette el közpénz jellegét.

Na, de lássuk a mai termést:

Hamis, erődemonstrációnak álcázott tragikus hörgés

Egy mondat az őrületről

Harmadfokú riasztás 

Nem Lévai Anikó és Nem Orbán Ráhel konyhapénzéből

Elismerés, megbecsülés, hivatás

Ti a magyarok jelentős részét jobban utáljátok, mint az idegeneket

Orbán Viktor, a diktátor

Végső hatalomátvétel?

Huszonnyolc év

A nap kommentje Marikától :

Ha like akkor az írásnak szól. Én szószerint rettegek mikor a vezír szónokol, mert visszaérzem a Rákosi éra levegőjét Gyerek voltam de belém ivódott a néprádió állandó harsánysága, a hangszórók, az indulók a zene helyett, a hurrá optimizmus. És persze volt ebben valami félelemkeltő. Masírozás tényleg és gondolatban. Vezér dicsőités. Fénykép az iskolában az osztályok falán, Lenin, Sztálin, Rákosi, akkor. Dekoráció hogy tudjuk hol vagyunk. Most sok lobogó, és arcok a Tv-ben.Voltam templomban nemrég és az oltári szentség előtt magyar lobogó. Túlsok a magyarságból, túlsok a harsányság, túl sok a magabiztonság. Csend kellene és gondolkodás. Méltóság ami a zajban elkallódik. De hát erről szól a orbanizmus, mint annó a rákosizmus, vagy más poltikai éra.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.