Május 26,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hírek egy párhuzamos valóságból

Orbán Viktor beszédet mondott, amelyben a sok agyatlan baromság mellett kifejtette, mik is a tervei 2030-ig. Ez azt bizonyítja, hogy a miniszterek elnöke berendezkedett irodájában – hamarosan már a várban – és nem számít arra, hogy bárki is veszélyeztetné pozícióját egészen 2030-ig. Szép tervek mondjuk, az egyszer biztos. Na de visszatérve a vezér beszédére, melyet Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén mondott el, szó volt többek között a népességhanyatlás megállításáról, az orosz energiafüggés megszüntetéséről, valamint többek között a Kárpát-medence újjáépítéséről is. Egy diktátor álmai ezek, melyek egy beszédben lehet, hogy magasztosan hangzanak, a valóságban mégis nevetségesek. Na de lássunk inkább részleteket magából a beszédből:

  • 2030-ra Magyarország tartozzon az Európai Unió öt legjobb országa közé, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni
  • Magyarország tartozzon az EU öt legversenyképesebb országa közé
  • a népesedési hanyatlás megállítása – majd azután a népesedés növekedési pályára állása
  • a Kárpát-medence újraépítése
  • Közép-Európa egységes politikai és gazdasági térségként való felépítése és az ország energiafüggetlenségének megvalósítása

Tervek 2022-ig

  • a hazaszeretet kultúrájának megerősítését és az öngyűlölet kultúrájának visszaszorítását – melynek kulcsa Orbán szerint a nemzeti alaptanterv megvalósítása
  •  Magyarország gazdasági versenyképességének érzékelhető feljavítása
  •  önálló magyar hadsereg felépítésének megkezdése

Itt azonban nem állt meg, voltak ugyanis további parádés gondolatai:

Mindenki látja, hogy az együttműködés mindig többet hoz a konyhára, mint az ellenségeskedés – fogalmazott Orbán Viktor, aki hangsúlyozta: a meghatározó momentum a környező országokkal való kapcsolatokban az együttműködés fejlesztése. Mindenki látja, hogy aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár, Magyarország pedig készen áll arra, hogy mindenkivel együttműködjön – rögzítette.

Több lépésben meg kell szüntetni az orosz energiától való egyoldalú függést, el kell érni, hogy Magyarországnak legyen belső kapacitása és többcsatornás hozzáférése országhatáron kívüli energia-erőforrásokhoz is. Ebből a szempontból a paksi atomerőmű-beruházást a magyar szuverenitás lényegéhez tartózó beruházásnak nevezte. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS