Augusztus 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hímzett nokedli

Szép estét. Ma is enyhe telünk volt, csak elszórtan szállingózott a hó. Európa és a bolygó más részein a járvány ellen küzdenek, de mi nagyon szerencsés ország vagyunk, itt csak az ellenzéket és főként a sajtót kell kiirtani. Most ezt láthatjuk, bár úgy fest, néhányan felkapták a fejüket más országokban is arra, hogy ártunk és ormányunk mire óhajtja használni az egészségügyi veszélyhelyzetet. Szerencsére Deutsch Tamás megvédte a cimboráját, úgyhogy semmi gáz. Azért én nagyon melegen ajánlom elolvasásra Ungváry Krisztián írását. Aki esetleg eddig még nem értette, miről szól a Fidesz harca, ebből biztosan meg fogja érteni. Hamarosan eljöhet az az idő, amikor nem marad senki – mi sem -, hogy elmagyarázza a dolgot. Ameddig ez bekövetkezik, szeretnék elhencegni a ma délelőtti élményemmel.

Az országos főnéni és az ezredes elvtárs tájékoztatta a közt a mai akciócsoportos fejleményekről. Főnéni volt fodrásznál (ezt nem ő mondta, hanem én láttam) – igaz, már tegnap is -, most pedig arról mesélt, hogy szellőztetni kell. Ennek a legjobb módja, ha kinyitjuk az ablakot és egy darabig úgy is hagyjuk. Azt is megtudhattuk, hogy érdemes elfoglalni magunkat az önkéntes karantén idejére, például csodálatos kézimunkákat lehet csinálni, de a rejtvényfejtés is nagyszerű szórakozás. Én mindenesetre eldöntöttem, hogy megtanulok csipkét verni. Szeretnék megfelelni a kormány elvárásainak, mert nekem első Orbán Viktor és a főnéni boldogsága (gyakorolok a közeli jövőre, amikor már csak ilyesmiket lehet írni börtönbüntetés nélkül. Vagy a börtönből, bár nem tudom, ott van-e erre lehetőség).

Miután sajtótájékoztatónak nevezik az eseményt, voltak kérdések is. Most nem az összecsődült újságírók kérdeztek – miután senki nem volt ott, összecsődülési tilalom van, a kérdéseket email útján küldték be -, a víruscsoport pedig bemutatta a lehetetlent. Éppen úgy nem válaszoltak érdemben a kérdésekre, mint máskor. Miután most előre megkapták írásban, fel is készülhettek a válaszra, de még válogathattak is a kérdések között, ez igazán elképesztő teljesítmény volt. Komolyan.

A kormány sajnos nem nagyon ér rá foglalkozni a járvánnyal, el vannak foglalva a korlátlan időre érvényes rendeleti kormányzás bevezetésével. Az egyik hatékony harci egységük itt látható:

Németh Szilárd elfelejtette megemlíteni, hogy az ellenzék nem a kormány(fő) jogkörét nem terjesztette ki és nem a rendkívüli felhatalmazást nem szavazta meg, hanem annak minden korlátot nélkülöző voltát nem fogadta el. Nagyon klassz, hogy a nagy rezsiharcos ilyen szépen belemondja a kamerába: márpedig a Fidesz egymaga, az ellenzék tiltakozása ellenére is be fogja vezetni az időkorlát nélküli rendeleti kormányzást. Jól fog jönni ez a felvétel akkor, amikor visszaáll Magyarországon a jogrend. Marhára nehéz lesz megmagyarázni, hogy nem is azt mondta, amit mondott.

Mindenesetre különös, hogy kizárólag Orbán Viktornak van szüksége korlátlan hatalomra a járvány megfékezéséhez. Minden más országban meg tudják oldani demokratikus keretek között, csak itt nem. Persze érthető. A vírus attól fog elpusztulni, ha börtönbe viszik az újságírót, aki kritizálni merte őfényességét. Esetleg lehetne csináltatni óriásplakátokat is a vírus elijesztésére. Mészáros Lőrinc valamelyik cége biztosan vállalná, Habony meg majd kitalál valami frappáns szöveget rá. Néhány milliárdból tuti kijönne, mi örömmel finanszírozzuk a dolgot. Eddig is azt csináltuk, csak eddig Soros, Gyurcsány – újabban Gyurcsány Ferenc anyja, akinek Gyurcsányné a neve -, a migránsok és Brüsszel ellen hadakoztunk, most meg a vírus ellen.

Van, aki okos mondásokkal, más receptekkel küzd ezekben a vészterhes időkben:

Azon töprengek, hogy vajon hányan élhetnek a Hende családban, mert ebből egy vödör nokedli lesz. Még akkor is, ha a nagyon kevés víz nem lesz elég a kiló liszthez, met az tudományos szakvélemények szerint 6-8 tojást képes felvenni (ha kicsi a tojás, többet is) és akkor még a gyúrt tésztánál tartunk, amiből nem lehet nokedlit szaggatni.

Most, hogy a végére mégis sikerült valami vidámabb témát találni, el is köszönök gyorsan. Mindenkinek jó egészséget és szép álmokat kívánok. Holnap reggel ugyanitt találkozunk.

Mai cikkeink:

Az általuk keményen hülyének nézett polgárok ennyit várnak el tőlük. Semmivel nem többet

Újrakezdés

Fura jövő

Ez is pont olyan, mint kampányidőszakban. Csak kissé hiányolom a krumplit és a rezsiutalványt

Deutsch Tamás toporzékolása

Oszd meg a fake news-t és uralkodj

Egyáltalán nem szükséges diabolizálni

Nem csalás, nem ámítás

Tószunnyadó

Orbán semmit nem akar, ami ne lenne már most is az övé? Francot nem

Kommentválogatás:

Azért ismerjük el Orbán teljesítményét egyes területeken. Karanténos magányomban döbbentem rá, nem semmi, amit összehozott. Mert hitvány emberek voltak/vannak minden pártban, de az, amit Orbán összehozott a Fidesz-ben, az elképesztő. Ennyi ilyen, a lopáson, mocskoláson, üres pofázáson kívül semmihez sem értő ember összeszedése és egyeben tartása egyetlen formációban, az önmagában is teljesítmény. (kolozsi)

Nemetorszagban egy udulovarosban elek. Pentek ota ma voltam eloszor az utcan (erdoben futni, bevasarolni egy hetre). Csend van, nyugalom, a boltban is. Es turelem is van, es mosolygas. A Kurzarbeit miatt rendesen lecsokken a jovedelmem, de egye rosseb, ha ez az ara egy jobb uj vilagnak, akkor ez… Ujratanulunk elni, mashogy, megtanuljuk ismet, hogy nem a penz az ur, hanem vannak sokkal fontosabb dolgok. Talan kenyelmetlenebb lesz, valtozik a komfortzona, arrebb toljuk a hatarokat, vagy epp szorosabbra vonjuk. Atertekelunk. En elkezdtem… Es tetszik. Bleibt ihr gesund! (Judit)

Amit Europa muvel, az borzalom. A nemet nagyvarosok kornyeken mindenki megy mintha nem szamitana semmi. A hatarellenorzes vicc. Az elmult 6 napban jartam 10 europai orszagban (nem virust hordozok,hanem elemiszert) , ha igy allnak hozza a politikusok, ennek nem lesz vege sosem. (Viola)

Az emberiség egy része fog a hibákból tanulni, a baj csak az, hogy a kormányok és az oligarhák nem, és természetesen a mellettük állók sem, mert nekik továbbra is csak a pénz hajszolása lesz a programjuk. Önkéntes karanténban élek, csak a ház körüli helyzetet látom, de itt alig látni embert az utcákon. Talán ez is nagy segítség a vírus lelassításában. Azt kellene megtanulni az embereknek, hogy a pénzt nem lehet megenni és a sírba sem szokás bepakolni. A koporsókban nincs zseb. (Transzporter)

Ahol “kalandozok” , szintén több most az az ember, aki betartja a kormány által kiadott rendelkezéseket. De vannak itt szintén hazánkból kikalandozott egyedek, akik vicceskednek a szituációval. Pl.: nagybevásárló központ: az emretek többsége udvariasan 2 méter betartásával kerülgeti egymást…megyek az egyik soron, mögöttem alig fél méterre jön egy kultúrlény. Hátranézek, hogy “vegye a lapot”, erre megszólal magyarul: “Mi van, b+, fosol, hülye tyúk?” Na, itt gurult el a gyógyszerem… Magyarul szóltam(vagy inkább kiabáltam) vissza: Igen, b+, fosok! Lehet, hogy te vagy koronás, de az sem kizárt, hogy én hordozom!!!” Na, erre három métert ugrott hátra…😁 (Hortenzia)

 

A nap kommentje Jánostól:

A kormány kézrátétellel tudná gyógyítani ezt a vírust ! 😉
Amire rátették a kezüket az eddig is mind eltűnt…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!