December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hazugság lesz az, nem becsület

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ki hogy tud, kinek mi a reszortja, ki mire képes, aszerint kampányol és hazudozik választások után néhány hónappal, midőn kiderült, hogy nagyjából semmi nem úgy van, ahogy április 3-a előtt ígérték. A Szijjártó nevű harcos külügyminiszter például azzal kampányol és annak örül, hogy lassan kilenc (!!!) évvel azután, hogy a főnöke titokban aláírta a paksi szerződést, Pakson már a földmunkák zajlanak, amivel párhuzamosan Oroszországban megkezdődött a reaktortartályok gyártása. Kilenc év után, egy háború kellős közepén, aminek az agresszor oldalán éppen Oroszország áll, Magyarország külügyminisztere ezzel dicsekszik. Végül is mi a franc bajunk lehet abból, hogy egy olyan országgal építtetünk atomerőművet, amelyik lángba borította Európát, elrabolta egy független, szuverén ország területének egyötödét, halomra gyilkolja a polgárait, és korábban még néhány tetves, működő metrószerelvényt sem volt képes leszállítani? Ugyan mi bajunk lehet abból, hogy miközben a világ szerencsésebb fele azon dolgozik, hogy felszámolja a gazdasági kapcsolatait egy terroristaként viselkedő, az aláírt szerződéseket be nem tartó zsarolóval, addig a magyar kormány tovább növeli az ország függőségét és kiszolgáltatottságát egy olyan kiszámíthatatlan figurával szemben, akinek papírja van arról, hogy hazudott az energiáról, amit csak nekünk, magyaroknak, ötször olcsóbban ad, mint mindenki másnak?

Mindeközben a főnöke teljes eltorzult személyiségével és súlyával kapaszkodik az Idősek világnapjára (így legyen ötösöm a lottón). Kiült a kamera elé a papírjával, és a saját magával aláfestett propagandavideóban elszavalta a kötelezőt. Petiminiszterrel ellentétben ő azzal kampányol, hogy gondoskodik az idősekről, ő Magyarország megbecsüli a nyugdíjasokat, megadja nekik, ami megilleti őket. Úgyhogy válság ide vagy oda, november 10-15-e között érkezik az inflációs nyugdíjkiegészítés, lehet hálálkodni. Amire azért van szükség, mert a brüsszeli szankciók el vannak cseszve, és ha esetleg az érintettek elfelejtették volna:

Sikerült az elmúlt évek gazdasági teljesítményeinek köszönhetően visszaadnunk azt a 13. havi nyugdíjat, amelyet a baloldali kormányok vettek el az idősektől. Ezt komoly eredménynek és becsületbeli ügynek tekintem. 

Úgy gondolom, hogy aki a becsület szót a szájára veszi és azt saját magára vonatkoztatja, az kezdhetné egyenesen azzal, hogy nem hazudik. Legalább abban a pár ünnepi másodpercben, amikor a becsülettel öblöget. Most a kampányolás tárgya nem az, hogy kétharmad lesz vagy csak sima választási győzelem, hanem az, hogy miképp lehet visszacsábítani a jelek szerint oszlásnak indult nyájat. Egyvalami viszont konstans: a miniszterelnök egyszerűen nem tud igazat mondani. Úgyhogy bármennyire unjuk, javítsuk ki a fenti hazugságot, írjuk át ezredszer is úgy, hogy igaz legyen.

A 13. havi nyugdíjat, amit a baloldali kormányok vettek el az idősektől Orbán szerint, valójában a baloldali kormányok vezették be, Orbán és Fidesz pedig ellenzékből leszavazta. Amellett, hogy 13. havi nyugdíjat a baloldal vezette be és a Fidesz zsigerből ellene szavazott, nem jár alanyi jogon: amikor szaladt a szekér, akkor volt, amikor beütött a válság, nem volt. A nyugdíjprémiumot szintén nem Orbán Viktor találta fel, azt a Bajnai-kormány vezette be, mégpedig a 13. havi nyugdíj felfüggesztésekor. A svájci indexálást a Bajnai-kormány 2009-ben – a gazdasági válság idejére – szintén felfüggesztette, az Orbán-kormány viszont hatalomra kerülése után végleg eltörölte. Helyette vezették be az inflációhoz kötött nyugdíjemelést, ami  a nyugdíjasok folyamatos elszegényedéshez vezet. Ha megmaradt volna a svájci indexálás, a nyugdíjak nagyjából háromszor annyival emelkedtek volna, mint amennyivel tisztán az inflációt figyelembe véve emelkedtek Orbán fülkeforradalmi fennállása óta. De nem emelkedtek, emelés helyett volt Erzsébet-utalvány, ilyen-olyan alamizsna, ami nem épül be a nyugdíjba, nem jár, hanem csak adható, tehát bármikor elvehető. Tehát az van, hogy az Orbán-kormány a 13. havi nyugdíjnál sokkal többet vett el a nyugdíjasoktól 12 éves regnálása alatt, a nyugdíjak egyáltalán nem követik a bérek emelkedését, ahogy svájci indexálással követnék. Vagyis az Orbán-kormány kvázi kifosztotta a nyugdíjasokat, ráadásul úgy tesz, mintha kegyet gyakorolna, ajándékot osztogatna, amikor  a saját maga által bevezetett inflációkövető nyugdíjemelésről szóló törvényt betartja.

Minden más hazug duma, hablaty, hamuka.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!