Július 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Házasságra fel

Most, hogy beütött 2019 és kénytelenek voltunk búcsút mondani a rendkívül sikeres – a kormánypárt és fanatikusai szerint legalábbis biztosan – Családok Évének, máris érkezik a házasság hete. Ahhoz ugyanis, hogy teleszülhessük az országot, bizony isten színe előtt is bizonyítanunk kell egymás iránti szeretetünket. Vagyis a keresztény nemzeti kormányunk így gondolja, a programban leírtak alapján ugyanis nehezen elképzelhető, hogy valaki esetleg úgy vállaljon gyereket a szent magyar földön, hogy ne templomban tartotta volna meg az esküvőjét.

A program szerint lesznek mindenféle szentmisék, sőt a Házasság Start című online tréningen megtanulhatjuk azt is, hogy hogyan is éljünk házasságban. Lássuk máris a részleteket eme nagyszerű programsorozat beharangozójából:

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl száz településen több mint kétszáz programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára – közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátor kiemelte: az ember alapvető igénye, hogy szeressék, és hogy elköteleződjön valaki mellett. A gyorsan változó világban “haladnunk kell a korral, ugyanakkor az örök értékekhez ragaszkodnunk kell”. Éppen ezért idén először “Házasság start” címmel online tréninget is tartanak a házasság hetében a házasságra készülőknek és a már házasságban élőknek a hagyományos programok mellett – mondta. 

…Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke azt mondta: a házasság Isten ajándéka, és mindig akkor fut zátonyra, amikor az ember egymaga akarja irányítani. Hozzátette: a házasság hetében arra biztatják a párokat, hogy merjék megújítani és “Isten elé vinni” házastársi kapcsolatukat, mert “ha megmentjük a házasságot, akkor megmentjük a családot és a nemzetet”.

Pethesné Dávid Beáta, a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének igazgatója azt mondta: az elmúlt időszakban kitolódott a házasságkötések ideje, az emberek nem merik meghozni hosszú távra szóló döntéseiket. Csakhogy – figyelmeztetett – nemcsak a döntéseknek, a döntések elodázásának is életre szóló következményei vannak. 

…A házasság hete központi programjai református istentisztelettel kezdődnek vasárnap Noszvajon, ahol Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője hirdet igét. Február 14-én a Deák téri evangélikus templomban tartanak istentiszteletet Bálint napi áldással, ott Kondor Péter evangélikus püspök hirdet igét. A hetet lezáró szentmisét a Budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatja be. 

Nemzeti kormányunk mindent megtesz tehát azért, hogy a magyar nemzet újra gyarapodhasson, ugyanis a házasságok megmentésével végre teleszülhetjük a Kárpát-medencét. Hogy imádkozás és isten igéjének terjesztése mellett milyen valós, kézzelfogható eszközökkel próbálják megsegíteni a magyar családokat, az sajnos nem igazán derül ki a programfüzetből. A központi programok fővédnöke egyébként a horgászatért, kutakért és a klímaváltozásért aggódó Áder János felesége, Herczegh Anita.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.