Április 20,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hamarosan megkezdhetik a kínai vakcinával történő oltást Magyarországon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,161,349 forint, még hiányzik 1,838,651 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az orosz vakcinával már oltanak, a kínaival pedig hamarosan fognak. Erre volt ugyanis szüksége Orbánnak ahhoz, hogy úgy érezhesse, pontosabban elmondassa, másokkal ellentétben ő mindent megtett azért, hogy a járvány hamarosan véget érjen az országban.

Az tény, hogy az EU oltásbeszerzését nem Orbán rontotta el, de az is tény, hogy a meglévő oltások beadása körül is annyi félreértés van, hogy azt talán csak Kósa Lajos képes megérteni. Na de a hír mégiscsak az, hogy Müller Cecília bejelentette, hogy az NNK vizsgálata szerint a Sinopharm-vakcina megfelel a gyártói leírásnak (sőt, már az alkalmazási előírás is megjelent, benne a lehetséges mellékhatásokkal).

Namármost ez nagyszerű hír ugye, hiszen nem hazudtak a papírokban. Máris megnyugszik az ember ezeket a sorokat olvasva, pláne akkor, ha hozzátesszük azt is, hogy már csak az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet engedélye van hátra, és neki is kezdhetnek az oltás felhasználásának. Erről beszélt ma Müller Cecília országos tisztifőorvos az MTI szerint:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata szerint a kínai Sinopharm-vakcina megfelel a gyártói leírásnak, magyarországi felhasználásának megkezdéséhez az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet engedélye van hátra – mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Müller Cecília emlékeztetett, hogy 550 ezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett Magyarországra. A vakcinát és annak összes dokumentációját az NNK immunbiológiai készítmények minőségellenőrzési főosztálya vizsgálta meg, az eredményről pénteken értesítették a gyógyszerek, vakcinák hazai felhasználását engedélyező gyógyszerészeti intézetet – tette hozzá. Azt tervezik, hogy ha a gyógyszerészeti intézet is jóváhagyja az alkalmazását, elkezdődhet az oltások beadása, ami azért is fontos, mert nem áll megfelelő mennyiségű vakcina rendelkezésre – mondta a tisztifőorvos. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!