Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha úgy működne a világ, ahogy Varga asszony vizionálja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha most nem fényes nappal lenne, tuti megpróbálnék berúgni – mondta a kolléga, midőn megtekintette azt a csodálatos propagandavideót, amelyen azt látjuk, hogy az orbánista-szájerista kERESZtény álszentség jegyében megszentelték a miniszterelnök várbéli, kolostorbéli irodáját. (Tudja valaki, hogy a készenléti rendőrség egyébiránt mit ábrázolt a helyszínen? Nem baj, nem fontos.)

Szerintem vagyunk ezzel így néhányan, akiknek ennél az arcba mászó képmutatásnál jóval kevesebb is elég ahhoz, hogy megforduljon a fejükben meghúzni egy üveget, ami elérhető közelségben található. Elég baj ez, és még csak január 6-a van. Nekem itt van például a regnáló párt és kormány legharcosabb amazonja, akinek a legtöbb Facebook-bejegyzéséből hírt farag az állampárti hírügynökség. Varga Judit ma reggel azzal szórakoztatta a közönségét, hogy beleolvasott a Politico egyik cikkébe és ökölbe szorult az agya neki, az alábbiak szerint:

Varga Judit: egy elemzés arra kérte Joe Bident, hogy támogassa Magyarország és Lengyelország megbüntetését

A Politico nemzetközi lapban megjelent elemzés arra kérte Joe Biden megválasztott amerikai elnököt, hogy avatkozzon be az európai politikába, és támogassa azokat az erőket, amelyek Lengyelország és Magyarország megbüntetését akarják elérni – közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit azt írta, hogy a sajtó jól irányzott csapást vár el az amerikai vezetőtől a liberális demokrácia védelméért.

A miniszter szerint ez még komikusnak is nevezhető lenne, de „sajnos a legtöbb politikus retteg a nemzetközi liberális média erejétől és inkább követik az elvárásaikat, ha népszerűek akarnak maradni a nemzetközi politikában.”

Hangsúlyozta: a magyar emberek mindig megvédik a magyar demokráciát a külföldi csapásokkal szemben. „Ez most is így lesz!” – írta Varga Judit. (MTI)

 Az tény, hogy Vargánál kevesen művelik tökéletesebben ezt a műfajt, miszerint békeidőben is folyamatosan háborúban és támadás alatt állunk, senki nem használja ilyen jól irányzottan azt a militáns nyelvezetet, amit elsősorban Orbán Viktornak köszönhetünk mi, a nép. Hétfőn még azzal hergelte a rajongóit, hogy az amerikai liberálisok el akarják venni tőlünk a nagypapákat, nagymamákat, a lányainkat és fiainkat. Idézem:

Ne legyen kétségünk afelől, hogy ez a liberális tiltás és kényszer be fog gyűrűzni Magyarországra is. Ha így lesz, akkor az édesapák és édesanyák után meg fogjuk védeni lányainkat, fiainkat, nagymamáinkat és nagypapáinkat is. 🇭🇺💪

Sokszor el kellett olvasnom, ameddig elhittem, hogy ezt tényleg van, ezt tényleg leírta az igazságügyek minisztere, de alig tértem magamhoz az egyik ámulatból, jött a másik. Varga Judit ezúttal egy 1891 szavas angol nyelvű VÉLEMÉNYCIKKET alakított át 100 szavas fideszes propagandává (talán már ő sem hiszi el, hogy a Fidesz hívei ilyen terjedelmű írásokon végigrágják magukat, mielőtt felháborodnának), ezért egyáltalán nem is fáradt azzal, hogy forrásmegjelöléssel lással el a hőzöngését. Ehelyett megint egy csodálatos, karba tett kezű, okosan néző asszonyságról (ha jól értem, ez nem sértés), azaz saját magáról készült fotográfiát mellékelt a sekélyes szöveg mellé.

Szóval tudom, hogy a jobboldali morális fölény nem gerjed a terjedelmes okfejtésekre (bezzeg), pedig tanulságos az olvasmány, ITT egy magyar nyelvű összefoglaló, ami árnyalja a Varga-féle egybites képet, amely szerint az Egyesült Államok elnöke egy véleménycikk alapján rohanja le Magyarországot és buktatja meg az Orbán-kormányt. Ezzel szemben az igazság az, hogy az Egyesült Államoknak is vannak nemzeti érdekei akkor is, ha az elnököt nem Donald Trumpnak hívják. Érdekes lenne egy igazságügyminiszteri okfejtés, amelyből kiderül, hogy mi a véleménye a dekázó primadonnának arról, hogy egy államelnök nem hajlandó elfogadni a népakaratot és fenyegetőzve, zsarolva, magából és az országából teljesen hülyét csinálva próbálja megmásítani a demokratikus választás eredményét.

Addig is ne álljunk fél lábon, hanem foglaljuk össze Varga Judit száz szavas valósághajlítását: háború van már megint, és nem elég, hogy az Unió tehet arról, hogy nincs oltás a liberális média tehet majd arról, hogy esetleg megbukik Orbán, de nem bukik meg, mert nem hagyjuk. Mi, a magyar emberek. Pedig mint ismert, a mindenféle brüsszelita és egyéb politikusok a liberális média kezében vannak. Ezt értik a hülyék is, lehet hőbörögni, hogy meg akarják büntetni, be akarnak avatkozni, meg akarják buktatni, de nem hagyjuk, a magyar emberek megvédik.

Belegondolni is rossz, hogy hol tartana ez az ország, ha az első vonalbeli politikusok, miniszterek és egyéb magasrangú fontoskodók csak negyedannyi energiát fordítanának érdemi munkavégzésre, mint amennyit mindenféle külföldi lapok véleménycikkeire való reagálásra. Abba meg belegondolni sem merek, hogy ugyanbiza kitől várható el az érdemi munkavégzés.

A legszomorúbb viszont az, hogy miközben miért ne lehetne arról értelmesen, civilizáltan eszmét cserélni, hogy vajon mennyire legitim törekvés az Egyesült Államok vezetésétől, hogy a szövetségeseitől (például az uniós tagállamként jegyzett Magyarországtól) elvárja, hogy ne tekintélyelvű banánköztársaságokat építsenek, amelyek aláássák a demokráciát és a jogállamot; hogy mi az, amit az Egyesült Államok jogosan megtehet és mi az, amit nem tehet meg ennek érdekében; hogy az Egyesült Államok milyen módon támogathatja/joga van-e támogatni a vele szövetséges Európai Unió azon intézkedéseit, amelyek a jogállami normákat lehányó tagok szankcionálását célozzák, a miniszterasszonyság élen jár sokadszor a harsány, primitív népbutításban. Addig jó, ameddig a hívek még véletlenül sem olvasnak 2000 szavas elemzéseket, hanem az előre megrágott, lebutított féligazságok alapján borul el az agyuk. Addig elhiszik, hogy a világ így működik. Egy Politicóban megjelent véleménycikk alapján rohanja le Joe Biden Orbán Viktort és lengyel illiberális bűntársát, Jaroslaw Kacyznskit.

Különben ha csak ennyin múlna, ha így működne a világ, ahogy Varga Judit vizionálja, tényleg már rég nem itt tartanánk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!