Március 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha megkérdeznek, hazudj!

Hahh! Pálinkás jóreggelt! Mint tudjuk, tegnap volt az én napom, ami egy ideje egybeesik Lázár János miniszter úr napjával, a csütörtökkel, amikor is néhány órába koncentrálva előadhatja mély megvétését mindenki iránt, aki nem a Fidesz. Nem fogok most részletesen belemenni, hogy Orbán csatlósa szerint az egész bödös Elios história egy kurva lámpacsere miatt van, meg régi ügy, meg politikai ügy, meg direkt-szándékosan megint mindenki rátört a Fideszre a választási kampányan, meg az elfogult OLAF, meg magyar emberekre volt pofája bízni a vizsgálatot, meg mindenki hülye, és ez csak egy vélemény. És nem, az Elios tegnap nyilvánosságra került zalaegerszegi sötét ügyleteinek részletei sem ingatták meg a kancellária miniszterét, ő azt nehezményezi, hogy már kimondták a halálos ítéletet, pedig csak egy VÉLEMÉNYRŐL van szó. Aha. Polt Péter okán nem lesz halálos ítélet, nem kell vinnyogni, mint a fába szorult féreg, nyugi van Lázár. Nem mondom, hogy nem volt jó látni, amint a főszereplő bokros teendői okán határidősre sikerült performansz utolsó perceiben hogyan veszítette el legendás, mindenkit pofán röhögős önuralmát, és a cinikus mosoly hogyan vált kínos vigyorgásba az orcáján, mert de. Az többet elmondott az egész helyzetről, mint a szűk két órás előadás. Amibe még az is belefért, hogy a kritikus Orbán-cikkeiről ismert Dan Nolan, a The Guardian magyarországi tudósítója megpróbált szót kérni, de szerencsére Kovács Desikerült? Zoltán a helyzet magaslatán volt, úgyhogy megtagadta a mikrofont, sőt: az újságíró kivezetését is kilátásba helyezte.

Mindazonáltal a tegnapi nap egyik legjobb mondattya és kommentye díj azért mégiscsak a politikai porondról hosszú és értékelhetetlen vergődés után éppen távozni készülő Harrach Neméhesek Péter elvtársnak jár, miszerint:

A kormánypártok azoknak a nyugalmával néznek a választási kampány elébe, akik mögött teljesítmény áll.

No, ez nagy igazság, Harrach úr! A KDNP minden bizonnyal elmondhatja ezt magáról, különös tekintettel a vasárnapi boltzár mindent elsöprő sikerére. A nyugalom hevében el teccettek felejteni kormányozni, és a minden irányba köpködés jól bevált stratégiája mentén a vak, ostoba gyűlölködést rászabadítani az országra. Ez valóban teljesítmény. Az meg még nagyobb teljesítmény, ahogy ezt a rakás szart most az ellenzékre kenik. Jut is eszembe, olyan sürgős volt a Stop Soros törvénycsomag kitalálása, szigorítása és beterjesztése, hogy most már ráér választás után dönteni róla. Ha jól értem a propagandát, akkor az egész a szemfényvesztés beismerése: ugyanis ha Soros és szervezetei valóban rárontottak a nemzetre, akkor már tegnap is késő volt cselekedni, nem hogy választás utánra hagyni a szigorú fellépést. Hát hogy van ez? Majd a terroristáknak is azt javasolják, hogy várják meg a választás végét, mert a Fidesz most éppen nem ér rá? Mielőtt valaki komolyan venné: csak érzékeltetni akartam a helyzet egyáltalán nem szórakoztató, de legalább a tömény abszurdot hátán hordozó jellegét.

Azért mennyire lehet kínos fideszesnek lenni… Ezen gondolkodtam, midőn a kihelyezett visegrádi eligazításról szóló beszámolót olvastam, ahol egy büdös hang nem esett a miniszterelnök vejének ügyéről. Nekem legalábbis szar lenne lehajtott fejjel hallgatni, hogy harcra fel, emberek, és közben tudni, hogy a főparancsnokra korrupciós disznóságok árnyéka vetül és nekem majd válaszolni kell ezekre, ha esetleg nem tudok időben kitérni egy eltévelyedett újságíró elől. Mindegy, a feladat egyszerű, mondta Orbán, bár nem szabad hátradőlni:

Ha elvisszük az urnákhoz a 2,2 millió szimpatizánst, emberi számítások szerint rendben leszünk.

Ez maradt nekik. A rajongók hátán újabb mandátumot szerezni, és aztán erre a demokratikus, TÖBBSÉGI felhatalmazásra hivatkozni bármilyen egetverés kapcsán. Már meg sem próbálnak úgy tenni, mintha itt 8 millió embernek kéne valamit ajánlani azon túl, hogy Soros és megvédjük, nem hagyjuk, meg a keresztény gyökereink.

Nem baj, a lehajtott fejük szolgák meg is érdemlik: megkapták a sorvezetőt a Fidesz jelöltjei, hogy mit kell hazudni mondani, ha Tiborczról kérdezik őket. A kommunikációs paneleket Gulyás Gergely sztárjogász és frakcióvezető küldte szét a fideszeseknek, és arra figyelmezteti őket, hogy minden esetben tartsák magukat a kiadott panelekhez, amelyek a következők: brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozik a választásba; Orbánt támadják, pedig Simicska a ludas; 2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik, mer’ ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat. Ha visszakérdez a gaz újságíró, akkor se veszítsd el a fejed:

Még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa.

Szóval azt el kell hallgatni, le kell tagadni, hogy Tiborcz Istvánnak a cég 2009-es alapítása óta folyamatosan volt valamilyen formában köze az Elioshoz az unió által vizsgált időszakban, vagy hogy majdnem 3 milliárd forint ütötte T. István markát, amikor pár éve megszabadult az közbeszerzéseken hizlalt Elios felétől. Szóval egybites csúsztatások egybiteseknek: Brüsszel, beavatkozás, Simicska. Putyin elvtárs igazán büszke lehet magára!

Nem baj, mert Szombathely, ahol talán még nem borult sötétbe minden, csak ezután rendel lámpákat az Eliostól, de nem ám uniós pénzből, hanem hitelből. 1,2 milliárd forintos banki hitelből. Miért lesz ez jó? Mert az OLAF nem ütheti bele az orrát, ha esetleg bűnszervezetre emlékeztető csapatmozgások esete forog fenn. És ugyan már, ki más vizsgálódhatna ilyen ügyekben? Éljen!

A való világban történik mindeközben: kiderült, hogy felsőbb utasításra betiltották a Független Diákparlament február 9-re tervezett kecskeméti fórumát, amelynek helyszíne egy alapítványi iskola, a Katedra Gimnázium lett volna. Nyugi, az ellehetetlenítés nem ért itt véget, a több helyi iskola „politikai tartalmúnak” bélyegezte az eseményt és ezért nem adott helyet, de volt olyan iskola is, ahol egyből lecsapták a telefont, amikor meghallották miről van szó. Vagyis szóba állni a gyerekekkel nem hajlandóak, de mindent megtesznek azért, hogy kussoljanak. A rohadt életbe! És akkor még nem beszéltünk arról, hogy miután az Echo TV szereptévesztett, aljadék műsorvezetője élő adásban szégyenítette meg és szívatta meg a Független Diákparlament szóvivőjét, most a mangalicaszerelő csatornája mindenhonnan megpróbálja eltüntetni a nyomokat, azaz mindenhonnan letiltatják a felvételt, ahonnan még nem sikerült. Az emlékét is meg akarják semmisíteni annak, hogy mekkora szar alakok ők.

Tök másról akartam írni, de az már sajnos nem fér bele, úgyhogy későbbre hagyom. Még annyit feltétlenül ide pakolok (nem Köves Slomó afférját a Fidesszel, pedig az is egy szép történet), hogy brutálisan elszaporodtak a poloskák a XVIII. kerületi, állami fenntartású pszichiátriai otthonban. A dolgozók mindennap 95 fokon mossák a ruháikat, voltak, akik nem bírták a körülményeket, ezért felmondtak, más öt éve retteg. Nem baj, mert 2,2 milliót semmi nem zavar a büszke menetelésben. Ejj, de csúnya vége lesz ennek…

Najó, befejeztem, ami kimaradt, az később lesz! Kellemes szép napot, nyakunkon a hétvége! Csókpuszipacsi!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS