Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha meg nem az életszínvonal, hanem az értelmi színvonal ugrott volna akkorát…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fene tudja miért, de beugrott az az ikonikussá vált fotó, mely a felcsúti vállalkozózsenit ábrázolja, ahogy sikkesen kidugott nyelvvel ízlelgeti a helyi falunapon elé hurcibált főztöket, mert nyilvánvalóan az ételkóstolásban is ő a legtehetségesebb. A főalak körül a bennszülöttek dermedten, alighanem visszatartott lélegzettel lesik, kinek a gulyáslevese nyeri el a nagy ételkritikus tetszését.

Azt nem tudom – mert nem is érdekel -, hogy a Felcsúton megejtendő tizedik országos közétkeztetési szakácsverseny zsűrijében helyet kap-e az egykori gázszerelő, jelenlegi milliárdos. Azt azonban tudom, hogyha az ország lakói olyan ütemben jutottak volna lehetőségekhez és esélyhez az anyagi felzárkózásra (nem Lölöhöz kellene felzárkózni, bőven elég lenne egy osztrák segédmunkáshoz), akkor olyan mértékben nőtt volna az életszínvonal, hogy nem kellene a nagyon is sokba kerülő ingyenlevessel mellet döngetnie a kormánynak. Ha meg nem az életszínvonal, hanem az értelmi színvonal ugrott volna akkorát, mint a gázszerelő igénye az úszómedencés lakókörnyezet iránt, akkor szívlapáttal tennék helyre azt a kormányt, amelyik képes politikai hasznot lenyúzni arról, hogy kurvasokan rászorulnak az ingyenes ételre. Bár önmagában a közétkeztetés nem az ingyenességet jelenti, hanem azt a sok finomságot, amit elénk tesznek a kórházban vagy a gyerekünk elé a suliban, de az öndícséret elég egyértelműen annak szól, hiszen a jogosultak körének kibővítése mást nem jelenthet. 

Rétvári: rekordmagas összeg jut a jövő évi költségvetésből közétkeztetésre.

A 2022-es költségvetési törvény rekordmagas összeget, 87 milliárd forintos keretet tartalmaz a közétkeztetés finanszírozására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden Budaörsön.
    Rétvári Bence, aki az egyik védnöke a tizedik országos közétkeztetési szakácsversenynek, a felcsúti rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt tíz évben a kormány célul tűzte ki, hogy minél többeknek, minél egészségesebben biztosítsa a közétkeztetés lehetőségét.
    A jövő évi költségvetés rekordösszegével együtt 2010 óta csaknem háromszorosára növelte a kormány a közétkeztetés forrásait. Kibővítették a jogosulti kört, és mivel olyan szabályok léptek életbe, amelyek egészségesebb ételek elkészítését írják elő, emelték az ehhez szükséges forrásokat – tette hozzá. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!