Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha javítanának az állapotokon, akkor nem lenne ekkora hiány háziorvosokból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,175,810 forint, még hiányzik 1,824,190 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A DK szerint veszélyben van az egészségügyi ellátás Hajdú-Bihar megyében, ott, ahol a mentősöket orvosi ügyeletbe küldik, ezzel azt elérve, hogy néha a betegek egy bezárt ajtóval találkoznak, ha az orvosi ügyeletre mennének. Háziorvosokból hiány van országszerte – sok más egyéb hiánnyal együtt -, amelyet a kormány meg sem próbál orvosolni. Egyszerűen átcsoportosít embereket úgy, hogy bele sem gondol a következményekbe. Pedig egyszerűen jobb fizetésekre lenne szükség, akkor bőven lennének olyanok, akik háziorvosnak mennek, és ellátják a körzetüket.

Veszélyben az egészségügyi ellátás Hajdú-Bihar megyében, mert a mentősöket orvosi ügyeletbe küldik 

Az Orbán-rezsim ismét szakmai egyeztetés és logika nélkül hozott egyik napról a másikra egy olyan döntést az egészségügyben, amivel tovább rombolják az amúgy is instabil ellátási rendszert: Hajdú-Bihar megyében orvosi ügyeletbe vezénylik a mentőtiszteket, ami veszélybe sodorja az ügyeleti ellátást, hiszen a mentősök is létszámhiánnyal küzdenek. Ennek a végeredménye: teljes fejetlenség és az ellátásra szoruló betegek veszélyeztetése. Ha ugyanis az ügyelet kap riasztást, ahol házhoz kell menni, akkor kénytelenek bezárni a rendelőt és kiírni, hogy hívják a 112-es segélyhívószámot, így aki saját lábán keresi fel az orvosi ügyeletet, az vagy mentőt hív vagy ellátás nélkül marad.

A Demokratikus Koalíció szerint óriási felelőtlenség, hogy a kormány már tizedik éve csak kárt okozva nyúl hozzá az egészségügyi ellátórendszerhez. Mi, európai magyarok a 2022-es választás után a Dobrev Klára vezette új kormánnyal arra készülünk, hogy 9000 új ápolót, 3000 új orvost és 500 új háziorvost állítsunk munkába. Mi európai színvonalú egészségügyi ellátást szeretnénk biztosítani a magyaroknak, nem káoszt és kapkodást.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja

Kiadó: Demokratikus Koalíció (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!