December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha győztünk, akkor miről fog szólni a sokmilliárdos kamukonzultáció?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor nyissunk ki és zárjunk be egy kapcsos zárójelet a mai ORSZÁGOS pedagógussztrájk közben, amiről a pártállami médiaszörnyeteg a hirado.hu-tól az Origóig, az MTI-től a Magyar Nemzetig olyan gátlástalanul vesz semmibe, hogy az embernek a bőr lesül a pofájáról, holott nem neki kéne.

Tehát miközben a pedagógusok világnapján a félni, lehajtott fővel közlekedni még mindig/már nem hajlandó magyar pedagógusok, diákok, szülők a tanárok béremeléséért, a munkaterheik csökkentéséért, a sztrájkjoguk visszaállításáért, egyáltalán a megbecsülésért vonulnak utcára, és az egész Rogán-központ próbálja ezt eltitkolni a végeken éhenfagyni készülő keménymag elől, ugyanazokon, a BBC etikai-szakmai alapvetéseinek betartásával rohadtul nem vádolható mocsárfelületeken a nap egyik örömhíre, hogy Szijjártó elintézőember elintézte Brüsszelben az állandó képviselők tanácsának ülésén, hogy

Magyarország keményen tárgyalt és elérte, hogy az olajársapka ne vonatkozzon a csővezetékes kőolajszállításra, valamint vészhelyzet esetén az ezt pótló tengeri szállításra sem és a szankciók alól kivételt kapjon a nukleáris energia is.

Az életvitelszerűen toporzékoló külügyminiszter beszámolója szerint az ülésen ismételten a szankciók voltak napirenden, de ahogy már hányásig szirénázták és óbégatták, a magyar kormány ezúttal sem támogatott olyan szankciós intézkedéseket, amelyek kárt okoztak volna Magyarországnak, a magyar embereknek. Ha valamiben biztosak lehetünk, az az, hogy ez a kormány a büdös életben nem cselekedne olyasmit, ami a magyarembereknek kárt okoz. Azt hiszem, ha valamihez nem fér kétség, akkor az ez. Szóval Szijjártó döngeti a mellét az alábbiak szerint:

Keményen tárgyaltunk és elértük, hogy az olajársapka nem vonatkozik a csővezetékes kőolajszállításra (mi így vesszük az energiabiztonságunkhoz nélkülözhetetlen kőolajat), valamint vészhelyzet esetén az ezt pótló tengeri szállításra sem. Elértük, hogy a szankciók alól kivételt kapjon a nukleáris energia, így ezek a szankciók nem vonatkoznak az új paksi atomerőmű építésére sem. Mint ahogyan nem került a szankciós listára egyetlen olyan intézmény sem, amely a nukleáris kutatás-fejlesztési együttműködés szempontjából fontos lenne. A magyar energiaellátás biztonságát fenyegető, a magyar embereknek kárt okozó szankciós intézkedéseket tehát ismételten sikerült megakadályozni. A magyar nemzeti érdekekért a jövőben is ugyanígy ki fogunk állni.

Mivel nem értek hozzá annyira, mint amennyire Szijjártó és a főnöke, és nem vagyok annyira biztos az igazamban, mint random Vadhajtások-, Origo- vagy Migráns1-fogyasztó, az a kérdés gyötör ezek után, hogy akkor mi a francról fognak kamukonzultálni a néppel tízmilliárdból, vagy a sokszorosából, attól függően, hogy éppen milyen étvággyal ébred a nagyfőnök?

Ha Szijjártó keményen tárgyalt és elintézte, hogy nekünk jó legyen, akkor ugye már nincs szükség a semmilyen jogi következménnyel nem járó, irányított kérdésekre, amelyekkel a magyarembereknek megpróbálják eladni, hogy a véleményük számít, miközben már minden le van zsírozva?

Akkor a gonosz Brüsszel végül is nem tett keresztbe annak, hogy Szijjártó, azaz a magyar emberek akarata érvényesüljön, tehát akkor okafogyottá válik ez az újabb ízléstelen pénzégetés?

Ha a magyar embereknek kárt okozó szankciós intézkedéseket sikerült megakadályozni, akkor ugye nem kell milliárdokat elverni a szankciókról szóló kamukonzultációra? Ugye nem? Vagy most is abban bíznak, hogy a szétvert oktatás romjain keményen elzsibbadt mimagyarok úgyse tudják összerakni a páratlan napok győzelmi jelentéseit a páros napok mártírpózba rándult, Brüsszelre mutogató visításaival?

Azért is kérdezem, mert itt a folytatás, mert ismétlés a tudás anyja, ha már az oktatási rendszert szétverték: az EU újabb szankciós intézkedései nem sértik Magyarország érdekeit – ezt közölte Szijjártó orosz kémek átjáróházaként működő minisztériuma az MTI-vel. Továbbá:

Magyarország kivételeket kapott az Európai Unió mindazon újabb szankciós intézkedései alól, amelyek sértették volna a magyar érdekeket és veszélyeztették volna hazánk energiaellátásának biztonságát.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy előző nap késő estig vitáztak a tagállamok képviselői Brüsszelben az Oroszországgal szembeni nyolcadik szankciós csomag részleteiről. „Hetek óta kőkemény vitákat vívtunk Brüsszelben, keményen küzdöttünk annak érdekében, hogy Magyarország kivételeket kapjon az olyan intézkedések alól, amelyek károkat okoztak volna a magyar embereknek vagy veszélybe sodorták volna Magyarország energiaellátásnak biztonságát”. „Ez azt jelenti, hogy Magyarország kőolajellátásának biztonságát nem veszélyeztetik már azok az intézkedések, amelyeket Brüsszelben elfogadtak”. 

Eredményesen küzdöttek azért is, hogy mentességet kapjanak a nukleáris energiához kapcsolódó tevékenységek. Így nemcsak a már meglévő atomerőművek működéséhez, hanem kifejezetten az új reaktorok építéséhez szükséges szolgáltatásokat és termékeket is a kivételek közé sorolták. „Ez azért volt fontos, mert a paksi atomerőmű két új blokkjának építése a hosszú távú magyar energiaellátás-biztonság egyik legfontosabb sarokköve és biztosítéka, a most működő atomerőmű pedig a magyar villamosenergia-előállítás 50 százalékáért és a magyar villamosenergia-fogyasztás 34 százalékáért felel”. (via MTI)

Tehát akkor még egyszer: mire éget el a kormány tízmilliárd forintot, ha győztünk, mert a brüsszeli szankciók nem sértik az érdekeinket?

Tehát még egyszer: ha Magyarország megszavazta a nyolcadik brüsszeli szankciós csomagot, amely az energiaszektort is érintő, eddig a kormány által vörös vonalként emlegetett intézkedéseket is tartalmaz, akkor az elcseszett brüsszeli szankciókról szóló kamukonzultációra már nincs szükség, ugye?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!