November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ez nem fényes győzelem, akkor nagyjából semmi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy látom, hallom, olvasom az Európai Bizottság Orbán Viktor segedelmével és akaratából megválasztott elnökének mai strasbourgi beszéde alapján, hogy nekünk, mimagyarokorbánviktornak áll a zászló. Azt is mondhatnám: győztünk. Vagy hát izé. Ha a megfelelő irányból nézzük, akkor győztünk, és a NER mindig a megfelelő irányból nézi.

Sorolom az Orbán Viktor segedelmével és akaratából az Európai Bizottság élére megválasztott Ursula von der Leyen legfontosabb kijelentéseit, amelyek a Karmelita kolostor urának ilyen irányú óhaja ellenére sem feloszlatni, sem megsemmisíteni nem sikerült Európai Parlament plenáris ülése előtt elmondott beszédéből igazán relevánsak.

Az Európai Unió szankciói érvényben maradnak, az EU továbbra is határozottan fel fog lépni Oroszországgal szemben, „ebből nem engedünk”. Az uniós szankciók következtében az orosz pénzügyi rendszer az életéért küzd, az orosz ipar térdre esett. A Kreml hozta ilyen helyzetbe Oroszországot. Az EU szolidaritása Ukrajnával megingathatatlan.

Az Európai Unió intézkedéseket javasol az alacsony költségű villamosenergia-termelők extraprofitjának megadóztatására, az ebből származó bevétel akár 140 milliárd eurót hozhatna az uniós államoknak. Nem helyes most rendkívüli bevételeket beszedni a háborúra hivatkozva a fogyasztók kárára. A nyereséget meg kell osztani, és azokhoz kell eljuttatni, akiknek arra a legnagyobb szükségük van. Az uniós tárgyalók asztalán szerepel az energiaárak felső határának meghatározása is.

Az Európai Bizottság kötelessége és legnemesebb szerepe a jogállamiság védelme, az unió költségvetését pedig meg fogja védeni a jogállamisághoz kötődő úgynevezett feltételességi mechanizmuson keresztül: „biztosíthatom önöket afelől, hogy az uniós bizottság továbbra is ragaszkodni fog a bírói függetlenséghez”. Az EU továbbá a korrupció visszaszorítására összpontosít. „Ha hitelesek akarunk lenni akkor, amikor arra kérjük a tagjelölt országokat, hogy erősítsék meg demokráciájukat, akkor fel kell számolnunk a korrupciót az unión belül is”. Jövőre a testület intézkedéseket fog előterjeszteni az uniós korrupcióellenes jogszabályi keret frissítésére.

„Olyan Európát akarok, amely méltósággal és tisztelettel kezeli a migrációt”. Az Európai Unió külső határaink hatékony ellenőrzésére van szükség az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása mellett. „Olyan Európát akarok, ahol minden tagállam felelősséget vállal a mindannyiunkat érintő kihívásokért. „Olyan Európát akarok, amely minden tagállammal szemben szolidáris”. Az Európai Unió új migrációs paktumának megvalósításához már csak politikai akaratra van szükség: a migráció tekintetében tisztességes és gyors eljárásokra, válságbiztos és gyorsan alkalmazható rendszerre, valamint a szolidaritást biztosító, állandó és jogilag kötelező erejű mechanizmusokra van szükség. (via MTI)

Jó, ez így nem fért bele az MTI tudósításába, de még olyasmiket is mondott von der Leyen, hogy külföldi autokraták támadják az európai demokráciát (Kínára gondolt), meg hogy az oroszok nemcsak a nemzetközi szabályokat rúgják fel, de a demokrácia, a jogállam értékeit támadják. Ha ez nem győzelem az Orbán-kormány számára, akkor semmi nem az.

Komolyra fordítva: a fajsúlyos európai DNS, a megkerülhetetlen tényező, akinek mindig igaza lesz, az ő mindent Moszkva győzelmére alapozó politikájával megint hajtűkanyarban előzve száguld szembe Európával. Minden kérdésben. Ami persze jó, mert a propagandahadtesteknek kiváló muníció ez Brüsszel gyalázásához (miattuk szar az élet, naná), csakhogy közben meg Brüsszeltől várják, hogy legyen pénz lóvéra. Úgy néz ki, ez semennyire nem magától értetődő. Moszkva érdekeinek európai képviselete nem biztos, hogy járható út egy uniós forrásokra támaszkodó, uniós források hiányában megfeneklésnek indult ország számára.

És szerintem az az arcoskodás se segít a helyzeten, hogy a kormány korruptsága és illiberális dúlása ügyében indított jogállamisági eljárás vitájára azért nem megyünk el, mert nem kaptunk meghívót. Jó, hogy nem a vörös szőnyeg leterítéséhez kötjük a jelenlétünket. Szóval azt akarom csak mondani, hogy bár rohadtul túl vagyunk árkon és bokron, de talán még mindig meg lehetne fordulni a nyilvánvaló, Európa-ellenesség és orosz befolyás zsákutcájában. Mégis valami azt súgja, hogy ez nem opció Vlagyimirovics híveinek. Ha körbenézek a fába szorult féregként visító, Európát temető, démonizáló propagandakanálisokon, akkor kétség nem fér ehhez. Ha ennek a vergődésnek a vége nem egy fényes győzelem lesz a gonosz Brüsszel fölött, akkor semmi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!