Január 27,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a kormányt nem lehet bírálni, sem kérdőre vonni, akkor mire kértek rendkívüli felhatalmazást?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,308,010 forint, még hiányzik 1,691,990 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat. Rengeteg a beteg, ezen a szinten 134, akikre 4 ápoló jut, de óránként vizsgálnak bennünket. Kevés az orvos és az ápoló, de le a kalappal előttük, mindent elkövetnek értünk

– ezt nyilatkozta a Blikknek Bankos Barnabás, egykori hivatásos futballista, aki mindaddig baromságnak tartotta ezt az egész járványmizériát, ameddig a vírus le nem döntötte a lábáról, és kórházi ellátásra nem szorult. Elmondása szerint mivel Budapesten nem volt hely, Kistarcsára vitték, a fenti három mondatban az ottani kórházi állapotokat jellemezte, hozzátéve, hogy szerinte meg kellene mutatni az egészségeseknek a kórházi állapotokat.

Nem állítom, hogy a Blikk a leghitelesebb hírforrás, de nem látom be, hogy névvel-arccal valaki miért hazudná, hogy a Fidesz-kormány által a járvány elleni védekezésre tökéletesen felkészített magyar egészségügyben vannak helyek, ahol 1 ápolóra 33-34 beteg ember jut. Ha tegyük fel csak 23 beteg jutna egy egészségügyi dolgozóra, az is a helyzet tragikumát bizonyítaná, és tartom valószínűnek, hogy amennyiben Kistarcsán ez a helyzet, mitől lenne jobb a helyzet Budapesten vagy bárhol máshol.

Ez a történet annak tükrében hírértékű és felháborító, amit a Fidesz képviselői és külön Orbán Viktor tegnap és ma is előadtak a parlamentben. Papagáj üzemmódban harsogják, hogy ők fölkészültek, hogy ők erőforrásokat mozgósítottak, és hogy ők le is fogják győzni a vírust – idézem a miniszterelnököt – akkor is, ha jól láthatóan nem mindenki szurkol az embereknek.

Ez a történet annak tükrében is hírértékű és felháborító, hogy a Fidesz minden, az egészségügy túlterheltségével kapcsolatos kérdésre és bírálatra a baloldal 8-10-15 évvel ezelőtti bűneinek hánytorgatásával reagál, azzal, hogy a kamuvideós Korózs Lajos monnyon le (naponta többször is felszólítják és kezdik elölről), miközben a jóérzésű emberek felforduló gyomrára hivatkozva kérik ki maguknak – Kocsis Máté fideszes frakcióvezetőt idézem -, hogy az ellenzék képes egy ilyen járványhelyzet kellős közepén ennyi megbetegedés, ennyi fertőzött és ennyi szomorú haláleset közepén is ízléstelen halálkampányt folytatni.

Ez a hír annak tükrében borzasztó, hogy a Fidesz és külön Orbán Viktor az ápolók és az orvosok mögé bújva állítja azt, hogy aki a kormány járványügyi intézkedéseit vagy azok elmaradását bírálja, az valójában az egészségügyi dolgozókat járatja le és támadja nemtelenül, és annak semmi sem drága, miközben a drága kormánynak minden ember élete számít.

Dömötör Csaba államtitkár soros korózslajosozása különösen jól sikerült, és szintén szervesen illeszkedik ehhez a témakörhöz:

Ha a hazugság nem lehet Magyarországon a mindennapi politika része, és ha már Korózs Lajos is lemondott a népjóléti bizottság éléről, akkor majd kéztördelve fel lehet tenni a kérdést – és remélhető az is, hogy nem valami idegbeteg, önérzetes, cinikus, hazug válasz érkezik rá -, hogy valóban fel van készítve a járványra az az egészségügy, ahol egy covid-osztályon 33 beteget kell ellátnia egy ápolónak? Mert ha igen, akkor nincs több kérdés.

De ha nem, akkor ezért ki vállalja a felelősséget az összes többi mellett? A hibás vagy hiányos adatszolgáltatásokért, a szándékosan eltitkolt statisztikákért, a tények és a valóság őszinte bemutatása helyett propagandával öblögetésért? Ha a kormányt nem lehet bírálni, nem lehet kérdőre vonni, mert azonnal megsértődnek, akkor mire kértek rendkívüli felhatalmazást? Ha a baloldal, az ellenzék és Korózs Lajos felelős mindenért, akkor a kormány miért felelős? Azért ki a felelős, hogy a kistarcsai kórházban 134 betegre 4 ápoló jut? Az őszödi beszéd, Gyurcsány, Korózs? Vagy az, aki a saját bőrén tapasztalja a kommunikációs kormányzás által elfedni kívánt valóságot?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!