Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a kormánynak egyetlen bíró politikai preferenciájával kapcsolatban sincs információja, azt honnan tudják, hogy a leggazdagabbak 80 százaléka baloldali?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alighanem ez a sztori nem fogja beverekedni magát az MTI hírfolyamába, de olyannyira szürreális, hogy muszáj egy pár sort szentelni neki. Amúgy is hiányzott már, mint egy propagandafegyver a Fidesz kezéből, hogy Európa legendás felmosója, a magyar kormány külügyekkel, külgazdasággal és hisztériával megbízott tagja belerongyoljon az ENSZ-be, mint tette azt egy időben – különösen a 2018-as választás környékén – szinte naponta, amikor az ENSZ globális migrációs csomagjával kapcsolatban vádaskodott bele a vakvilágba.

Ezúttal Szijjártó kivételesen nem migránsozott, hanem. A Magyar Helsinki Bizottság beszámolója szerint az történt, hogy miután a kétharmados önkény a bíróként korábban soha nem dolgozó, nulla tárgyalótermi tapasztalattal rendelkező, Polt Péter embereként ismert Varga Zs. Andrást Kúria-elnökké koronázta, az ENSZ bírák és ügyvédek függetlenségével foglalkozó különleges előadója szóvá tette az ezzel kapcsolatos aggályait. Diego García-Sayán – aki Vargával ellentétben maga is bíró volt – „a bíróságok függetlenségével szembeni támadásként értékelhető, és a hatalmi ágak szétválasztásának elvébe ütköző kísérletként” írta le Orbánék lépését, és 60 napos határidővel felszólította a magyar kormányt, tisztázza a Kúria elnökének megválasztását lehetővé tevő jogszabály-módosítások mögött meghúzódó indokokat, valamint azt, hogy azok hogyan egyeztethetőek össze a bíróságok függetlenségével és a hatalmi ágak szétválasztásának elvével.

Kár, hogy Kövér László nem kormánytag, ezért nem ő válaszolt a felszólításra, pedig García-Sayán megkapta volna tőle, amit a magyar  közönség pofájába két évvel ezelőtt hangosan és büszkén beleokádott, miszerint a fékek és ellensúlyok rendszere hülyeség, baromság, el  kell felejteni. Sőt, az is elég furcsa, hogy nem Varga Judit igazságügyi miniszterre esett a választás, hogy visszaszóljon, pedig ő tűnik illetékesnek két szellemi honvédelem között ebben a kérdésben. Szerencsére nekünk így is van okunk a szégyenünkben elsüllyedésre. Szijjártó kurta és kurtaságában büdösbunkó, mélyen sértődött válaszlevelében konkrétan egyetlen felvetésre, egyetlen kérdésre nem válaszolt, semmit nem indokolt, még arra sem futotta, hogy legalább valamit hazudjon arról, miért hagyták figyelmen kívül az Országos Bírói Tanács véleményét akkor, amikor fideszes pártkatonát ejtőernyőztek a testület élére. Ezzel szemben valótlannak minősítette az ENSZ  illetékesének felvetéseit (még a Varga Zs. kinevezése érdekében módosított, jelenleg is hatályos jogszabályokra vonatkozó állításokat is valótlannak nevezte), és sűrű hisztéria kíséretében sikerült olyasmit tagadni, amit az ENSZ előadója nem is állított:

„A magyar kormánynak egyetlen bíró politikai preferenciájával kapcsolatban sincs információja. Önnek hogyan lehet erre vonatkozó információja, milyen forrásból? Ez elképesztő, és komoly aggályokat vet fel az Ön rendkívül fontos különleges előadói tisztségével és jogkörével kapcsolatban. (…) Arra bátorítom Önt, hogy tartózkodjon attól, hogy a magyar politikai ellenzék eszközévé váljék.”

Tehát hogy García-Sayán közleményében nincs semmiféle politikai preferenciával kapcsolatos utalás, az egy dolog. Hogy Szijjártó hozza a szokásos, sértődötten elszabadult hajóágyú formáját, az egy másik dolog, ilyen az, amikor az ember a képességeinek megfeleően, rutinból vezet és kanyarban előz. Ámde ha már olyasmiket sugalmaz, azaz tulajdonít a másik félnek, amiket az nem állított – konkrétan azzal vádolja, hogy a magyar bírók politikai preferenciájával kapcsolatos információkkal rendelkezik -, lenne itt valami. Szijjártó főnöke, ura és parancsolója hat nappal ezelőtt nyilvánosan, büszkén mondta bele a mikrofonba, hogy a 100 leggazdagabb magyar 80 százaléka baloldali.

Az egyik kérdésem az, hogy ha a magyar kormánynak egyetlen bíró politikai preferenciájával kapcsolatban sincs információja, azzal kapcsolatban honnan van információjuk, hogy a leggazdagabb magyarok közül ki a jobb- és ki a baloldali? Különösen úgy, hogy Szijjártó főnöke nem illetékes a leggazdagabb magyar által elnyert állami támogatások kérdésében. Sem.

A másik kérdésem az, hogy Szijjártó miért érzi szükségét annak, hogy olyan vádak ellen védekezzen, amelyeket meg sem fogalmaztak, ha Szijjártó nem tudja nagyon pontosan, hogy Varga Zs. András Kúria élére való kinevezése a fideszes jogászkormány magyar igazságügyi rendszert érintő toplistás botránya?

Bónuszkérdés: Mégis mi köze ennek az egésznek a magyar politikai ellenzékhez?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!