Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a cinizmussal fűteni lehetne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olyan társadalomért dolgozunk, amelyben a fogyatékossággal élő és az ép ember egyaránt megtalálja a helyét

– így volt arcbőre fogalmazni a kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos szombaton, a fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából az MTI-nek adott telefonos interjúban.

Az, hogy a kormány és a miniszterelnök számára léteznének kiemelt társadalompolitikai ügyek, amelyekért a kormány és külön a miniszterelnök dolgozik, már eleve is a cinizmus netovábbja. De az, hogy miközben a karhatalom történetesen ép embereket rugdos ki a munkahelyükről, mert nem hajlandóak engedelmesen éhenhalni és asszisztálni a jövő nemzedék funkcionális analfabétává neveléshez, vagy miközben az állampárt egy súlyos válság közepén vonul ki részlegesen a szociális támogatási rendszerből, ahova eddig is csak részlegesen volt bevonulva, egy ilyen termelési jelentéssel előállni, olyan arrogáns jellemtelenségre utal, amitől üvölteni lehetne. Olyan kifejezéseket használni, mint hogy stratégiai partnerség, az érintettek véleményének meghallgatása, az észrevételek figyelembe vétele a döntéseknél, ráadásul a „semmit rólunk nélkülünk”-elvre hivatkozni, a cinizmus fokozhatatlan felsőfoka.

Ha ezeknek a beszélő fejeknek a cinizmusával fűteni lehetne, olyan meleg lenne, hogy decemberben is ingre, gatyára vetkőzve közlekedhetnénk az utcán. 

Nyitrai Zsolt rámutatott, a kormánynak stratégiai partnerei a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek, és együttműködve dolgoznak hosszú évek óta, aminek köszönhetően megvalósult a közügyek akadálymentes gyakorlása. Erre a legfrissebb példa a nemzeti konzultáció akadálymentes kitölthetősége.

Mint mondta, ezen a területen különösen fontos a „semmit rólunk nélkülünk”-elv, ezért fogyatékosságügyi kérdésekben mindig megkérdezik az érintettek véleményét és igyekeznek figyelembe venni észrevételeiket a döntéseknél.

A jövőben is olyan döntéseket fognak hozni, amelyek a fogyatékossággal élő emberek önálló életvitelét segítik a mindennapokban – hangsúlyozta a miniszterelnöki biztos. Mindez azért is fontos, mert szakértői számítások szerint több mint 600 ezer magyar él valamilyen fogyatékossággal, a családtagokat is beleszámítva pedig az érintettség több mint egymilliós – fűzte hozzá.

Nyitrai Zsolt közölte, hogy az elmúlt tizenkét évben háromszorosára nőtt a fogyatékosságügyi szervezetek támogatása, mint ahogy minden évben nő a foglalkoztatási támogatás. A kormány nagyjából 33 ezer megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását támogatja mintegy 1100 telephelyen az országban, ezzel 44 százalékra emelkedett a foglalkoztatottsági arányuk a 2010-es 18 százalékhoz képest – mutatott rá.

A miniszterelnöki biztos jelezte, hogy bevezették a gyermekek otthongondozási díját (GYOD), amelynek összege folyamatosan emelkedik, új rehabilitációs központok segítik a látássérült embereket, emellett pedig folyamatosan fejlődnek a fogyatékossággal élők tájékozódását segítő infokommunikációs szolgáltatások. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!