December 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gondoltam, szólok. Hátha érdekel valakit

Ma sem mondunk csütörtököt. Már csak azért sem, mert pénteken az eléggé vicces lenne, de meg egyébként sem, mert a vezér úgyis megvéd minket. Fejbecsapkodja az ellenséget a konzultációs ívekkel tömött iskolatatyójával és kész.  Németh Szilárd meg pacalt főz belőlük. Ennyike. Bulika.

Azt üzente különben a vezér Brüsszelből – amit sikeresen megállított a tatyójával -, hogy a csúcsnak vége, a harc folytatódik. Tényleg ideje lenne már pihenni, mert izé. Azt üzente ő a videóban – sokat küldött, ez a legutóbbi -, hogy köszöni azoknak a magyaroknak, akik részt vettek a nemzeti inzultációban. Mert ennek köszönhető, hogy tegnap éjszaka sikerült neki visszaverni. És rohamai voltak neki, de nem adta a szuverenitását. Pedig el akarták venni éjjel. Amúgy szép adventet és ilyesmiket kíván ő. Tegnaphoz képest annyi a változás, hogy a libafos zöld, rommá gyűrött nyakkendő helyett ma piros van rajta.

Tartós élelmiszerekből álló segélyadományt és pénztámogatást adott át ünnepélyesen 8,2 millió forint összértékben Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető igazgatója csütörtökön Beregszászon a város szociális és kórházi konyháinak, a református egyházi ingyenkonyháknak és a Sámuel Alapítványnak. (kormany.hu)

Mindeközben:

Az Ételt az Életért ételosztásai többet jelentenek, mint egy tál étel. A szervezet tevékenysége konkrét anyagi segítséget, számlákra, gyógyszerre való megtakarítást, a szegénységi küszöb alatt élőknek azonban az életben maradást adhatja. A legfontosabb mégis talán az, hogy az emberek tudják, az egyházak és a karitatív szervezetek áldozatos munkája egy szociális védőháló, egy menedék számukra a legszörnyűbb krízishelyzetekben (…) 120 élelmiszercsomag Mikepércsen (…) 

Egerben (egész évben) naponta 500 adag ingyen ebédet osztunk ki szegényélelmezési programunk keretében, ezen felül nagyobb ünnepeken kiemelt ételosztásokat is tartunk.

December 16-án, karácsony alkalmából tartott akciónkon 300 nélkülöző fog ellátásban részesülni, melynek során kiosztásra kerül többszáz adag meleg egytálétel, friss kenyér, tartós élelmiszer csomag (tartalma: rizs, olaj, liszt, cukor, tészta) tejtermékek, édességek, péksütemények.
A kiosztásban az egri Eszterházy Egyetem hallgatói is segíteni fognak. Az Ételt az Életért Alapítvány diákétkeztetési programjában, naponta 100 egri egyetemistának biztosítunk ingyenes étkezési lehetőséget (…) Óbudán kezdődik fővárosi ételosztó akciósorozatunk. A hétvégi program az önkormányzat, a kerületi családsegítő szolgálat, és alapítványunk együttműködésének köszönhetően 800 család számára biztosít majd ünnepi élelmiszersegélyt. (Ételt az Életért Alapítvány/Krisna-tudatú hívők közössége)

Ez a második adatsor csak töredéke annak, amit a krisnások tesznek ebben az országban minden áldott nap. És nem csak ők, számos segítő szervezet van. Meg sem kísérlem felsorolni őket, mert lehetetlen. Ezek a civil csoportok átveszik és ellátják az állami feladatokat. Miközben Orbán a kétmillió (vagy annyi, amennyi) hülye kérdésre adott hülye válasszal házal Brüsszelben, ebben az országban a társadalom egyik fele igyekszik életben tartani a társadalom másik, nála is nehezebb helyzetben lévő felét. Gondoltam, szólok. Hátha érdekel valakit.

A nap kommentje Piroskától:

Kedves álompolgárok! A történelem átírása nem tud zavartalanul folyni, ha mindig előástok valami dokumentumot. ??

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.