Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fürjes Balázs nem létező gondolatai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,175,810 forint, még hiányzik 1,824,190 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogyan is lehetne méltóbb módon tanévet nyitni, mint egy öblös gyurcsányozással? Sehogyan sem. Csődbe vitt ország, elrabolt nyugdíjak, egekbe szökő rezsiköltségek. Nadebezzeg most itt van végre a Kánaán, lehet tervezni, álmodni és jövőt építeni, mert az elmúlt ezer év legkirályabb királya mindenről gondoskodik, teszi a jót hűvös halomba, mint a francfene.

A Nyugat összeomlik, a Kelet átveszi a hatalmat. Úgy tűnik, szegény Fürjes Balázsnak egyetlen árva gondolat nem kószál a fejében. Ezért aztán kénytelen volt az elmúlt egy évtized orbáni aranyköpéseiből összebarkácsolni ezt az ünnepi szónoklatot. Olyan is lett.

Országépítő feladatnak nevezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tíz évvel ezelőtti létrehozását a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára az intézmény keddi központi tanévnyitóján.

Fürjes Balázs azt mondta, hogy a “polgári kormány” 12 évvel ezelőtt kezdte meg “országépítő munkáját”, aminek nyomán az ország sokkal előrébb jutott.
Az egyetem és a Ludovika Campus létrehozása, az Orczy-park megújítása megmutatja, hogy milyen jövőkép és célkitűzések alkotják a kormány országépítő munkájának alapjait – tette hozzá.
Az államtitkár rámutatott: “2010-re a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal gazdasági csődbe, adósságcsapdába taszította az országot és a magyar családokat”. A nyugdíjasoktól elvették nyugdíjuk egy részét, sok aktív embert megfosztottak a munka lehetőségétől. Az akkor legmagasabbnak számító rezsiköltségekkel “megkeserítették az egyébként is nehézségekkel küzdő családok életét” – sorolta, hozzátéve: “2010-ben egy kifosztott és hitehagyott ország szavazott bizalmat Orbán Viktornak és politikai többségének”. Napjainkra egy megerősödött és emelkedő pályán lévő ország lett Magyarország, melyben a magyarok közössége is megerősödve, “bátran és alázattal” néz szembe a kor kihívásaival – jelentette ki Fürjes Balázs.
Kitért arra is, hogy komoly geopolitikai átrendeződés zajlik a világban. A világgazdaság súlypontja Nyugatról áthelyeződik a Távol-Keletre, Afganisztánban “beláthatatlan eseménysorozat” indult el, Európában pedig újra megerősödött a migrációs nyomás és ideológiai támadássorozat is indult. Magyarország számára fontos kérdés, “hogyan tudunk szabadok maradni” – hangsúlyozta az államtitkár.
Azt mondta: Magyarország nem tartozik a legerősebb és legbefolyásosabb országok közé. Ezért “ahhoz, hogy szabadok maradhassunk, érdekeinket képviselve boldoguljunk a világban”, olyan emberekre van szükség, akik fel tudják tenni a helyes kérdéseket, megtalálják a megfelelő válaszokat és ezeknek megfelelően cselekednek is. Olyan emberekre van szükség, akik a mindennapokban és az élet különleges pillanataiban is hűségesen és elkötelezetten szolgálják a hazát.
Fürjes Balázs közlése szerint az általános felvételi eljárásban 24 százalékkal többen jelentkeztek az NKE-re, mint egy évvel korábban. Ez azt bizonyítja, hogy a közszolgálati hivatások presztízse emelkedett az elmúlt években – mondta.
Az elmúlt 12 évben Magyarországon történt változások egyik legfontosabb tanulsága az, hogy “igenis lehetséges” – hangsúlyozta Fürjes Balázs, aki a közszolgálati életpályájukat kezdő fiataloktól azt kérte, soha ne hagyják magukat lebeszélni arról, hogy kitűzött céljaik megvalósítása lehetséges. “A megújuló Magyarországon érdemes bátor terveket szőni” – fogalmazott a Miniszterelnökség államtitkára.
Koltay András, az NKE rektora azt hangsúlyozta: “mi magyarok nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne legyen minden generáció kiváló”.
Az elsőéves hallgatókhoz szólva kiemelte: nemes, nagy felelősséggel járó, életre szóló hivatást választottak. Az NKE azt szeretné, hogy hallgatói ismerjék meg a világot, lássanak és tapasztaljanak, de itt Magyarországon találják meg a boldogulásukat. Feladatuk, hogy sorsfordító, nehéz időkben, vagy a prosperitás alatt is helyt álljanak, segítsék hazájukat, annak polgárait – jelentette ki.
Az NKE elődje, a Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia a magyar nyelvű tisztképzése által is fontos szimbóluma volt az autonómia törekvéseknek – idézte fel a rektor, kiemelve: “a nemzeti függetlenség eszméit ma is bátran képviseljük, mert hisszük: az minden történelmi korban, bármilyen politikai környezetben érték”.
Az NKE központi tanénnyitó ünnepségén részt vett – mások mellett – Boross Péter volt miniszterelnök. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!