Április 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fügefát ültettem

Szép estét! Tudom, Sargentin-jelentés. De mielőtt rákanyarodnék a témára, mesélek kicsit, jó? Ma fát ültettem. Nem is egyet és bokrot is fogok, de ma fügefát és kék babfát fogadtunk a családba. Már ott feszítenek a kijelölt helyükön. Eléggé satnyácskán festenek, de remélem, hamar összekapják magukat. Majd beszélgetek velük. Nem hülyültem meg (a szokottnál jobban), de szokásom a kedvenc fáimmal diskurálni. Lökött vagyok? Biztosan.

És még mindig nem Sargentini, hanem ENSZ. Újabb egetrengető sikert ért el kicsiny hazánk, pontosabban kicsiny hazánk egészen kicsiny vezetője. Sikerült felkerülni végre az ENSZ listájára! Arra a listára, amelyen azok az országok szerepelnek, melyek szégyenletesen bánnak az emberi jogi aktivistákkal.

A világ tartozik azzal azoknak a bátraknak, akik kiállnak az emberi jogokért, akik kérésünkre információkkal látnak el minket és együttműködnek velünk, hogy szavatolja azt, hogy jogaikat tiszteletben tartsák.

Ezt nem én mondom, hanem António Guterres ENSZ-főtitkár. Büszke lehet árunk és ormányunk. Remélem, Szijjártó Péter haladéktalanul berendeli az irodájába az ENSZ-et és jól leteremti őket. Majd pedig Orbán Viktor – a CÖF békemenettel megerősített kérésének engedve – kilép az ENSZ-ből. Minimum. Hiszen megtámadtak, megaláztak, zsarolnak és alighanem Soros megrendelésére dolgoznak.

Mint mindenki. Sargentini is, az Európai Parlament is és az Európai Unió is. És akkor még nem beszéltem a médiáról, az újságírókról, közéleti személyiségekről, zenészekről, költőkről, filozófusokról, valamint minden egyes polgárról, aki nem tartozik az akolba. Mert ugye mi valahányan Soros zsoldjában állunk agyabuggyanték szerint. Nem tudok nem vigyorogni, amikor a nagyon egyértelműen Orbán Viktor zsoldjában hörgő, írogató és megnyikkanó lakájhad ezt röfögi bele a világba. Csak ugye Soros a saját pénzét költi, Orbán meg a mi pénzünket. Nekem valahogy nem mindegy.

Na de nem ússzuk meg a nap fő hírét, a Sargentini-jelentést. Amit az Európai Parlamentben ma elfogadtak. Kétharmaddal. És most nézzük, hogy éli meg ezt a párt faliújságjainak hosszú, széles, de legalább nem túlságosan mély sora.

Frusztráltnak tűnnek, nem? Ha a külföldi kommentelők kiállnak Orbán Viktor mellett, az feltétlenül jó hír. Mármint ha külföldiek beavatkoznak egy ország belügyeibe. Vagy ez most ebben az esetben rendben van? De legalább nyolcaska nem is próbálta titkolni, hogy nem Magyarországról szólt ez az egész, hanem konkrétan Orbán Viktorról. Aki most zaklatott (remélem, már sikerül megnyalnia a szemgolyóját is élesebb helyzetekben) és a komplett lakájhad azt lihegi, hogy nem is volt érvényes, mert a tartózkodást nem számolták be a nem szavazatokhoz. Hátélleg.

Ideje lenne átgondolni a az érvénytelen, de legalább eredménytelen is felhangú népszavazást, amire a Fidesz a mai napig hivatkozik. Hogy ők olyan felhatalmazást kaptak, de olyat! Mert ugyan csak elenyészően kevesen fáradtak el szavazni, de akik elmentek, azok többségében az ő agybajukra szavaztak. Akkor nem kellett volna a tartózkodást (miután ilyen opció nincs egy népszavazáson, a távolmaradás a tartózkodás) ellenük leadott szavazatként kellett volna értelmezni? A választáskor szintén, hiszen sokkal többen szavaztak ellenük és még többen tartózkodtak, amit ezek szerint össze kellene adni és akkor lehetne is csomagolni fideszéknek. Bár nem tudom, mennyi cuccot lehet bevinni a börtönbe.

Most éppen Szijjártó Péter magyarázza az ATV-n, hogy kinek az édes anyját ésamagyaremberek. Viccesek a fiúk, kár, hogy már kevesen sem tudunk röhögni rajtuk. Menjünk szépen alukálni. Szurkoljatok a fügefámnak és a kék babfámnak, annak több értelme van, mint ezeket a buggyantakat hallgatni.

Puszika a fejetekre! A klip tudom hogy volt már, de soha nem bírok betelni vele.

Mai cikkeink:

A három harmad becsülete

Orbán Viktor és a vetemedés

Nem gyűlölet lesz az, hanem mélységes megvetés

Az Európai Parlament döntött a magyar kormányról

Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal!

A torony

Keresztény erőszak vajon nem létezik?

Az ember összehúzza jól magát!…

A nap kommentje Csabától:

És ezt a szenvedélyes beszédet, ami elhangzott itt Magyarország, a mi érdekünkben, figyelmébe ajánlanám az összes ellenzéki léhűtőnek a magyar parlamentben. Valahogy így kéne minden nap szembesíteni ezt a bandát a bűneikkel, nem megalkuvó kollaborásként várni a fizetésnapot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS