December 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszesek akarják meggyőzni a külhoni magyarokat, hogy ne szavazzanak?

Háborús és békés szép estét! Nem mondom, hogy leszállt a sötétség. Ugyanis ez nem most történt, hanem régebben és azóta gyakorlatilag fel sem oszlott. Úgy értem, sokak fejében.

Bizonyos szempontból vidám nap volt a mai, persze kellett hozzá némi fogékonyság az iróniára. Is.

Balog Zoltán kenetteljes miniszter ma Erdélyben kampányolt. Nem egyedül, mert általában nagyszerűék többen járnak, hogy el ne rántsa őket a sok eszük. Balog párja Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke volt. Ott volt még Kövér László portás is, de annyira uncsi a szövege – meg akarják fosztani az embert a nemi, a családi, a vallási és a nemzeti identitásától, mert ezáltal már nem képes érdekeinek felismerésére, kinyilvánítására és szükség esetén azok megvédelmezésére sem -, hogy ő most kimarad.Az apropója annak, hogy miért nem otthon áztatták a tyúkszemüket: a vallásszabadság kinyilvánításának 450. évfordulója van állítólag.

Ennek örömére Balog Zoltán és Németh Zsolt elzarándokoltak Tordára. Torda Erdélyben van. Erdély Romániában található. Románia egy másik ország, mármint Magyarországhoz képest másik. Erdélyben élnek például székelyek. Is. Mert nem csak ők élnek arrafelé, hanem más származású magyarok is. A közhiedelemmel ellentétben például Kolozsváron nem nagyon vannak őshonos székelyek, inkább csak olyanok, akik oda mentek Székelyföldről. Ezt csak azért meséltem el, mert nem mindenki van tisztában azzal, hogy nem minden erdélyi magyar székely.

Tehát. Romániában járt ez a két értékes politikus és mondták a magukét, mert nélkülük se vallásszabadság, se semmi más nincs. Balog Zoltán elég zagyva, de legalább kenetteljes mondatokat lapátolt össze. Vele most nem foglalnám a helyet a cikkben, mert sok értelme nem volt a mondandónak. Ha jól hámoztam ki a velejt: aki nem keresztény, az nem is ember, az emberi lét a kereszténységből fakad, de most el akarják pusztítani országon belül és országon kívül – mármint a kereszténységet és a keresztény embereket -, ezért össze kell fogni a keresztényeknek, különben mindmeghalunk. Vagyis hát ez esetben ők, mert engem speciel nem nyűgöz le a vallás. Na de.

Jött Németh Zsolt és ő is szóra nyitotta. Mutatom a fejét, ha valaki elsőre nem tudná beazonosítani.

nzs

Tehát jött ez a jóvágású politikus és azt mondta a szájával. Figyelem!

Ma újra kell tanulni a tolerancia azóta elveszett gyakorlatát, például azt, hogy mindenki ott dönthet a jogairól, ahol gyakorolja azokat. Ez akkor a gyülekezeteket jelentette, ma az Európai Unióban a régiókat, nemzeteket és az államokat.

Ezt az MTI adta ki, tehát egészen a visszavonásig, módosításig, hibaigazításig hivatalosnak lehet tekinteni. Ismétlem a lényeget:

 mindenki ott dönthet a jogairól, ahol gyakorolja azokat

Mondja ezt a Fidesz egyik oszlopos tagja. Romániában. A romániai magyaroknak. Akiket egyébként arról akar meggyőzni, hogy szavazzanak a magyarországi választásin. Természetesen a Fideszre.

Nekifutok még egyszer, mert ezt nem lehet eléggé megcsócsálni. Ha jól értem, egy vezető fideszes politikus azzal kampányol egy másik országban, hogy mekkora remek vívmány már az, ha mindenki ott szavaz, ahol él. Márpedig a külhoni magyarok értelemszerűen nem Magyarországon élnek, nem itt gyakorolják a jogaikat, tehát (az én logikám szerint) ne is szavazzanak itt, hanem csak ott, ahol élnek. Mert kívülről beleugatni mások jogaiba nem keresztényi dolog.

Gyanítom, hogy nem pont ezt akarta volna mondani Németh Zsolt, hiszen nem azért küldte őt oda a gazdája. Hanem azért, hogy a lehető legtöbb embert meggyőzze, szavazzanak a Fideszre. Úgy, hogy nem ők élvezik szavazatuk gyümölcsét. Ez szerencsére se a Fideszt, se Németh Zsoltot, se azokat a külhoni magyarokat nem érdekli, akik feljogosítva érzik magukat arra, hogy a magyarországi magyarok életéről, sorsáról és jövőjéről döntsenek, miközben egy másik ország törvényei vonatkoznak rájuk. És ha ezt el meri valaki mondani nekik, akkor még meg is sértődnek kegyetlenül, mert ez nekik jár.

Nem idegesítem magam tovább, nézzük a mai termést.

Pontosan látják és értik, mekkora irdatlan nagy szarban vagyunk? Francot

Soros Olaf megtámadta az országot

Tényleg érdemes mindenkire egyformán figyelni, ebben a csodásan működő országban senki nem kerülhet hátrányba pusztán a testméretei alapján

Az a baj az agyatlan, véresszájú nacionalizmussal, hogy egy ritka ocsmány kétélű fegyver

Ijedtünkben nem álltunk az igazság útjába

Közönségsiker(?) Mi a büdös francnak kell egy filmnek csúfolt tákolmány szereplőit Blaskovichnak és Kincsemnek nevezni?

A vesztesek

A nap kommentje Attilától:

Jézusom, ezmegmegmostmiez?

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.