Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszes nézőpont: Márki-Zay Péter megpróbálja megpuccsolni Orbán Viktort

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A baloldal valószínűleg nem cserél miniszterelnök-jelöltet az országgyűlési választásig, mert már a nullára korlátozta Márki-Zay Péter befolyását és „innentől kezdve egy hasznos idiótaként tudják maguk előtt tolni”, akivel a „balhét is el tudják vitetni” a voksolás elvesztése esetén

– erről lamentált, és a Fidesz által rengeteg közpénzzel kitömött tányérnyalókra jellemző, oly megszokott függetlenobjektív fénytörésben tenyérjósolt vasárnap reggel a Rogán-sorminta szerint a Fidesz közpénzrádiójában a Nézőpont Intézet nevű fideszes gittegylet háromnevű igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel. Mráz és a Nézőpont (amely udvari propagandaközpont a 15. születésnapját is a regnáló miniszterelnök jelenlétében és alkalomhoz illő háborús beszédével ünnepelte) akkor írta be magát végérvényesen a komolyan vehető bokacsattogtatók sorába, amikor még pár nappal a 2019-es önkormányzati választások előtt is Tarlós István minden kétséget kizáró választási győzelmét mérte szigorúan tudományos alapokon.

Azóta is mindig könny szökik a szemembe, amikor eszembe jut, és azóta iszom minden szavát az állampárti nézőpontnak. A háromnevű úr pedig rendre nem okoz csalódást, ma sem volt ez másképp. Az nem kifejezés, hogy minden szava arany, szinte kár is volt disznók elé hányni a gyöngyöket. De ha már így alakult, a rengeteg intellektuális, elfogulatlan szakmai sziporkából azt emelném ki külön is, hogy Mráz Ágoston Sámuel január 9-én kijelentő módban értekezik az ellenzék vereségéről. Ő már most tudja. Ahogy Tarlós győzelméhez sem fért kétsége. Ez rendben van, ezúttal is csak remélni tudjuk, hogy ugyanúgy bejön, ahogy már bejött neki. Mondjuk ahhoz képest, hogy az ellenzék úgyis megbukik, MZP meg úgyis megy a süllyesztőbe, kicsit vicces, hogy mekkora energiákat fektetnek a lejáratásába.

A címben foglalt állítás megfejtéséhez viszont a közönség segítségét szeretném kérni. Mi a túrót jelent az, hogy Márki-Zay Péter (mrázul: vándorszínész), vagyis egy demokratikus előválasztáson százezrek által megválasztott ellenzéki miniszterelnök-jelölt megpróbálja megpuccsolni Mráz Ágoston Sámuel gazdáját (mrázul: valóságos irányító miniszterelnök)? Valahova le van írva, hogy a történelem végéig Orbán Viktornak kell hívják a miniszterelnököt, akit nem lehet leváltani? Esetleg nem lesz választás áprilisban? Vagy újabban az, hogy valaki választáson le akarja győzni teljhatalmú Orbán Viktort, puccsnak minősül?

További mrázságok:

Márki-Zay Péter kijelentéseiből is világossá vált, a jobboldal nem rémeket lát, hanem a valóságot, amikor felhívja a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja a baloldalt.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltsége Gyurcsány Ferenc érdekeinek is megfelel, hiszen egy „egyszemélyes, egyéni politikai vállalkozóról van szó, akit bármikor le tud cserélni”, vagy egy választási vereség esetén meneszthet.

Nem egészen demokratikus eljárás, hogy a kampányban Gyurcsány Ferenc irányít és valaki más van az előtérben.

A választóknak két valóságos alternatíva közül kellene választania, „most pedig egy valóságos irányító miniszterelnök, Orbán Viktor és egy vándorszínész között kell választani”. Ez nem egyedülálló a magyar politikatörténetben, hiszen „Medgyessy Péter ugyanez a kategória volt, 2002-ben ő volt a vándorszínész és két év után Gyurcsány Ferencék leváltották”.

Az ellenzék hat pártja közül várhatóan a DK alakíthatja majd a legnagyobb frakciót, és eldöntötték azt is, hogy Márki-Zay Péter egyszemélyes szereplőként indulhat, hiszen nem lehetnek saját emberei, saját képviselőcsoportja a parlamentben. Minden jel arra utal, hogy az ellenzék választási veresége után Márki-Zay Péter feledésbe merül, és előléphet a baloldal valódi vezetője.

Márki-Zay Péter semmiben sem különbözik a többi baloldali politikustól és a 2010 előtt megszokott baloldali programot képviseli.
Komoly gyűjteményt lehet összerakni Márki-Zay Péter „úgynevezett ígéreteiből”, vagyis abból, hogy a baloldal jelöltje elítélte a rezsicsökkentést, kinevette a tizenharmadik havi nyugdíjat, és sértegette az időseket. Újabban pedig arról lehet olvasni, hogy az egészségügy privatizálása is a szívéhez közel álló dolog.

Márki-Zay Péternek őszödi beszédet sem kellene tartania, mert a 2010 előtt megszokott megszorító intézkedéseket tulajdonképpen már előre bejelentette.

Márki-Zay Péter sajtósa decemberben nem engedte az újságírókat kérdezni, pár nappal korábban ugyanakkor a magyar miniszterelnök három órán keresztül válaszolt a „legbaloldalibb újságírók kérdéseire” is, és az embernek az volt az érzése, hogy ebben az újságírók fáradtak ki és nem a magyar miniszterelnök, akit „megpróbál megpuccsolni Márki-Zay Péter”. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!