Október 19,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszes értékképviselet

Novák Katalin, az EMMI államtitkára épp Chilében jár, ahonnan telefonon adott interjút az MTI munkatársának. Ott az IDU – Nemzetközi Demokrata Unió – két napos kongresszusán vesz részt, ahol családokról, Venezueláról és a Fidesz nagyszerűségéről is szó esett. Kiderült ugyanis, hogy az IDU ugyanazokat az értékeket képviseli mint a Fidesz. Itt elsősorban nem a korrupcióra, a jogállam leépítésére tett kísérletekre, vagy a sajtószabadság megnyirbálására kell gondolni, hanem, mint az MTI arról beszámolt, a demokráciára, vallásszabadságra, valamint a kereszténység védelmére. Nem tudom, onnan a távoli Chiléből mi látszik a magyar demokráciából, de meg merném kockáztatni, hogy nem sok minden. Ettől függetlenül lelke rajta az IDU-nak, hogy egy illiberális, az európai értékeket sárba tipró kormánypárt mellett foglal állást, de legalább azon gondolkozzon el, hogy nevet változtat. Mert mint ahogy a fiatal demokratákból öreg antidemokraták lettek, úgy lett a demokrata unióból is egy, annak nevét szégyenbe hozó szervezet.

Budapest, 2019. április 14., vasárnap (MTI) – A Fideszt egyik legsikeresebb tagpártjának tartja a középjobb és jobboldali pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (angol rövidítéssel IDU) egymást követő három kétharmados választási győzelméért – mondta vasárnap Novák Katalin Chiléből telefonon az MTI-nek az IDU kétnapos kongresszusát követően.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta: szó esett a konferencián arról is, hogy mi zajlik az Európai Parlamenten belül az Európai Néppártban. Elhangzott, hogy az IDU számára a Fidesz szövetséges, látják, hogy ugyanazokat az értékeket képviseli, amelyeket az IDU is sajátjának tart, így a demokráciát, a vallásszabadságot, a kereszténység védelmét, családügyben a hagyományos, konzervatív értékek oltalmát.

Novák Katalin tájékoztató felszólalásában kitért arra, hogy Magyarországon – szavai szerint – létrejött egy olyan ellenzéki szövetség, amelyben összeállt a szélsőjobb és a baloldal, és ez olyan jelenség, amelyet mindenki  aggodalommal figyel, hiszen – mint mondta – “nyíltan antiszemita politikai erők már a baloldallal szövetkeznek csak hogy hatalomhoz tudjanak jutni”.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.