Október 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezzel vajon mi lesz majd a probléma?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,898,056 forint, még hiányzik 1,101,944 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Európai Bizottság egy új javaslatcsomagot fogadott el, amelynek célja, hogy legalább 55 százalékkal csökkenjen – az 1990-es szinthez képest – az üvegházhatású gázok kibocsátása. Nyilván ehhez komoly módosításokra lesz szükség minden tagország részéről, amire a kormány rá fog akaszkodni, hiszen állandó jelleggel állítják, hogy Brüsszel a magyar adófizetőkkel fizetettné meg a zöld váltást. Szinte biztos vagyok abban, hogy emiatt is kritikákat fognak megfogalmazni, amelyek egyébként teljesen alaptalanok. Arról nem is beszélve, hogy végső soron mi mindannyian okoztuk a klímaváltozást, ezért az ellen tenni is csak együtt tudunk. Tudom, a magyar kormány sosem volt csapatjátékos, de legalább néhány témában jó lenne egyetérteni azzal a szövetséggel, amelynek mi is tagjai vagyunk.

Az Európai Bizottság javaslatcsomagot fogadott el annak érdekében, hogy az Európai Unió éghajlat-, energia-, földhasználati, közlekedési és adózási politikája alkalmas legyen arra, hogy 2030-ra az üvegházhatásúgáz-kibocsátás legalább 55 százalékkal csökkenjen az 1990-es szinthez képest – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben szerdán.

Ursula von der Leyen sajtótájékoztatóján elmondta, az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentése a következő évtizedben elengedhetetlen ahhoz, hogy Európa 2050-re a világ első éghajlatsemleges kontinensévé váljon. A javaslatok a kibocsátáskereskedelem alkalmazására az új szektorokban és a meglévő uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer szigorítására, a nagyobb energiahatékonyság érdekében a megújuló energia fokozott használatára, az alacsony károsanyag-kibocsátású közlekedési módok bevezetésének támogatására, valamint a szükséges infrastruktúra és a megfelelő üzemanyagok gyorsabb bevezetésére összpontosítanak – közölte. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!