Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt most nem kommentálom

Szép estét! Az jutott eszembe, hogy túl vagyunk a tél felén. Nálam legalábbis március elsején kezdődik a tavasz, mese nincs. Addig elviselem a hideget és a havat – speciel két napja lapátolok, mert öklömnyi pelyhekben esik -, de aztán kikérem magamnak. Szóval innentől már jobb lesz, mert kevesebb van előre, mint hátra.

A mai nap sztárja egyértelműen Németh Szilárd. Nem csak azért kapta őt ma a szájára a világhír, mert mostantól ő dönti el a szájával, hogy hová, milyen ülésre mehet be egy másik, demokratikusan megválasztott párt képviselője, hanem azért is, mert okos, mint az anyaföld. Leginkább.

szili

Rendben van, Németh Szilárdnak ki van adva, mit kell csinálnia a fizetéséért. De ez az ember ott ül a parlamentben, vagy legalább a Parlamentben. Elméletileg képvisel valakit. Mármint a saját zsebén kívül. Közben meg annyira ostoba, hogy mellette Kósa Lajos intellektusa úgy világít, mint a zsanai gázfáklya. Ez az ember nem csupán erkölcstelen, becstelen és buta, hanem agresszív is. Jó, nem mondtam újdonságot, de mégis. Mennyire legalja már az, amikor ilyenek vannak hatalmon? Ez a figura tízszer annyit keres, mint egy – mondjuk – pedagógus, közben olyan kártékony, mint egy zsák termesz. És olyan okos is.

És még nincs vége a jó híreknek mára!

Napjainkban felértékelődik az edzők szerepe, mert a jóléti társadalomban egyre több az emberek szabadideje, így több a sportra fordított idejük is – hangzott el az Edző leszek – nincs akadály! elnevezésű országos programsorozat keretében rendezett érdi szakmai konferencián.

Köpf Károly, a Magyar Edzők Társaságának (MET) főtitkára mindezek mellett azt is kiemelte, hogy az Európai Unióban kilencmillió edző dolgozik, egymillióval több mint ahány pedagógus, több mint négyszer annyi, amennyi orvos vagy rendőr.
Szerinte a sportszakembereknek rendkívül felkészülteknek kell lenniük, mert ellenkező esetben nagy hibákat véthetnek – különösen ha gyerekekkel foglalkoznak -, és fontos, hogy az edzők lépést tartsanak a fejlődéssel. 
 Hasonlóra hívta fel a figyelmet Kiss Norbert korábbi sportért felelős helyettes államtitkár is, aki szerint ma már jó edző csak az lehet, aki munkájában alkalmazni tudja a 21. század modern technikai eszközeit.

Ezt most nem kommentálom. Legfeljebb halkan megkérdem: miféle jóléti társadalom? Nálunk nem az van, hanem munka alapú. A tudás alapú helyett.

És igen, ma is volt lejjebb. Igaz, hogy már régen nem gyalogsági ásóval, hanem ipari fúrógéppel dolgozik az ország apraja és nagyja, de azért ide teszem, hátha érdekel valakit:

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője magánszemélyként a következő kérdést nyújtotta be hitelesítésre: “Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”. Bencsik András a közösségi oldalán elismerte, hogy a kérdése Gyurcsány Ferencre vonatkozik. 
 Az NVB egyhangú döntéssel tagadta meg az aláírásgyűjtő ív hitelesítését. Indoklásában arra hivatkozott, hogy Bencsik András maga is azt írta vezércikkében, nem a népszavazás megtartása az alapvető célja. A szervező e magatartása és az, hogy a népszavazást egyetlen ember elleni fellépésként használná, ellentétes a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvével. Ezeken túl a kérdés nem az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozik, mert a bíróság feladata a büntetőjogi felelősség megállapítása – hívta fel a figyelmet Patyi András, az NVB elnöke. (MTI)

Ez most tényleg komoly? A Nemzeti Választási Bizottság Bencsik András cikkére hivatkozva indokolja, miért nem lehet népszavazni Gyurcsány Ferencről? Jól van akkor. Nézzük, mit szorgoskodtunk ma:

Hajlott gerincű hajbókolás, kétkulacsos gyávaság

Ha az ellenzéki pártok nem a seggük vakargatásával lennének elfoglalva

Ennél a pofátlan rablóbandánál bárki jobb

Vannak még csodák?

Már Brüsszel is üldözi a keresztényeket

Nekünk senki ne mondja meg, hogyan engedjük magunkat kizsigerelni

Szijjártó Péter kinevezte Trump államtitkárát

Szél Bernadett lyukat fúrt Németh Szilárdba, de az egész Fidesz belesántult

Neki az a szabadság, hogy szabadon kurvaanyázhat az interneten

Piros és fekete

A nap kommentje Szonjától:

Aggódom, hogy vajon biztosan elég lesz-e az a 2 milliárd két tornateremre? Állítólag kurva drága a zsámoly és a bordásfal.

És a végére, hogy legyen egy kis felhőtlen vigyor, ide teszem a legeslegkedvencebbet. Egyszerűen zseniális:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS