Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt a kárt már valóban nem lehet helyrehozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halihó, kirobbanó jó reggelt kívánok mindenkinek! Tovább dübörög a hét meg az elmúlt tíz év is. Nem tudom, miből gondoltam, hogy az elmúlt hétre visszanyúló, folytatólagosan elkövetett kanálisszagú ámokfutása után a Kövér nevű közjogi méltatlanságnak nem lesz érkezése bemenni az ország fideszes házába és ülést vezetni. Tévedtem, bement. Tőle tudjuk, hogy bár pszichésen nehezen viseli a karantént, azt soha nem gondolta volna az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hogy hétfőn reggel úgy fog kelni, „de jó hogy bemehetek a Házba a sok ápolt közé”. Az ápoltozással nyilván nem az összes képviselőre utalt (csak a tudjuk kikre), viszont – ha elfelejtettük volna, soha nem árt emlékeztetni magunkat –  azt is mondta, szánalommal tekint különösen azokra az ápoltakra képviselőkre, „akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik”, külön Szabó Tímeára. Szóval Kövér bement a Házba, ahol tegnap is torát ülte a megállíthatatlan lealjasodás, bár ez most kivételesen nem a magyar nemzethez tartozás mércéjének önjelölt Kövér Lászlójában volt mérhető, hanem.

Szijjártó Péter napirend előtti, a kormány gazdaságvédelmi akciótervének védelmezésével egybekötött termelési jelentésén, vagy az Orbán és a Dömötör nevű államtitkárok keményen mellébeszélő, a konkrét ellenzéki felvetéseket nagy ívben kikerülő maszatolásain túl (nekem szar lenne hétről hétre védeni az Orbán-Mészáros-Tiborcz dinasztiát és az összeharácsolt közpénzmilliárdokat) egyértelműen Kásler Miklós emberi erőforrásnak jár a jutalomfalat. Aki egy rövid, de annál ütősebb performansz után megint sietve futamodott meg a képviselői kérdések zöme elől. Azért kettőre válaszolt, bár ne tette volna.

Innen tudjuk, hogy a koronavírus közvetlen és járulékos áldozatainak haláláért a felelősség kizárólag az ellátó intézményeket és az ellátó orvosokat terheli, továbbá azt is, hogy az elhunytakról beszélő ellenzék, és külön Bangóné valójában „igaz történetekkel SZÓRAKOZTATJA a parlamentet”. Vagyishogy az egészségügyért felelős miniszternak – aki gondosan kiválogatta, hogy a rengeteg kérdésből, mire válaszol és mire nem, és akit dokumentálható esetekkel szembesítette a képviselő, amelyek szoros összefüggésben állnak azokkal a rendeletekkel és utasításokkal, amelyeket őminisztersége az elmúlt hónapokban kiadott – ennyire futotta:

Ezeket a jelzőket, hogy aljas, hazudtak, és a többi, az ön irodalmi munkássága részének tekintem, tudjuk, hogy elmerült a magyar irodalomban és a magyar nyelvtanban, és a magyar helyesírásban. (…) A megjegyzéseire nem nagyon tudok mit mondani, mert nincs tartalma. Ezt a stílust pedig nem veszem át, már csak azért sem, nehogy összekeverjenek önnel.

Vagyis a doktorprofesszor láthatóan nem érti, hogy miért kellene esetleg megfontolnia a lemondását a nagy kórházkisöprési akciótervvel összefüggésben, amely bizonyíthatóan emberek életét követelte, nem érti, hogy miért őt vonják felelősségre bármiért is, hát hiszen ő csak egy miniszter, hanem az van, hogy Bangóné nem tud helyesen írni, tehát kussoljon. Biztos vagyok benne, hogy ez az elhunytak hozzátartozóit is megvigasztalja, akiknek azzal kellett szembesülniük, hogy bár a járvány soha nem jutott a tömeges megbetegedések időszakába, érdemes volt az alapellátást és az egészségügyi ellátást teljes mértékben leállítani. Mert az elvtársak a legrosszabbra készültek és 33-szor túlbiztosították a rendszert.

Amikor az egyetlen cél a legprimitívebb, legalantasabb emberi ösztönök kiszolgálása, akkor ez megy. Szerencsére a Fideszben mindig van ember van a feladatra, nem hiába tapsikolnak a sakálokat és hiénákat megszégyenítő médiaszolgák (Kocsis frappáns választ adott, Kocsis mattolta Kunhalmit, stb). A Fidesz frakcióvezetője is hozzátette a magáét a megállíthatatlan lealjasodáshoz:

Miután az MSZP 2-essel kezdődő személyi számú képviselői magukra ragasztott 2-es számmal tiltakoztak Kövér suttyó beszólása ellen, Kocsis Mátéból is kibukott a magaskultúra. Nem Kövér volt a büdöstahó, akinek bocsánatot kellene kérnie az ilyen megnyilvánulásokért, hanem Kunhalmi Ágnes nem tud helyesen írni, röhögjük ki teli pofával, mert ez frappáns, vicces és elegáns. Azért felhívnám a figyelmét ezeknek a derék államférfiaknak arra, hogy körülnézhetnének a saját rajongóik és kommentelőik között helyesírásilag. Már csak azért is, mert nyomasztó kívánnivalót hagy maga után a magyar nyelvvel fenntartott kapcsolatuk, még a végén azt kell gondolnom, hogy Kocsis őket is kigúnyolta. Lenne miért.

Tehát miközben Kásler és Kocsis is jól megalázta az ellenzéki 2-es számúakat, jól beszólt nekik és világossá tette, hol a helyük, már csak az maradt hátra, hogy a nemzetstratégiai fontosságú KDNP is hallasson magáról. Ha már úgyis túlvagyunk a járvány tetőzésén, és emberek (nők és férfiak, idősek és fiatalok) halálán jól kiszórakozták magukat az elvtársak. Természetesen a piócapárt kezdeményezése is egészen szorosan összefügg a járvánnyal, úgyhogy az Országgyűlés elé terjesztettek egy politikai nyilatkozatot arról, hogy Magyarország nem kér a nők elleni erőszak minden formájának felszámolására irányuló Isztambuli Egyezményből. Mert mi fontosabb feladata lenne a Fidesz valláskárosult utánfutójának, mint ez. Ordasan hazudva, migránsozva, genderezve, liberálisozva keresztbefeküdni mindennek, bárminek, ami botrányt kavar és szemfényt veszt. Ha nem a transzneműek szívatásában élik ki az identitáspolitikai provokációra szakosodott perverziójukat, akkor a nők elleni erőszakot vélik a saját maguk magyar módján megoldani. Az a durva, hogy miközben napirendre sem veszik a parlamenti bizottságokban az ellenzék javaslatait (Tiborcz-adó, a munka nélkül maradt emberek megsegítésére vonatkozó csomagok), ezt az okádék javaslatot úgy engedték át soron kívül, lóhalálában, hogy nem is szerepelt az igazságügyi bizottság napirendjén. Igen, igen, ma már szavaznak is róla.

Szép munka, szó se róla. Nemcsák Fehérvárihuszárok Károly is megnyalná mind a tíz ujját. Látszólag semmi köze a nemzeti-polgári-vérkeresztény jobboldal nőügyekhez való viszonyulásához, de ha mégis. Azt olvastam az állampárti bulvármocsárban tegnap, hogy Nemcsák úr a kijárási korlátozás alatt sem unatkozik, noha a lábát nemigen teszi ki a házból, mert a bevásárlástól az ügyek intézéséig mindent a párja, Katalin rendez el. „Nagy segítség a kedvesem, én ugyanis, ha nem muszáj, nem hagyom el a házat. Azt gondolom, hogy az egészségnél nincs fontosabb, ebben a nehéz járványidőszakban pedig végképp vigyáznunk kell magunkra” – ezt mondta mondta a Borsnak a József Attila Színház igazgatója. Ez az, amire én nem tudok olyasmit írni, ami tűrné a nyomdafestéket. Viszont eszembejutott az a kórtörténeti jelentőségű fotográfia – ott a címlapon -, amelyen a miniszterelnök és kedves neje látható, az asszony cipeli a hátizsákot és a motyót, a férjeura pedig rátehénkedik. Jó egészséget kívánok a művész úrnak, a kedvese egészsége meg kit érdekel.

Alig undorítóbb ez az egész, mint az, amit az operatív akciófilmhős az Európai Néppárt tagpártjainak címzett levelében állít, amelyben toporzékolva kéri, hogy a Magyarországról álhíreket terjesztők kérjenek bocsánatot a magyar emberektől. Címszavakban: példátlan támadás, dezinformációs kampány, a legaljasabb és legcinikusabb, igazságtalanul, részrehajló ideológiai propaganda, nem is zárt be a parlament, nem is szerzett őfényessége korlátlan teljhatalmat, az okozott kárt azonban nem lehet helyrehozni. Nem írom le ezredszer is (de!), hogy Orbán Viktor és kormánya nem azonos Magyarországgal, aki pedig a dezinformációt kéri számon másokon, az legalább akkor ne hazudjon, amikor kérdez. Én benne vagyok amúgy, kérjen mindenki bocsánatot, aki azt állította, hogy bezárt a fideszes törvénygyár. Nem, nem zárt be, látjuk, hogy működik, és azt is, hogyan. Kérjenek bocsánatot. Rögtön miután Orbán Viktor és a kormány is bocsánatot kér Sorostól, a civil szervezetektől, Brüsszeltől, a 2-es számmal kezdődő személyi számúaktól, a melegektől, a hajléktalanoktól, Karácsony Gergelytől, a liberálisoktól és mindenkitől, akit az elmúlt tíz év alatt igazságtalanul meghurcoltak, lejárattak, és akiknek a rossz hírét keltik mai napig. Anélkül, hogy egyszer is bizonyították volna az alufóliasisakos, uszító állításaikat. Mert ez az a kár, amit valóban már soha nem lehet helyrehozni. Kösz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!