Július 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez van, amikor valaki tényleg buta, mint a föld

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,752,089 forint, még hiányzik 1,247,911 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt mondja a kolléga: cuki Laller, édes Laller, buta, mint az anyaföld. Hát – gondolom magamban – ezért jobb helyeken spontán szájbavágás jár, haver. De miután ez még mindig nem a legjobb hely, elmesélem, hogy jártunk mi ezzel az emberi ostobaság élő szobrával.

Azt írja az újság, Kósa Lajosra még 2013-ban állítólag rábíztak kurva sok pénzt. 1300 milliárd forintnyi eurót. Még egyszer: ez annyi zseton, mint a paksi hitel fele. Vagy ha így jobban érthető, akkor a lenyúlt magánnyugdíjpénztári megtakarítások közel fele.

Vagyis bármennyire hihetetlen, elvileg létezik élő ember, vagy több, aki 4,35 milliárd eurót csak úgy rábízott erre a IQ-bajnokra, aki akkor még leginkább Debrecen polgármestereként volt világhírű.

Lajost megkérdezi a sajtó, hogy mégis mi a pálya ezzel a megbízással, kit tisztelhetünk a megbízó személyében, kinek kellett ebből államkötvényeket vásárolni? Laller kivételesen nem rohan el a kamerák elől, és nem azzal vág vissza, hogy nem tudnának esetleg valami pozitívat is kérdezni tőle, hanem így okoskodik:

– Ez egy igazi szélhámosság. Kamutörténet. Soha senkinek nem vettem semmilyen állampapírt és soha senkitől semmilyen pénzt nem fogadtam el, nem is kaptam, úgyhogy ezt tudom mondani: az egész egy kamutörténet, szélhámosság.

Akkor hamisítvány a közjegyzői okirat, Laller?

– Ja, nem. Ez még a polgármesterségem idején keletkezett. Havonta felbukkant valaki… járt nálam a Nigériai Nemzeti Bank különmegbízottja, aki sokszáz millió dollárt szeretett volna befektetni Debrecenben. Járt nálam román üzletember, aki egy különleges GSM-rendszert akart kiépíteni. Tehát se szeri, se száma ezeknek, feltalálták már a vízzel működő robbanómotort, azt is egy nagy tekintélyű magyar üzletember vizsgálta és hogy Debrecenben lenne a gyártóbázis, műegyemetemi professzorok, stbstb. Ez is ilyen volt. Hogy egy munkatársamnak az ismerőse jelentkezett, hogy van egy hölgy, aki hihetetlen összeget örökölt Németországból és hogy mit csináljon vele? Mondtam, hogy tegye állampapírba és fektesse be. De semmi közöm hozzá.

Akkor tagadod, hogy létezik ez a dokumentum, Laller?

– Én nem láttam a Magyar Nemzetet. De mondom még egyszer: az egész egy szélhámosság. Semmi nem igaz belőle.

Megvetted az állampapírokat, Laller?

– Mondom, soha nem vettem semmilyen állampapírt. Soha. Egyetlen fillért soha nem láttam. Soha semmilyen bankszámlát nem kezeltem, tehát az egész egy hamisítvány.

De akkor hogy van ezzel az örökséggel, Laller? 

– Valószínűleg ezzel kapcsolatos. Soha semmit nem vásároltam, egyébként azt biztos észrevették volna, mert a vagyonbevallásomban szerepelne, soha semmilyen pénzt nem fogadtam el, nem is adtam, nem kezeltem soha semmilyen ilyen számlát, ez egy szélhámosság. Nem véletlen, hogy a választási kampány kellős közepén az ellenzék beáll egy ilyen kamutörténet mögé, tudomásul veszem.

Ott voltál a közjegyzői irodában, amikor a dokumentum aláíródott, Laller?

– Ha tudnám, miről van szó, milyen papírról, akkor biztos tudnék erről nyilatkozni.

Talán az segít, hogy Tóth úrnak, a közjegyzői kamara elnökének irodájában került sor erre a szerződéskötésre, Laller

– Voltam már ott. Úgy néz ki, hogy sokkal korábban megkeresett ez a hölgy az ügyvédjével, hogy ő egy ilyen óriási örökségnek a birtokába jutott, én mondtam neki, hogy tegye állampapírba és valósítson meg belőle Magyarország számára jó beruházásokat. Általában azt szoktam csinálni, hogy nem vitatkozom az ilyen emberekkel, mert feleseleges. Mondom, az ilyen kamutörténetekből 12 egy tucat, Brókermacsitól felfele, lefele ez egy szélhámosság.

Volt hozzáférésed a számlához, Laller, mert a közjegyzői dokumentum szerint nagyon is.

– Soha nem volt. Keressék meg a bankot. Soha nem volt.

Akkor mit lehet tudni erről a titokzatos német hölgyről, Laller?

– Én nem tudok róla semmit.

Akkor miért épp téged keresett meg, Laller?  

– Egy jó kérdés. Az ügyvédjét ismerem távolról. Ennyi az egész. Biztos másnál is próbálkozott, nem én vagyok az egyetlen, akinek elmondták ezt a történetet.

Lehet tudni az ügyvédi iroda nevét, Laller?

Kérdezzék meg a közjegyzői irodától, mert most nem akarom semmi ilyen igazából hogyha valódi ez a dokumentum, akkor ezeket meg lehet kérdezni. A bankot is, meg az ügyvédet is, meg a hölgyet is. (…) Én ilyen szélhámossággal nem szívesen foglalkozok. Tehát valaki azt mondja, hogy örökölt egy hihetetlen olajmezőt, akkor azt fogom neki javasolni, hogy használja a nemzet javára, vásároljon belőle magyar állampapírt, csináljon belőle  magyar beruházásokat. Hajrá!

Most ebbe beletenyereltél, Lajos. Azon kívül is, hogy ekkora német örökség évek óta nem volt. Basszameg, hogy engem soha nem találnak meg ilyen német hölgyek, akiknek nem fér el a sifonérban az örökségük. Lajos, értjük, hogy szélhámosság, de mire kellettél te ehhez az egészhez? Ha még a nigériai nemzeti bank különmegbízottjára is emlékszel, akkor hogy a büdös francba nem emlékszel arra, hogy egy német hölgy, akit természetesen nem ismersz, rád akart sózni 4,35 milliárd eurót? Jó, tudom, az összeg képtelenség, egyszerűen agyilag nehéz feldolgozni, még a negyede is elborzasztó. De Laller, ne legyél már ennyire hülye! Egy ilyen tekintélyes hölgynek még a cipőméretére és a kedvenc kajájára is emlékszik az ember, ha beállít, hogy itt van egy kis apró. Amúgy biztos vagy benne, hogy hölgy volt az illető? Ja, nem, mert nem emlékszel semmire. Ahhoz képest tök jó, hogy ennyi ideig asszisztáltál egy állítólag 1300 milliárd forintos szélhámossághoz, és nem értesítetted Polt Pétert, hogy végezhesse a dolgát.

Lajos, Lajos! Az okirat szerint márpedig a megbízott (ez vagy te) jogosult arra, hogy a devizaszámla felett rendelkezési jogot gyakoroljon, pénzt felvegyen, átutaljon és teljes körű számlaügyintézést bonyolítson. Most akkor vagy sürgősen beperled a Magyar Nemzetet okirathamisításért, rágalmazásért, akármiért, vagy spontán módon kigyógyulsz az amnéziádból és elmeséled ennek a csilliárdos tételnek az igazi történetét.

Különben úgy vélem, eléggé alábecsültétek Simicskát. Ő azért nem a ti kaliberetek. Ha atombomba nem is lesz, szép lassan szivárog a mocsok. Ezért jobb egy okos Lajos egy nagyon buta Lajos helyett. Csak hát benneteket már a szürkeállomány otthagyott a picsába, ebből kell dolgozni. És ti vágjátok, fűrészelitek a fát magatok alatt ezerrel. Nem mondom, hogy nem jó látni, mert de. És lesz ez még rosszabb is.

Utóirat: És Lajos nem adja fel! Lajos, Lajos, miért rontod tovább a helyzetedet, jóember? Najó, te tudod. Én lassan kérem a kávémat. Akkor nem német hölgy, hanem egy csengeri illetőségű háztartásbeli? Laller, te tényleg ennyire ostoba vagy!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!