Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez valaminek a kezdete lehet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az V. kerület vezetése is megszólalt három, jelenleg a főváros kezelésében lévő tér államosításával kapcsolatban. Szerintük Karácsony Gergely felelőtlen, gondatlan gazdája ezeknek a tereknek, ezért ne csodálkozzon azon, ha a kormány beavatkozik. Pontosabban az a felvetés, hogy a kormány elvenné ezeket a területeket Karácsonyéktól – ingyen és bérmentve -, majd azokat az V. kerület gondozásába adná. Amennyiben ezt meg tudják tenni minden gond nélkül, ezt követően más ingatlanokat is elvehet a kormány, ezzel most precedenst teremthet. Karácsonyt nem tudták megbuktatni, ezért most valami egészen mással próbálkoznak, ami könnyen lehet, hogy idővel legálissá válik, hiszen nem kell hozzá más, mint egy törvénymódosítás.

Az V. kerületi önkormányzat szerint a főváros felelőtlen, gondatlan gazdája a Podmaniczky és a Vörösmarty térnek, ezért a főpolgármester “ne csodálkozzon” azon, ha helyette a kormány gondoskodna ezekről a közterületekről.

Belváros önkormányzata csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésére, amelyben a főpolgármester kifogásolta azt a sajtóban megjelent tervet, miszerint több V. kerületi közterületet állami tulajdonba vennének.

Sajtóhírek szerint állami tulajdonba kerülne a jelenleg a főváros tulajdonában álló Podmaniczky Frigyes tér, Vörösmarty tér és Széchenyi István tér, amelyeket ezután az állam az V. kerületi önkormányzat ingyenes vagyonkezelésébe adna. Karácsony Gergely szerdán közösségi oldalán reagált a hírre, alkotmányellenesnek nevezve a három, “rendkívül fontos” tér ellentételezés nélküli államosítását. Közölte, ha ilyen törvényt elfogadnak, a főváros pert indít. Az V. kerület közleményében kiemelték: a Podmaniczky és a Vörösmarty teret 2019-re Belváros önkormányzata kormányzati támogatással újította meg. “A két V. kerületi tér fővárosi fenntartású, Karácsony Gergely azonban felelőtlen, gondatlan gazdájuk: évek óta elhanyagoltság, kiégett fű, piszok és szemét jellemezte a népszerű köztereket, pedig ezek impozáns részei lehetnének a Belvárosnak, Budapestnek.”

Hozzátették: Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester többször jelezte a főváros vezetésének, hogy átvennék a közterületek karbantartását. Megjegyezték: a főpolgármester rendkívül fontosnak tartja a tereket, de 2019 óta “jóformán egyáltalán nem látják el azok üzemeltetési feladatait és 2022. április 28. óta mindenféle anyagi ellentételezés nélkül ezek elvégzését Belváros Önkormányzatára bízták”, miközben a terek hasznosításából – így például a karácsonyi vásárból – származó bevételek a fővárosi önkormányzathoz folynak be.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!