Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez úton is nagyon köszönöm Orbán Viktornak, nélküle ez nem jöhetett volna létre

Könnyek gyűlnek a látószervemben ennyi jóság láttán. Tényleg, végtelenül nagy boldogság az számomra, hogy közpénzből megtámogatjuk Szijjártóékat, Rogánékat és még Orbán Ráhelnek is jut CSOK és adóelengedés a gyerekek után. És nagyon igaza van a drágaminiszterelnökúrnak, mert például az én gyerekeim sem változtatták meg a családalapításra vonatkozó terveiket az anyagi nehézségek miatt. Egyszerűen csak átültek egy másik országba, ahol biztonságban érzik magukat és saját erőből képesek megteremteni a fedezetét nem csupán a gyermekvállalásnak, hanem a gyermek felnevelésének, a taníttatásának és a minőségi életnek is. Minden kormányfői kegy nélkül. Ez úton is nagyon köszönöm Orbán Viktornak, nélküle ez nem jöhetett volna létre.

A még erősebb családpolitika történelmi összefüggésben jó az egész nemzetnek, ezen belül a fiataloknak is, akik felmérések szerint általában családban gondolkoznak, több gyermeket szeretnének, mielőtt szembesülnének a felnőttkori anyagi nehézségekkel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádióban.

A kormányfő szokásos rádióinterjújában úgy fogalmazott, olyan Magyarországot szeretne, amelyben egyetlen fiatalnak sem kell megváltoztatnia a gyermekvállalásra, családalapításra vonatkozó terveit csak azért, mert anyagi nehézségekkel találja szemben magát. 
Kiemelte, Magyarország európai összevetésben ezért költi már most is a legtöbbet a családok támogatására saját nemzeti össztermékéhez, vagyis gazdasági teljesítményéhez képest. Ennek a mélyén az a megfontolás is ott van, hogy Magyarországon a népesség folyamatosan csökken, és ha ez így megy tovább, akkor a magyarok el fognak fogyni – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: a történelemben mindig baj szokott lenni abból, ha kevesebb gyermek születik, mint amennyi a közösség biológiai fenntartásához szükséges. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS