Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az ordas nemzeti tudathasadás nyilvánosságért kiált

Nagyon káros, hogy érvek és ellenérvek küzdelme helyett a politikai viták legfontosabb eszközévé a megbélyegzés, diszkreditálás, a partvonalon kívülre szorítás, szalonképtelenné tétel vált. Miközben ugyanazok, akik ebben jeleskednek, másokat szintén indokolatlanul a »szalon« részévé tesznek.

Ami szép, az szép, és nyilvánosságért kiált. Nem tudom, hogy jóbarátunk, a Google segítsége nélkül hányan tudnák megmondani ránézésre, hogy kinek az emelkedett gondolatai olvashatók fent, de nem is különösebben érdekes. Elég az, hogy én, a fenti sorok kútfejének perverz és elvetemült rajongója meg tudom mondani: igen, igen, igen, történelemhamisító Schmidt Máriából kívánkozott ki az őszinteség, midőn egy kizárólag erős kijelentéseket tartalmazó – ámde méltatlanul senkit nem érdeklő – interjúban, a hatalom árnyékában dagonyázva kelt ő a szólás- és a gondolatszabadság védelmére.

Nehogy valaki megpróbálja félreérteni: nem Magyarországra gondolt a nagyságos asszony, hiszen itt

a legszigorúbb mércével mérve is szólásszabadság van.

Ezt pedig onnan lehet tudni, hogy kismillió internetes oldal van, ahol bármit le lehet írni a regnáló kormányról, annak fejétől a legutolsó senkiig. Sőt, és pláne: az elmúlt nyolc évben tüntetések és demonstrációk sora zajlott, és soha senkinek semmi baja nem lett. Nem úgy, mint a tudjukkik kormányzása idején. A kirobbanó magyar szabadsággal ellentétben olyan rohadó mintademokráciákban, mint Németország, vagy Franciaország bezzeg

a politikailag korrekt kánon megfojtja a szólás- és a gondolatszabadságot.

Mielőtt véleményt formálnék a Terror Háza Múzeum főigazgatójának, egyben a NER egyik legmérgezőbb és legkártékonyabb ideológusának eme vércinikus agymenésével kapcsolatban, emeljük ki: miután a Fidesz egyik-másik politikusa is elítélte Milo Yiannopoulos kisebb botrányt kavart meghívását a Mariska néni közalapítványa által rendezett, Európa jövőjéről szóló konferenciára, a jeles eseményt január végéről májusra halasztották. Arról nem szólt a fáma, hogy azért, mert május április után, azaz a választás után van, amikor már tökmindegy lesz, hogy vállalhatatlan, közveszélyes ripacsokkal árulnak egy gyékényen a fideszes hölgyek-urak.

A legszebb a sztoriban ezúttal is az, ami Schmidt asszony minden megnyilvánulását jellemzi, a Dózsa László versus Pruck Pál ügyre való különös tekintettel. Nem hátrál meg, nem érzi kínosnak, nem kér bocsánatot, nem szégyelli magát, hanem beleáll és tolja.

A konferencia bekerült a magyarországi választási kampány politikai adok-kapokjába. Ez megbénítja a vitát és a szabad gondolkodást, ezért döntöttünk az elhalasztás mellett. (…) A témákat és az előadókat úgy választottuk ki, hogy új gondolatokat halljunk, a megszokottakhoz képest eltérő nézőpontokból. Azért, hogy serkentsük a vitát, a gondolkodást. Ha mindig csak a jó előre megírt, unalmas, politikailag korrekt mondatok között mozgunk, abból nem születik új vízió. (…) Nem értem, hogy a politika  ahelyett, hogy a választási kampánnyal foglalkozna, miért az ő meghívásán rugózott. Milo Yiannopoulos provokatív személyiség, de hát ezért hívtuk meg. Nem gondolom, hogy csak olyanokat kellene meghallgatni, akikkel az ember mindenben egyetért. Én sem értek egyet mindenben minden meghívottal, sőt számtalan kérdésben akarok is velük vitatkozni. De ha csak a saját gondolatainkat akarjuk hallani, ahhoz fölösleges konferenciákat rendezni, sőt, fölösleges demokráciában élni.

Amit még Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető sem volt hajlandó felvállalni, mondván, hogy az őrültséget őrültségnek kell tekinteni, az Máriának nem okoz problémát. Ő szívesen mossa, mossa a pedofíliát népszerűsítő elmeroggyant, homofób, rasszista megélhetési ripacs szennyesét, kimagyarázza, hogy nem is azt akarta mondani, amit mondott, de a legszörnyűbb talán az, hogy közben demokráciáról papol, és az ellenkező vélemények szabad gondolkodást favorizáló szükségszerűségének nagyszerű mivoltát dicsőiti.

Schimdt Mária. Aki minden nyilatkozata, megmozdulása a regnáló hatalom tévedhetetlenségét üvölti, akinek egész gyalázatos pályafutása ámokfutása arról szól, hogy nem tűri az ellenvéleményt. Aki a sajtónyilvánosként hirdetett igehirdetéseiről is kizárja a másként gondolkodó sajtót. Aki munkatársait megalázza, amikor azok szót mernek emelni a dühöngő faszságai ellen, aki mai napig pereskedik egy olyan ügy védelmében, amelynek kapcsán már minden jóérzésű ember szégyenkezve eltakarodott volna a picsába. A Fidesz-kormány és Orbán Viktor milliárdos szekértolója, aki egy színvonalas gazdasági lapból ócska egyenvéleményeket puffogtató párlapot csinált, azzal indokolja a kirobbanó honi vélemény- és szólásszabadságot, hogy még nem zárták be az internetet, miközben mártírt és elnyomott hőst játszik, akit megbélyegeznek és diszkreditálnak a gonoszok.

Miközben éppen a szemünk láttára bélyegzik meg, mocskolják és próbálják a Soros-galaxis szitokszóval besározni a diákokat a Schmidt-félék erkölcstelenségét hordozó kormányzati szennylapok;

– miközben éppen a szemünk láttára kiáltják ki a haza szellemi honvédői ellenségnek a Fidesz politikai ellenfeleit;

– miközben a szemünk láttára, a fülünk hallatára buziznak le politikusokat az országnak házában;

– miközben az ország miniszterelnöke hosszú évek óta nem hajlandó meghallani csak azokat, akikkel mindenben egyetért;

– miközben az ország miniszterelnöke módszeresen menekül bármilyen érvek és ellenérvek ütköztetésére alkalmas vita elől cserébe csicskázza, kiröhögi a másként gondolkodókat;

– miközben fideszessé züllesztett állami intézmények döngölik földbe azokat, akik veszélyt jelenthetnek a Schmidt Máriák gyönge vállaira és hajlékony gerincére támaszkodó Fidesz-hatalom számára;

– miközben két egész éve üldözik, vegzálják és alaptalanul rágalmazzák a jogvédő civileket;

– miközben egy egész országot a Soros Györgynek tulajdonított, ellentmondást nem tűrő gennyes hazugságokkal etetik,

Schmidt Mária azon vinnyog, mennyire káros az, ha csak a saját gondolatainkat akarjuk meghallani, és az eltérő nézőpontokat lehurrogjuk. Ennél perverzebb, aljasabb, ocsmányabb szemforgatást akkor sem adhatott volna elő, ha annak alátámasztására történetesen nem egy homofób, rasszista, megélhetési gyűlölködő vállalhatatlan világnézetét próbálná legitimként prezentálni.

Szégyen ez a jóasszony és ez az egész álszent, ócska duma. Minden jóérzésű normális emberre nézve szégyen. És ennek semmi köze a pártpreferenciákhoz. Ennek a józan észhez van köze, amit – úgy tűnik – visszafordíthatatlanul levetkőzött magáról.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS