Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És röviden, de jól érthetően el lehetne magyarázni a kéményen csimpaszkodó kisembernek, hogy mekkorát hazudtak az arcába bele neki

Szép estét, bort, búzát, rezsicsökkentést! Csak arra tessenek vigyázni, nehogy véletlenül valaki Németh Szilárddal álmodjon, mert az nem jelent semmi jót.

Pocsék napjai lehetnek mostanában a kormány tagjainak. Nem baj, nekünk évek óta csak pocsék napjaink vannak és még csak korrumpálni se akarnak minket sehonnan, tehát se vadászkastély, se uradalom a kutyának, de még egy kis szőlőbirtok, vagy disznótelep se. A sok egyéb mellett mai hír, hogy az MSZP jelenlegi frakcióvezetőjének, dr. Tóth Bertalannak több éves pereskedés után sikerült megszereznie az adatokat, amelyekből elég világosan kiderül: a rezsicsökkentés, amivel a Fidesz a 2014-es választást megnyerte, egy orbitális nagy hazugság volt. Már akkor, amikor elképesztő melldöngetés és óbégatás közepette csökkentették a rezsit, már akkor is többet kellett volna csökkenteniük. Egyszerűen azért, mert a világpiaci ár nagyobb mértékben csökkent (magától, Rezsiszilárd nélkül), mint amennyit a magyar lakosság ebből megkapott. Mégpedig sokkal többel.

Miután plakáthely amúgy sincs, mert a Fidesz megvette az összeset (és szerintem ember nem bámulja a palkátokat, már mindenki immunis rá), lehetne sok szép szórólapot, színes füzetecskét gyártani és eljuttatni a háztartásokba. Azokba is, ahová csak Mészáros Lölö és Habony Árpád lapjai jutnak el. És röviden, de jól érthetően el lehetne magyarázni a kéményen csimpaszkodó kisembernek, hogy mekkorát hazudtak az arcába bele neki. Éveken át, minden áldott napon. Hátha megértené a szentem.

A Fidesz (igen, drága olvasók, nem a kormány, hanem a Fidesz névre hallgató párt) már reagált is dr. Tóth Bertalan sajtótájékoztatójára.

Európában a magyar családok jutnak a harmadik legalacsonyabb átlagáron a gázhoz – reagált a Fidesz-frakció szerdán Tóth Bertalan MSZP-s politikus kijelentéseire.

A szocialista frakcióvezető előzőleg azt mondta, hogy a Fidesz nyerészkedett a rezsicsökkentéssel, 2013 és 2017 között a becslések szerint összesen hetvenezer forintot vettek ki a magyar családok zsebéből azzal, hogy “az indokoltnál magasabban határozták meg a gáz árát”.
A Fidesz-frakció reagálásában kiemelték, azok a szocialisták beszélnek, akik a választási kampányukban azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, aztán kormányra kerülve háromszorosára emelték a gáz árát. 
“A rezsicsökkentéssel a gáz ára átlagosan 25 százalékkal csökkent, és a rezsicsökkentés eredményét ötödik éve megvédjük” – írták, jelezve, a fogyasztók minden egyes gázszámlán láthatják, hogy eddig mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel. (MTI)

Ez olyan, mint amikor valamelyik kórház plafonjából patkányok hullottak és másnap kiállt egy főokos aki cáfolta, valamint kijelentette, hogy nem patkányok potyognak, hanem kis termetű rágcsálók. Hogy a gázszámlán mit láthatnak a fogyasztók, az egy dolog. Azt látják rajta, amit oda írtak nekik. A fontos az, hogy hazudtak, vagy sem.

Jó hír: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újranyitja a magyar nagykövetséget Angolában szerdán. Szerintem is ez feszegette leginkább a magyar társadalmat. Mostmár megnyugodhatunk.

Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke az alábbi okosságokat mondta a Kossuth Rádióban:

“Az a célunk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytathassa a munkáját, s ehhez mi is hozzá fogunk járulni, ahogy tettük a négy évvel ezelőtti anyaországi választáson is, amikor Erdélyből 65 ezer szavazattal járultunk hozzá a kétharmadot átbillentő mandátum megszerzéséhez”

Esküszöm a fülembe cseng az a védekezés, hogy csak egy mandátumról döntött a romániai magyarság és miért pont az billentette volna be a kétharmadot? Most meg ezzel dicsekszik a jóember. Igaz, annyi pénz megy Romániába a magyar adófizetők zsebéből, hogy annyiért már sokak haja vígan korpásodik, ha arra van szükség. Pihenjünk, mert holnap se lesz könnyű napunk. A mai olvasnivaló:

A nép pedig fizet, mert a nép jó, az emberek jók

Ezek egymást nem hagyják az út szélén, csak az ország lakóit

Ha ez sem segít, vissza lehet térni az imádkozáshoz

Valakinek érdekében állt, hogy ezek kiszivárogjanak

Jelentkezők

Kis hazudósok

Hiánypótló tananyag készül a nőknek, így végre össze tudják egyeztetni a családot és a munkát

Hörpentő

A nap kommentje Anikótól:

Ércsük(!), csak fel nem foghaccsuk(!) ?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS