Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És aztán mi van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kapjanak egyszeri ötvenezer forint támogatást azok a családok, melyek gyermeket nevelnek és mindkét szülő elveszítette a munkáját a koronavírus miatt. Ez az MSZP ötlete, be is terjesztik. Én itt ülök, és komolyan mondom, nem értem. Tényleg nem. Az MSZP-ben ücsörgő politikusok annyira elveszítették már a kapcsolatukat a valósággal, hogy úgy gondolják, 50 ezer forint annyira nagy pénz azoknak, akik nem havi milliós nagyságrendben keresnek? Ez a pénz egyrészt semmire nem elég, másrészt értelmetlen is foglalkozni ilyesmivel. Ha egy családban mindkét szülő elveszítette a jövedelmét, mit gondol vajon bármelyik politikus – bármelyik oldalon -, miből fognak megélni? Beosztják az egyszeri 50 ezret? Leszoknak az evésről? Megeszik egymást?

Ezek az emberek hogyan tudják fenntartani a családjukat? Jövedelem nélkül miből tesznek ételt az asztalra? A regisztrált munkanélküliek fele semmiféle ellátást nem kap. És hány olyan ember van, aki úgy nem kap ellátást, hogy nem is regisztrált munkanélküli, tehát nem is látjuk? Azt sem árt észben tartani, hogy éppen ezek az emberek veszítették el az egészségügyi ellátáshoz való jogosultságukat is, hiszen ők azok, akiknek nincsen miből fizetniük a havi biztosítást. Nekik nem tud az orvos TB támogatott gyógyszert felírni, őket nem fogják ellátni a rendelőben, kórházban, csak ha előre kifizeti a vizsgálat, kezelés költségét. És ők azok, akik nem fognak orvoshoz fordulni, mert a családjukat döntenék teljes anyagi romlásba, ugyanis ha sürgősségi ellátásra van szükségük, azt is kiszámlázzák nekik utólag.

Egy társadalmi katasztrófa felé száguld az ország, százezrével zuhannak az emberek a semmibe, nem kapnak segítséget, reményük sincs a túlélésre. Az egyszeri ötvenezer vagy akármenyi nem más, mint fingreszelgetés. Konkrét – kidolgozott, átlátható, kivitelezhető – terv kell, hogy mi módon lehet úgy átalakítani a rendszert, hogy senkinek az élete ne kerülhessen veszélybe sem átmenetileg, sem véglegesen. Ha nagyon gyorsan nem történik valami, tízezrek fognak belerokkanni, további tízezrek pedig bele fognak halni abba, ami most itt válságkezelés helyett zajlik. Bár az ellenzéki pártoknak nincs beleszólása semmibe, de ideje lenne megtalálni a módját annak, hogy legyen. Mi gátolja meg a politikusokat abban, hogy a sajtótájékoztatókon túllépve végre tevőlegesen megszolgálják a fizetésüket?

Nem tudom, ki hogy van ezzel, de nekem az az érzésem, az ellenzék összesen néhány politikusból áll. Nem duzzogni kellene, és nem szembefordulni Hadházyval, hanem mellé állni, felgyűrni az ingujjat és dolgozni.

Az MSZP hétfőn országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány decemberben gyermekenként egyszeri ötvenezer forintot adjon azoknak a családoknak, amelyekben mindkét szülő elvesztette az idén a munkáját a koronavírus-járvány miatt.

 Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt társelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján szomorúnak nevezte, hogy a járvány miatt sok családban mindkét szülő elvesztette a munkáját.
    Jelenleg 300 ezer ember keres munkát Magyarországon, mintegy 60 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor, több mint felüknek pedig már semmilyen jövedelme nincs – emelte ki.
    A szocialista politikus hangsúlyozta: a jelenlegi rendkívüli helyzetben érdemi segítségnyújtásra van szükség, ezért kezdeményezik a decemberi egyszeri támogatást, amelyet a javaslat szerint a munkájukat elvesztő egyedülálló szülők is megkapnának.
    Kunhalmi Ágnes azt mondta: a kormánynak “nemcsak szlogenek szintjén kellene családbarátnak lennie, hanem tettekben is”, ezért arra kéri a kormányt, hogy szavazza meg a javaslatot. (MSZP)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!