December 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor Anikó asszony elárulja a cimetes cukorral szórt pampuska receptjét

Csütörtök. Ma valahogy – megint – kedvenc családunk körül forog az ország. Gyorsan elsorolom, mit tudtam meg ma. Orbán második lánya négy hónapos terhes. Orbán Viktor interjút adott The Guardian című lapnak, az erről szóló tudósítást ITT olvastam. A vezér – a rá oly nagyon jellemző szerény visszafogottsággal – nyilatkozott. Mindenki nevében. A magyarok ezt akarják és a magyarok azt gondolják. Én ugyan csak egy magyar vagyok a sokból, de az én nevemben ne tessék már kinyilatkoztatni, drága miniszterelnök úr! Mert én például szívből gyűlölöm azt, amit ön focinak gondol. Azt pedig, hogy ilyen rengeteg pénzt elszór az ország nevében a közösből a saját agybajára, kimondottan bűncselekménynek tartom és remélem, ez is fel fog kerülni a visszaéléseket taglaló tárgyalások napirendjére. Ameddig egy idősotthonban erőn felül dolgozó ápoló havi százezer forint körül visz haza, miközben már nem kap cafeteriát, nem fizetik a túlórát, egy falábú, húszéves focista pedig másfél milliót keres – ami nem lenne baj, amennyiben a sportklubja a saját bevételeiből adná a fizetést, nem pedig a közpénzből -, addig az, amit Orbán Viktor művel, az én szememben bűncselekmény.

Van még egy Orbánunk mára. Mégpedig a miniszterek elnökének egy szem fia, Gáspár. Akinek a hitbéli dolgai pont úgy nem tartoznának ránk, ahogyan a következő uralkodói unoka érkezésének híre, vagy a családfő foci iránti rajongása sem, amennyiben nem kapcsolt volna a Fidesz aminiszterelnökisembermintmindenki üzemmódra, a választás örömére. Most bizony az egész família minden bújáról-bajáról hallani fogunk a következő hetekben. Remélhetőleg slusszpoénként Anikó asszony elárulja a cimetes cukorral szórt pampuska receptjét, amit a nagymamájától örökölt.

Tehát Gáspár. Mert ő is interjút adott. Valahol, valakinek. Ő a családban a vallásfelelős, tehát tőle tudhatjuk meg, hogy a magyar nemzetnek nincs más esélye, mint Jézus Krisztus. Szép gondolat ez, de azért én jobban bízom a független ügyészségben és bíróságokban. Majd amikor lesznek ilyenek. És lesznek.

Végezetül – hogy lezárjam a családi napot – szívből kívánom Orbán Viktor második unokájának, hogy egy szabad, demokratikus országba szülessen majd meg öt hónap múlva.

Levezetésnek kutyázzunk, mert régen csináltuk. Aki megosztaná a szívét és otthonát egy hihetetlenül okos, kedves, játékos, a karikalábain mindig a csibészkedés felé száguldó, papucslopó, ragyogó szemű, gyönyörűséges tacskó kislánnyal, az ne habozzon feliratkozni a kézkérők sorába. Ismerem a kutyahölgyet, érdemes tülekedni érte. Különleges kis portéka. Lehetőleg ne nálunk jelentkezzetek, nekünk csak a saját kutyáink vannak, de nem adjuk egyiket sem. A posztban megadott elérhetőséget keressétek.

A mai termés:

Egyáltalán valaha lesz még igénye arra, hogy őt szolgálják, és ne ő szolgálja az urakat?

Nem hátrafelé nyilaztak azok, hanem hátrafelé mutogattak

Egy diktátor jóindulata

Ne higgyétek egy pillanatra se, hogy mindent tudunk a minket körülvevő világról

Az emberek nem kapzsik, kedves Péter, hanem éhesek

Jobb lett volna hallgatni

Tipikus bolsevik tempó

Fabula

A nap kommentje Krisztina (Harrach Péter felbukkanásának örömére):

De régen láttam, hál’Istennek! Esküszöm nem hiányzott! ?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.