Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Értjük, de változatlanul fel nem foghatjuk, hogy lehet ilyen pofátlanul hülyének nézni egy országot

Nemzetstratégiailag kiemelt jó reggelt kívánok! Milyen szépen eljutottunk egy hét leforgása alatt (vagy mennyi idő volt, ebben a NER-féle időtlenségben az ember olykor elveszíti a tájékozódó képességét) onnan, hogy a 30 milliárdos propagandaholding körüli tulajdonosváltás a szükséges hatósági eljárások lefolytatását követően zárul oda, hogy francot van szükség hatósági eljárásokra ott, ahol egy ember dönt mindenben. A nemzetstratégiai értelemben kiemelt jellegen túl – nekem valamiért a közpénz jellegének megváltozása is sűrűn eszembe jut ennek kapcsán – van itt még egy finom gondolat:

Közérdek fűződik Magyarországon a print médiakultúra megmentéséhez. 

Ez az a másik hivatalos beetető duma, amivel kiiktatták az egyenletből a versenyhivatalt, amelynek elvileg feladata lenne eldönteni, hogy megkárosítja-e a fogyasztókat a fideszes médiabirodalom egy kézbe adása, vagy sem. Úgy tűnik azonban, hogy semennyire nem fontos a kéményen bólogató polgár megvédése a cégek túlhatalmától, amikor ilyen meséket is bevesz őkelme. Tehát az van, hogy a Fidesz által közpénzből működtetett propagandagyár fogja megmenteni a nyomtatott médiakultúrát Magyarországon. (Senki nem röhög! Én sem értem, mit keres a kultúra ebben a szövegkörnyezetben.) Nem tudom, az Echo Tv, a nyolcas, vagy az Origo lesz a nyomtatott médiakultúra legnagyobb megmentője, mindenesetre én még emlékszem arra, amikor a print médiakultúra megmentése nem volt annyira fontos, hogy ne végezzék ki egyik napról a másikra a Népszabadságot. Sőt, ha jól tudom, éppen a médiafogyasztási szokások megváltozásának elkerülhetetlenségével magyarázták, hogy nincs itt semmi látnivaló. Ehhez képest most a szerény olvasottságú Magyar Idők, vagy Schmidt Mária Figyelőjének megmentése közérdek. Értem én, csak fel nem foghatom, hogy lehet ilyen gátlástalanul hülyének nézni egy országot.

Addig is, ameddig megértem ezt a szofisztikáltnak aligha nevezhető gyakorlatot, koncentráljunk a lényegre: szombaton (ez holnapután lesz), december 8-án a túlóratörvény ellen tüntetnek a szakszervezetek, miután a kormány számára Magyarország és amagyaremberek az elsők, de a külföldi összeszerelőüzemeknek gazsulálni talán még ennél is elsőbb. Találkozó 10 órakor a Jászai Mari téren lesz, majd a résztvevők 11 órakor átvonulnak a Szent István körút-Bajcsy Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon a Kossuth térre. Azt gondolom – a tévedés kockázatát is vállalva -, hogy a társadalom ilyen széles rétegei ellen még nem indított támadást a folyamatos szívatásból, zaklatásból, megalázásból, hülyének nézésből élő kormány, ezért most talán kiderülhet, még meddig kíván asszisztálni a magyar ember a láthatatlan ellenségek elleni verbális küzdelemhez, és mikor kezd ráébredni arra, hogy azzal kellene foglalkozni, ami a saját bőrére megy. Tudom, hogy a propaganda szerint a magyar kormány ellen tünteni bűn, miközben napok óta harsányan ünneplik a párizsi sárgamellényeseket (Macron ellen tünteni ezzel szemben kötelesség), pedig ott azért egy sima üzemanyagár emelésről van szó (nálunk Tállai Andrásnak csak egy szavába kerül, és minden el van intézve), nem pedig a munkavállalók tízezrei és családjaik életének, testi, lelki épségének veszélybe sodrása. Úgyhogy szombat 10 óra.

15 nap, azaz két maradt december 21-éig, ameddig vissza lehet küldeni a kormány legújabb szemfényvesztő, a nemzeti szó tovább gyepálására is alkalmas álkonzultációját, amit ha kitöltünk (már minden idők Kósa Lajosa is kitöltötte és postára adta!) egyből megoldódik minden francos probléma és máris meg vannak védve a családok. Ennek örömére Dömötör Csabát, Rogán és a Miniszterelnöki Kabinetiroda alkalmazottját lökdösték a mikrofon elé bejelenteni az örömhírt: már 773 ezren vettek részt a családok védelméről szóló nemzeti konzultációban. Nem tudom, én ezzel annyira nem dicsekednék. Már telefonon is zaklatják a népeket, megint milliárdokat égetnek el, interneten is ki lehet tölteni, és mindössze 773 ezer? Tudom, hogy fideszül ez már így is kétharmad, de az az érzésem van mégiscsak, hogy már nem működik olyan olajozottan a néphülyítés, mint korábban. És ennek nincs köze ahhoz, hogy az összes közvéleménykutatási adat azt mutatja, hogy csak a Fidesz. Ha olyan nagy sikere lenne az éjt nappallá tévő keresztény gyökérségnek, hogy lehet hogy lassan kilenc évvel az elmúlt nyolc év után még mindig Gyurcsánnyal és tényszerű hazugságokkal szükséges felrázni a népeket? 

És azt tudják, milyen, amikor Gulyás Gergely ifjú sztárjogász és kancelláriaminiszter bátyja (ezekből a hasznos NER-katonákból mindig egynél több van) elbukja a pályázatot, amely szükséges ahhoz, hogy törvényszéki bíró lehessen, de ennek ellenére mégis törvényszéki bíró lesz belőle? Handó Tünde nélkül ez sem ment volna, de összehozták. Mert ez egy olyan ország, ahol az összes fideszes, közpénzből élő alakot és pereputtyát akkor sem hagyják az út szélén, ha a cipőfűzőjét sem képes egyedül bekötni.

Kövér László tegnap a Magyar Katolikus Rádióban szórta az igét, és arról elmélkedett – ebből is látszik, hogy folyamatosan a valóság ütőerén tartja a kezét -, hogy nagy baj lenne, ha minden várakozással szemben (!)  a migrációt támogató erők kerülnének többségbe a jövő évi EP-választáson. Annál is inkább, mert az emberek elég világosan látják most már Nyugat-Európában, hogy a saját politikai elitjük lebecsüli és semmibe veszi őket. A házelnök arra számít, hogy a választások után az EP új összetétellel kezdi meg működését, és az Európai Bizottság sokkal barátságosabb lesz Magyarország és azon értékek iránt, amelyeket képviselnek. Fordulatnak kell bekövetkeznie, ők ezen fognak dolgozni. Jól van, örülök, hogy ilyen tisztán lát a házelnök úr, következésképpen azt is látja, hogy Nyugat-Európával szemben Magyarországon a Fidesz-KDNP nevű bűnbanda viszont dehogy becsüli le, dehogy kiskorúsítja, dehogy veszi semmibe a választóit. Azért szeretném finoman jelezni, hogy azok, akiket ő a migrációt támogató erőknek csúfol, nem kis részben az Európai Néppártban ülnek. Tudom, hogy ez összeesküvés-elméletektől, és a másként gondolkodók gyűlöletétől hemzsegő agyában nem különül el ilyen élesen, éppen ezért nem árt tisztázni. Még ha röhögni most sincs kedve az embernek.

Akárcsak Németh Zsolton, a külügyi bizottság fideszes elnökén, aki egy budapesti EU-párti rendezvényen azt találta mondani:

ha autoriter rendszer kiépítésére mutató folyamatokat lát az EU, akkor feltétlenül ki kell nyilvánítania véleményét.

Hát valóban. Pontosan láttuk, mit eredményez az Magyarországon, ha az EU véleményt nyilvánít a Duna-parti illiberalizmusról. Mivel nem szakadt le a plafon, Németh folytatta (az EU bővítéséről van szó, amely ha megtörténne, az egy sor muszlim többségű államot is érintene – Albániában 68, Koszovóban 96, Boszniában 51 százalék az arányuk):

Mi az illegális migrációt ellenezzük, ami történetesen most többségében muzulmánokat jelent. De nekünk nincsenek ellenérzéseink a Balkán tősgyökeres muszlimjaival szemben. A vallás jó, ha keresztény, zsidó, muszlim, ez segíti a társadalom stabilitását, erősíti indentitását. Nem félünk tehát vallási alapon a muszlim többségű országokkal való bővítésétől.

Jó, akkor majd tessék szíves lenni a homogén nemzetállamozó küldetéstudattal is megbeszélni, mert igen zavarba ejtő ez a nyakló nélküli hazudozás.

Amit jobb helyeken nem vesz be az emberek gyomra. Szlovénia például ilyen értelemben egy jobb hely. Míg Magyarországon közpénzből terjesztik a rasszizmust és a gyűlöletet, Habony körének szlovéniai médiaérdekeltségei ellen azért indult civil (!) kampány, hogy felelős cégek ne hirdessenek ezekben a gusztustalan, álhírterjesztő orgánuomkban. Szlovénia itt van a szomszédban, mégis elérhetetlen messzeségben.

Ez itt pedig egy igen hasznos és tanulságos interjú arról, hogyan működik a PÁRT. A Petőfi Irodalmi Múzeum éléről október elején – a Magyar Idők féle kultúrharc jegyében – kirúgott Prőhle Gergely mesél arról, hogy szerinte ez miért következett be, meg arról is, hogy van esetleg bármi, amit másképp csinálna ennek fényében.

ÉLŐ: Prőhle Gergelyt kérdezzük

ÉLŐ: Prőhle Gergelyt kérdezzük

Posted by atv.hu on Wednesday, December 5, 2018

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS