Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Érezzék ezt a felelősséget minden egyes napon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bizony, nagyon fontos a szolidaritás. A hét minden napján az, nem csak az ünnepek idején. Ahogy fontos lenne az is, hogy a politikusok is érezzék ezt a felelősséget minden egyes napon, ne csak akkor, amikor kampány van. A munkájuk – sok egyéb mellett – erről szól. De legalábbis erről is kellene szólnia.

Azt nem pontosan értem, hogy miért lenne kevés az idő a tárgyi adományokhoz, hiszen még majdnem három hét van karácsonyig. Azt viszont örömmel látnám – akár számszerűsítve is -, hogy az egyház mennyivel járul hozzá a civilek erőfeszítéseihez.

Aki tud, segítsen annak és úgy, akinek és ahogyan tud. Az is előfordulhat, hogy nem is kell messzire menni, talán a szomszéd utcáig is elég. Csak figyelni kell egymásra, és olykor meglepő felfedezéseket tehetünk.

A segítség fontosságára hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter az önkéntesség világnapján.

Novák Katalin a Facebookon vasárnap közzétett videóbejegyzésében számolt be arról, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként azért érkezett a szeretetszolgálat irodájába, hogy önkéntesen segítsen az ajándékok válogatásában, csomagolásában, pakolásában. “Hogyha tehetik, akkor igyekezzenek segíteni” – kérte a miniszter.

Kiemelte, “igyekszünk megvalósítani a kívánságait azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják megvásárolni azokat az ajándékokat karácsonyra, amelyre a gyermekeik a legjobban vágynak”.

“Ezért van egy olyan kívánságlista, amit a Magyar Református Szeretetszolgálat honlapján megtalálnak, de most már – mivel nem sok idő van hátra karácsonyig – pénzadományokat vár a Magyar Református Szeretetszolgálat” – fejtette ki Novák Katalin, hozzátéve, ebből vásárolják meg azokat az ajándékokat, amelyek odakerülhetnek majd a fa alá.

A miniszter fontosnak nevezte, hogy itt a szülők adják át az ajándékokat, tehát gyermekeik nem is tudják, hogy ki volt az adományozó, de az ő vágyaik valósulnak meg.

“Hiszen azt szeretnénk, hogy szentestén minél több olyan gyermek, akinek a szülei nem tudnák ezeket az ajándékokat megvásárolni, örülhessen annak, hogy a vágyai mégis teljesültek, a hőn áhított ajándék ott várja a karácsonyfa alatt” – fogalmazott.

Novák Katalin azt kérte, “segítsünk ezeknek a gyerekeknek vágyaik megvalósulásában, és hogyha tehetik, ma az önkéntesség világnapján, és lehetőleg az év többi napján is, önkénteskedjenek önök is”. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!