Június 26,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Én a Tavasztündérről szeretnék álmodni

Szép estét! Most kicsit megkavarom a rendszert és Szonja üzenetével indítom az estimesét. Igaz, hogy én kaptam a fotókat – mert én szoktam viszonylag rendszeresen jajveszékelni, hogy mikor lesz mártavasz – de annyira szépségesek a képek, hogy meg kell osztanom veletek is:

Ez volt a fotók alá írva: Update a Tavasztündértől. Úgy legyen. És most lássuk, milyen érdekes, megfontolásra érdemes kommentek születtek ma:

Reggel olvastam egy cikket a Soros publikációról a Google hírek között. Egyböl az ugrott be, hogy a maffia megint csúcsra járatva fog hörögni, hogy megint bánccsák a drágajódrminiszterelnököt / nem írok urat, mert azt ki kell érdemelni / Nem fér Soros a bőrébe. (József)

Elolvastam az eredeti Soros írást. Javaslom mindenkinek.

Vessetek a kereszténynemzethy vérmókusok elé, de ennek az embernek teljesen igaza van. Nem tudok egyetlen állításába sem belekötni, sőt!

https://www.project-syndica… (masikszempont)

Nem csak demokráciára,hanem jobb életre sincs igény.Jó néhányszor szóba került a havi jövedelem a munkatársakkal történt beszélgetés alkalmával.Én minden túlzás nélkül elmondtam,mennyi kellene a normális megélhetéshez,minden alkalommal azt kaptam válaszul,hogy annyi nem kéne.Sok esetben megtapasztaltam,éppen azok fordultak szembe velem,akik érdekében szót emeltem.Nagyon sokszor hallottam,panaszkodó emberektől,hogy eddig sem voltam szavazni,de ezután sem megyek.Sajnos ezt a rablóbandát az sem izgatja,ha nincs ellenzék a parlamentbe,ha százan mennének csak el szavazni,akkor is harsognák a nagy győzelmet. (István)

Az orrukig elég látni, tovább minek? Hogy az a gyerek ruhát, cipőt, ételt, oktatást, játékot, időt és energiát igényel? Igen, adómentes lesz az egyébként közmunkás, a kilátástalanságból menekülő anyuka, aki amúgy eddig is lehetett volna főállású anya három gyerekkel (ez már így van pár évtizede). Autóvásárlás, amiről eddig álmodni sem mertek, aztán hogy benzin miből lesz bele, és fenntartási költségei is vannak, na és el is romolhat az a fránya, az már kit érdekel? Végre, lehet autó. Pont. Az egész olyan szürreális, csak az anyagi javak dominálnak. A pillanatnyi jó, és éppúgy belehajszolják az egyébként sem tehetős réteget, mint a devizahitelbe, mert mást nem tudtak megfizetni, nem volt opció, csak ennyi, és ugyanolyan súlyos (vagy még súlyosabb) következményei lesznek hosszú távon. Most jó lesz (bár ez is csupán ígéret egyelőre, remélem, az is marad), öt-tíz év múlva pedig nézhetjük az újabb utcára kerülő, mélyszegénységbe zuhanó családokat, és tehetetlenek leszünk. Ott lesz a sok gyermek, akik majd bekerülnek a nevelőszülői hálózatba. Vagy addigra kiválasztottakból csinálnak nevelőszülőket, vagy az egyházakat terelik arra? Jó, nem szövök összeesküvés-elméleteket, de nagyon sántít az egész történet, mintha nagyon kellenének azok a “kicsi katonák”. (Baracka)

Átkozottul szerencsés ország az, ahol olyan végtelenül okos emberek élnek, mint Parragh László iparkamarai elnök. Mi akár már hátra is dőlhetünk (azért mindenki nézze meg, van-e támlája a székének), van aki gondolkodik helyettünk. Ez a nagyszerű ember nagyinterjút adott az azonnali.hu-nak. Javaslom mindenkinek, hogy olvassa el. Én most csak mazsolázni fogok belőle.

Megnyugodott az országimázs miatt most, hogy véget ért az Audi-sztrájk?

Nem nyugodtam meg. Többféleképpen magyarázták, amiket mondtam, bár szerintem teljesen világos voltam. Az egyik állításom az volt, hogy bérfelzárkóztatás kell, én mondtam először négy éve ezt a kifejezést. Ennek keretében viszont össze kell hangolni a termelékenységnövekedést azzal, hogy az állam képes legyen lemondani a járulékbevételek egy részéről.

A tizennyolc százalékos bérnövekedés egyetlen év alatt nagyon komoly károkat okoz.

Valaki igazán megnyugtathatná Parragh urat, hogy amennyiben a dolgozók tizennyolc százalékos béremelést kapnak, az ÁLLAMNAK TÖBB LESZ A BEVÉTELE adókból és járulékokból. Nem kevesebb. Parragh számolatlanul szórta tudása kincseit elénk, méltatlan disznók elé. Az MTA beszántásának örvendező, a keresztény fehér munkásban hívő szakszervezetissel készült interjút tényleg érdemes elolvasni.

“Több egymástól független magyar és uniós forrás egybehangzó állítása szerint a magyar kormány kiveszi a Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios által megvalósított, az OLAF által vitatott közvilágítási projektek számláit. Azaz gyakorlatilag lemond az uniós finanszírozásról, reménytelennek ítélve, hogy meggyőzze Brüsszelt a projektek jogszerűségéről. Ez lényegében beismerése annak, hogy a Tiborcz István, foglalkozására nézve vő, érdekeltségébe tartozó cég törvénytelen, korrupt módon nyúlta le az uniós pénzt”.
Ezt Jávor Benedek blogján olvashatjuk nagy örömmel. Végtére is alig 13 ezerszer egymillió forintról beszélünk – csak a demagóg kisördög ugat belőlem: ebből a pénzből az elmúlt években kilakoltatott tízezer családot valószínűleg meg lehetett volna menteni a hajléktalanságtól és a széthullástól -, ennyit feltétlenül megér nekünk Orbán Viktor veje. Pont. Menjünk szépen alukálni. Én a Tavasztündérről szeretnék álmodni. Hátha sikerül.

Mai cikkeink:

Soros megint megtámadott. Védjük meg. Megvédjük. Csak a Fidesz

Ennyi az igénye ennek az üledékrétegnek

Már igény sincs a demokráciára?

Orbán azt MTA beszántásáról: egy felelős kormánynak itt cselekednie kell

Viktor, én téged nem szeretlek

113. kórus

Amikor majd tudomásul veszem, hogy én is olyan vagyok, mint ők

A nap kommentje Lászlótól:

Milyen családvédelem és támogatás amit hitelre adnak. Menyi ujabb devizahitelhez hasonlo gondok lesznek itt. Megint belerángatnak egy csomo embert hitelbe lesz még ebböl sirás rivás pár év mulva.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS