Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


EMMI: Semmilyen kórházat nem akarunk bezárni!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alább két közleményt szeretnék bemutatni. Az egyiket az EMMI, a másikat Kunetz Zsombor jegyzi. Mindenféle magyarázat nélkül csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon kinek lehet igaza a felmerült kérdéssel kapcsolatban?

EMMI:

Újabb szándékos rágalmazás és félremagyarázás történt a baloldal részéről! Semmilyen kórházat nem akarunk és nem is fogunk bezárni. A kórházbezárás a Gyurcsány-kormány programja volt! Kunetz Zsombornak mint egészségügyben jártas elemzőnek pontosan tisztában kell lennie, hogy a minisztérium szokásos évi körlevelében mindig megkérdezi az egészségügyi vezetőket, hogy a lakosság aktuális egészségügyi helyzetében milyen ellátásra van szükség minőségileg és mennyiségileg egyaránt. Ez soha nem eredményezett kórházbezárást és most sem fog! Mi a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben az egészségügyi dolgozókkal történő együttműködésben gondolkodunk, hogy az intézmények bevonásával a betegek a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesüljenek. (MTI-OS)

Kunetz Zsombor:

Én tényleg csak kapkodom a fejem, hogy ezek szerint, egy nem sürgető, átlagos, rutinnak számító kérdésre úgy kell válaszolnia a szakmai kollégiumoknak, hogy erre úgy kapnak 4 napot, hogy még elnézést is kérnek a szoros határidő miatt?
Ugye ezt senki sem gondolja komolyan. A valóság az az, hogy oly mennyiségű szakdolgozó hiányzik a rendszerből, hogy nem lehet fenntartani, ezért be kell zárni (illetve bezáródnak azok maguktól is a humánerőforrás hiány miatt). De nem azzal vannak elfoglalva, hogy ezt hogyan mentsék szögletre azzal, hogy visszavonják például az egészségügyi jogállási törvényt, és a szakdolgozókra el kezdik szó szerint ráönteni a pénzt, miközben iszonyatos sebességgel valódi szakértők segítségével elkezdik az azonnali struktúraváltás kidolgozását, praxisközösségek megteremtésével felturbózott egynapos ellátással, megyei kórházak nagyon komoly fejlesztésével, a mentőszolgálat brutális megerősítésével és a többi… De nem, az EMMI-nek egyszerűbb az általa kinevezett szakmai kollégiumi vezetők szervilis válasza mögé bújni és a felelősséget is elkenni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!