Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elül a sarokban a fizetéséért a választott politikus, mint egy poros fikusz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre akadt valami nemzetileg megindítható harc az Európai Unióban. Trócsányi László, aki igen lendületesen pattant fel a hazai bársonyszékéből, hogy azt uniós, kissé bársonyabb székre cserélje, de ez nem jött neki össze, végre csatába indulhat. Most kínálkozik alkalom arra, hogy hősiesen kiálljon a nem tudom, micsodáért. A transznacionális lista gondolata hat éve van porondon. Utoljára Nagy-Britannia kilépése miatt került elő, a felszabaduló helyek egy részét gondolták ilyen módon elosztani. Macron egyébként nem most állt a gondolat mellé, mert eddig is ott állt, két éve ő maga hozta elő megint az ötletet.

Amúgy meg szerintem a magyar szavazók a magyar képviselőket sem ismerik, amikor voksolnak rájuk. Aztán vagy soha nem is ismerik meg, mert a elül a sarokban a fizetéséért a választott politikus, mint egy poros fikusz, vagy megismeri a polgár, rájön, hogy nem szereti, de visszahívni nem tudja.

Nem tudom, kinek mit jelent a központosítás. Nekem például központosításnak tűnik az, amikor egy kicsi nemzetállam kicsi vezetője minden jogkört magához von, személyesen szellenti a légmozgást, egymaga eldönti, hogy kit mivel oltanak be, hogy milyen egyetemnek kell menni, milyen jöhet. Nekem – bár lehet, csak én érzem így – a diktatúra ott kezdődik – francot, dehogy most kezdődik, már régen tart -, ahol egy vagy néhány ember, vagy nevezhetjük kormánynak, tök mindegy, de anélkül, hogy valaha megkérdeztek volna róla, hogy valaha említették volna, eldöntik, hogy én hitelt veszek fel Kínától és kínai egyetemet fogok építeni. Vagy atomerőművet orosz hitelből.

Na, ezekhez képest nekem például semmi kifogásom nincs az ellen, hogy európaibbnak érezhessem magam, hogy ne verjék állandóan bele a fejemet a nemzetállami büszkeségbe. Én szívesen vagyok uniós polgár. Ha Trócsányi úr nem, szerintem jöjjön vissza, biztosan talál neki valami feladatot Orbán.

Az európai parlamenti transznacionális választási lista gyengítené a nemzeti pártok szerepvállalását – hangsúlyozta Trócsányi László fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 A politikus az elképzelésről azt mondta, kettős legitimáció jönne létre, “tehát ez az ötlet igazából (…) nagy szakadékot hoz majd” a polgár és a megválasztott képviselő között.
    Emlékeztetett: az Európai Unió jövőjéről szóló vitában ismét előkerült a transznacionális választási lista ötlete, ráadásul most nagy hangsúlyt kapott, amit jelez az is, hogy Emmanuel Macron francia államfő is mellé állt.
    Hozzátette, a transznacionális listát főként a baloldali és a liberális európai parlamenti pártok szeretnék; szerintük az európai demokráciát úgy lehet megerősíteni, ha az európai pártokat erősítik meg, ezért létrehoznának egy közös pártlistát, amelyre a polgárok szavazhatnának.
    “Olyan emberekre kellene szavazni egy magyar polgárnak, akiket nem is ismer” – emelte ki Trócsányi László, hozzátéve, hogy az ötlet a nagy tagállamoknak kedvez, hiszen ezekben több ember él, így az ő szavazataik nagyobb súllyal esnének latba.
    Az EP-képviselő hangsúlyozta, az ötletet veszélyesnek tartja és semmiféleképpen nem tudja támogatni.
    Kérdésre elmondta azt is, az Európai Uniót most sok probléma sújtja, ezért Brüsszelben azt gondolják, hogy a központosítás megoldást jelenthet, vagyis egyfajta szövetségi állami berendezkedés felé mozdulnának el. Trócsányi László szerint ez szembemegy azzal, amit az európai “alapító atyák” egykor elképzeltek. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!