Május 26,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elmentek ti a jó büdös francba

Budapesten nemrég szobrot avattak a kisgyermekeket nevelők tiszteletére. Az átadáson kint volt a fél Fidesz, hisz meg kell mutatni, hogy különösen a családok évében a kormány nagyon, de nagyon tiszteli az anyákat és gyermekeiket. Novák Katalin boldogan mosolygott az átadáson, miközben ő is pontosan tisztában van azzal, hogy mi a valóság ezzel szemben. Na de lássuk a fotót elsőként:

Fotó: MTI

Ezzel szemben lássuk mit cselekedett ma a kormánypárt, az, amely oly büszke a családok évére. Székely Sándor a DK politikusa javaslatot nyújtott be az Országgyűlés számára egy, a kilakoltatási és lakhatási válság felszámolását előkészítő eseti bizottság létrehozásáról. A javaslatban a következők álltak:

A bizottság célja, hogy javaslatokat tegyen az utóbbi hónapokban tapasztalt növekvő számú kilakoltatás és az ennek következtében kialakított lakhatási válság megszüntetésére. Miközben a kormány meghirdette a családok évét, a tél előtt kisgyerekes családokat fenyeget az a veszély, hogy utcára kerülnek és hajléktalanná válnak. Ma 100 000 embert érint ez a probléma, ami időzített szociális bombát jelent az egész ország számára.

Továbbá a bizottság feladatai a következők:

felmérni a veszélyeztetett, különböző élethelyzetben élő családok, és egyedül élő emberek
helyzetét, a kilakoltatások okait;
javaslatokat kidolgozni az egyes veszélyeztetett csoportok problémáinak megoldására;
felmérni, hány kisgyermekes családot érint a kilakoltatás és lakásvesztés, milyen speciális
védelemre és támogatásra van szükség az ő esetükben;
áttekinteni az Európai Unió Bíróságának ítéletei nyomán kialakult jogi helyzetet, és javaslatot tenni
az ezekből következő jogalkotási feladatokra;
megvizsgáni azt, hogy az üresen álló önkormányzati bérlakások miként tehetők lakhatóvá, és
utalhatók ki a kilakoltatásokkal érintett családoknak;
további javaslatokat kidolgozni a hajléktan családok és személyek elhelyezése, a kilakoltatások és
hajléktalanná válás megakadályozása érdekében.

Az Országgyűlés természetesen döntött a javaslatról, melyet kétharmados többséggel leszavazott a Fidesz-KDNP! Ez ám a siker. Miközben szobrokat adnak át a hála és tisztelet nevében és miközben a családok évének hazudják 2018-at, addig magasról tesznek arra, hogy a valóságban mi is történik a kisgyermekes – illetve bármely egyéb -családokkal. Megelepetés persze nincs, mindössze folytatják azt amit elkezdtek, egy ország lerombolását.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS