Február 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ejnye, Petike

Szijjártó megint megmondta a tutit.

Ha jól értem, már nem (köz)munkaalapú társadalom vagyunk, hanem termelésalapú gazdaság, de a távlati cél az, hogy tovább erőltessük az autóipart. Mert az jó nekünk.

Egy csomó vidéki iskolában nincs számítógép, nincs szakember, aki számítástechnikát, nyelvet, matekot oktatna. Sok faluban nemhogy orvos, gyógyszertár sincs, szar a közlekedés, munkahelyek mutatóba se. Van, ahol még egy nyomorult bolt sincs. Aki beleszületik a szegénységbe – és egyre többen abba születnek bele -, az nem tud onnan kitörni, mert se szociális háló, se felzárkóztatás, se tehetséggondozás nincs.

Petya! Magyarország egyetlen versenyelőnye pillanatnyilag az, hogy baromira olcsó a munkaerő és hogy vagytok szívesek fideszileg agyonra tömni közpénzzel a multikat, hogy hozzák ide az összeszerelőipart. Ami maradna – úgy értem, amit nem a külföldi multikkal tömtetek tele – azt viszik a simicskamészárostiborczráhelvajna-féle élősködők.

Magyarország fenntartható fejlődése szempontjából fontos, hogy az országban 2010 óta kialakított termelésalapú gazdaság tudásra és innovációra épülő gazdasággá váljon – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter a parlament fenntartható fejlődés bizottságában hétfőn Budapesten.

Szijjártó Péter hozzátette: ha ez nem sikerül, az ország elveszítheti az elmúlt években szerzett versenyelőnyét.
    Kiemelte, hogy a sikeres átállás érdekében a digitális átalakulásban, illetve a dolgok internete – ami hálózatba kötött, egymással kommunikálni képes eszközöket takar – technológiai újításainak alkalmazásában Magyarország Európa vezető országai közé akar kerülni.
    A miniszter szerint az autóipar átállása jelenti a vízválasztót az ország gazdasági növekedésének fenntarthatósága szempontjából, ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar gazdaság gerincét adó iparágat sikeresen léptesse be az új innovatív gazdasági korszakba. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS