Január 27,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyszerűen hihetetlen, hogy valaki ennyire korlátolt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,308,010 forint, még hiányzik 1,691,990 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Babák Mihály, Szarvas fideszes polgármestere egyszerűen nem bír magával. Számtalan botrányt okozott már kijelentéseivel (legutóbb talán éppen a gyerekverés hasznosságáról értekezett), de a legfrissebb viszi a prímet. Egy járvány kellős közepén, amikor naponta közel százan halnak meg a koronavírus következtében, a következőt sikerült mondania a helyi televízióban:

Hogyha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást!

Nyilván később megmagyarázta, hogy mire is gondolt, de Babák pontosan tudhatta, hogy kijelentése egyszerűen megengedhetetlen az ő helyzetében. Ezzel ugyanis pont arra adott okot, hogy a helyi lakosok úgy viselkedjenek az esetlegesen megfertőződött betegekkel, mintha azokat megközelíteni se lehetne. Emlékezzünk csak arra az esetre, amikor a helyi polgármester lemondott tisztségéről, mert még a járvány első hullámában tévesen azt közölte, hogy a településükön is megjelent a járvány, ebből a helyi lakosok kikövetkeztették, hogy ki lehet a fertőzött, akit kiközösítettek, viccet csináltak belőle, aminek következtében a középkorú nő egyszerűen meghalt. Nem a vírus, hanem a fájdalom vitte el.

Most gondoljunk bele abba, hogy egy ilyen “leprás” kijelentésnek milyen hatásai lesznek majd! Egyszerűen felfoghatatlan, hogy valaki településvezetőként ennyire korlátolt legyen. Erre a Jobbik is reagált, teszem hozzá, nem ok nélkül:

A Fidesz hívja vissza a covidosokat leprásozó polgármesterét!

 Amikor százak halnak meg minden egyes nap, ezrek betegeknek meg és kerülnek kilátástalan helyzetbe, amikor egy ország küzd és próbál kilábalni a járványból, a Fidesz emberei ismét bebizonyítják, hogy az emberség, az együttérzés szikrája sem szorult beléjük.

Aki megbélyegzi a városában lévő betegeket, az alkalmatlan. Aki beteg embereken gúnyolódik és a kiszolgáltatott embereket megveti, leprásként kezeli, annak nincs helye a közéletben. Márpedig a Fidesz szarvasi polgármestere, Babák Mihály ezt tette.

A Fidesznek ezért nincs más választása: haladéktalanul hívja vissza a polgármesterét!

Dr. Lukács László György, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője
Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom (MTI)

Látnivaló ezúttal sincs: Babák Mihály szerint nem volt korrekt, hogy a beszélgetésből kiragadtak egy mondatot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!